Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

lördag 22 mars 2008

Stackars mun och Glad Påsk

Nu börjar man sakta men säkert återgå till livet igen. Visst att allt är jobbigt när man är mitt uppe i det men detta är nog fasen det värsta jag varit med om!! Ringde ju i tisdags och fick tandläkartid på torsdagen, och var nöjd med det. Men i onsdags morse var jag helt borta och kunde knappt stå på benen så jag ringde och hörde om de inte hade någon återbudstid som jag skulle kunna få. Och sköterskan var jättesnäll och klämde in mej lite senare på eftermiddagen. Och jag var skitnervös, vad skulle dom hitta på med min stackars mun?? Och stackars Fredrik var jag nog lite bitsk mot där, men jag var ju så nervös :-( Jag proppade i mej panodil för att överhuvudtaget kunna öppna munnen och stapplade hur som helst upp till mottagningen och satte mej i stolen. Hann inte mer än öppna truten så utbrast både tandläkaren och tandsköterskan nåt i stil med "Nämen ojojoj!". Så helt fint såg det inte ut… Lite skönt, hade ju varit jobbigt om allt sett bra ut när jag hade så ont. De tyckte riktigt synd om mej :-) Till att börja med så hade alltså en tand blivit infekterad och då blev det att jag bet snett så jag skavt upp ett stort hål i kinden, som också börjat vara och ha sej. Skitmysigt! Tandläkaren la på lite bedövningssalva och slipade sen lite på tanden som låg emot kinden och sen spolade hon rent. Jag blir rätt plockig när jag är nervös så den där "haklappen" man får lyckades jag strimla. Och kommer sen med den i efterhand rätt briljanta kommentaren "Ni återvänder inte de här va…." :-/ Jag var inte riktig i huvet just då, jag skyller på det. Men det blev mycket bättre på direkten, SÅ skönt!!! Jag fick återbesökstid dagen efter och tur var väl det… Jag hämtade ut antibiotikan och åkte hem och njöt av att i det närmaste vara smärtfri. Så ringde mamma och frågade om jag ville med till Burger King och jag som knappt ätit på tre dagar var inte speciellt svårövertalad. Whopper meal satt inte ett dugg fel :-)

På kvällen kom Fredrik och ungefär då började jag få ont igen. Trodde ju att allt skulle bli bra :-( Jag hade redan nog med jobbiga sömnlösa nätter så den kvällen tog jag en Propavan för att sova. Men jag glömde hur de kan verka… Vaknade mitt i natten och hade panikångest, visste inte alls vart jag skulle ta vägen, kastade mej fram och tillbaka, det kröp i hela kroppen och sen plus denna jävla värk i munnen :-( Efter mycket om och men somnade jag om i alla fall. På morgonen värkte det som aldrig förr och jag som skulle till tandläkaren igen. Hittade en dexofen från när jag opererades som jag petade i mej, den hjälpte ganska bra. Så knallade jag iväg. Nu var det en annan tand som låg emot och skavde så han slipade på den. Och så fick jag starkare antibiotika och även starkare värktabletter. När allt är bättre ska jag ringa igen så ska de röntga munnen, sen blir det antagligen borttagning av min lilla visdomstand som ställt till det så pass. Full narkos tack…

Men min lilla medicin-cocktail började kännas av. Började bli yr redan inne hos tandläkaren, när jag kom ut fick jag sätta mej lite och låtsats sola utanför PRO. Jag gick och hämtade ut nya medicinen, sen åkte jag upp till jobbet. Vad nu det skulle vara bra för, men man är väl plikttrogen :-) Men det funkade inte alls, var så yr. Visste inte om jag skulle spy eller svimma, låg över skrivbordet och ville bara dö. Då blev jag hemskickad. Kröp ner i sängen och fick såna välkända krypningar i kroppen och tänkte att det här slutar inte bra. Men jag somnade och sen kom Fredrik upp. Himla tur! Har inte så mycket minne av den eftermiddagen, mer än att jag fortfarande hade ont i munnen, fast jag varit hos tandläkaren. Tänkte att det här blir jättebra, lagom till påsk och allt. Men jag tog min nya antibiotika och värktabletter och fick sova en hel natt. Första gången på ganska länge. Och vaknar och det känns riktigt hyffsat!

Igår var vi nere hos mor och far, hade lite fest och så med Ulla, Stefan och Frida. Men så blev älsklingen dålig, fick nån migränattack eller nåt, så vi åkte hem. Stackaren vad han inte mådde bra! :-( Nån däruppe tycker inte riktigt om oss. Skönt att det var bättre imorse i alla fall.

Nu hoppas jag att allt ska bli bra, har varit jävligt så det räcker ett tag framöver nu!

Nu ska jag leta på lite tvätt inför utlandsresan.

GLAD PÅSK på er!!

Ajöken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar