Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

torsdag 30 september 2010

Äntligen: Bildbomb från Gran Canaria!

Satt nästan hela eftermiddagen och kvällen igår och laddade upp bilder och filmer, klippte och klistrade och gjorde kollage för att kunna visa "lite" bilder från semestern. Hade tagit en jädra plats både här och på sajten där jag laddar upp bilderna om jag lagt upp dem en och en så jag fick leka lite :) Men jag tror jag lyckades!
Så här kommer då en sammanfattning av vår semestertrip, främst i form av bilder: (Har inte satt copyright-stämpel på bilderna, de skulle inte bli så fina då, men ni vet ju redan att det är mina bilder och låter dem därför vara, eller hur...? ;) )

Jaa äventyret började då förra måndagen 20/9. Dagen gick åt till att packa, kolla så bilen var redo för en resa fram och tillbaka till huvudstaden och även göra några sista ärenden på stan. På kvällen försökte jag sova en stund, men det var ju bara att glömma. Låg i soffan och lurade tills det var dags att åka vid 01.15. På med kortbyxor (kändes en aning udda...) och ge sig ut i regn och rusk. Så på så sätt kunde vi inte åkt ifrån bättre väder! :) Första timmen verkligen spöregnade det, tur att det var väldigt få bilar ute, sikten var sådär och inte blev det ju bättre av dyngsur asfalt som ljuset reflekterades i. Höll på att köra över en igelkott utanför Borensberg, det spatserade omkring mitt på vägen. Men den klarade sig! Eller rättare sagt, JAG körde inte över den i alla fall, sen lever självmordskandidaten säkerligen inte idag. Men det hade ju just varit en snygg början på semestern!

Kom fram till Arlanda frampå morgonkvisten. Körde in på Benstockens långtidsparkering och fick bilen omhändertagen, blev skjutsade i en vinglig minibuss till flygplatsen där de blivit så moderna att man kunde checka in i en automat, bara att knappa in bokningsnumret i en maskin. Lämna in bagaget och hoppas att vi skulle hamna på samma destination, gå igenom handbagagekontrollen, som GIVETVIS pep och lyste rött när jag passerade. Börjar tror att de glömde kvar nåt vid operationen, för jag har ju i alla fall inte "nerver av stål" *HAHAHA...*. Blev till att bli "muddrad" av en kärring i uniform. Sådär angenämt, kunde väl fått en karl, åtminstone?? Hur som helst så blev jag betrodd att fortsätta.
Klockan hade ju hunnit bli mycket så vi leta på första bar, vilket resulterade i en starköl på O'Learys strax efter 05 på morgonen. Helt lagom. Satt och studerade folk, alltid lika skoj. Vilka skulle på semester, vilka reste i jobbet, vilka skulle "hem". Där finns verkligen en av varje! Sedan blev det även lite hederlig rese-frukost...


Vi gick på planet, mös när det lyfte (vissa av oss i alla fall... :) ) sen var det bara att sitta och göra mest ingenting.


Jag vet inte, det bekommer mig inte att flyga, tycker som sagt att det är rätt häftigt, men visst känns det att det inte riktigt är ett helt naturligt tillstånd som kroppen befinner sig i. Varken att vara 11.000 meter uppe i luften, att ha varit vaken i 24 timmar, kört bil i 3 timmar eller ha druckit en öl och en cider innan 8 på morgonen... Det jag tänkte komma till är att jag mådde illa konstant. Däremot så lyckades jag resa mig upp utan att bli yr, ett steg framåt sen senast :)


Landade i Las Palmas ca 6 timmar senare. Det vanliga kaoset när alla ska av samtidigt, man ska hitta sin väska bland 20 ungar som är ungefär plus en hjärncells kapacitet från att sätta sig på bandet och åka med, man ska hitta rätt reseledare, rätt buss. Men det gick riktigt smidigt! Det bar iväg mot hotellet på stabila motorvägar (....) genom vulkanlandskapet och palmerna.
När vi kom fram till vårt hotell -Las Pitas- så blev man som först medveten om hur varmt det verkligen var. Nu var det "bara" strax över 30 grader, men veckan innan hade de haft kalimavindar och temperaturen hade gått upp till 53 grader. Det kändes LITE överkurs, t.o.m för mig...
Vi fick vårt nyckelkort och våra all inclusive-armband (alltid lika sexigt, ser ut som man är på rymmen från nånstans när man går utanför området...), vi hittade vår lägenhet och så började allt med att bo in sig och så. En riktigt mysig lägenhet hade vi, med markterass och ac som visade sig vara alltför effektiv...




Lite sällskap ingick i priset :) :


På kvällen var det informationsmöte i en av barerna och sen somnade vi ganska ovaggat på kvällen...

Hotellområdet:


Jag ska inte gå igenom dag för dag, då tar det aldrig slut, trots att vi egentligen inte gjorde "något speciellt". Tänkte åka på lite utflykter till en början, men efter ett par dagar insåg vi hur jäkla skönt det var att bara vara, inte ha några tider att passa, bara göra som man själv ville. Men vi gjorde lite egna utflykter, dock inte längre än att man kunde ta sig till fots. Jag har lite inföding-fobi sådär. Är övertygad om att alla buss- och taxichaufförer vill råna och våldta. Så jag litar främst på mina fötter! :)

Första morgonen skulle vi "kolla läget i närheten av hotellet" och *vips* så var vi i grann-staden; San Agustin. Dock var vägen dit ganska intressant, det var sandstränder, klippstränder, nivåskillnader till förbaskat, trappsteg, halvkusliga bakgator, privata områden. Bara väntade på att råka köra i skallen i någons trädgård...


Men vi kom fram och tog en liten sväng på båda sidorna om huvudvägen. Sedan började vädret... Lite regn, vad fasen, det var mest skönt. Stod under tak en stund, men när det blev långtråkigt så beslutade vi oss för att gå hemåt igen. Och då kom skyfallet. Ett långvarigt skyfall. Tror fasen man kommit torrare undan om man tagit sig en simtur... Trapporna var inte riktigt lika roliga när man mötte regnet i form av ett mindre vattenfall i dem när man gick uppför. Och fel gick vi så vi fick vända och gå tillbaka.

Det var ganska skönt att komma tillbaka till hotellet sen, kan jag säga...

Ett annat äventyr som vi hade var att knalla iväg med siktet inställt på Mas Palomas' sanddyner. Som vanligt; vi knallade iväg med tanken "vi får se hur långt vi kommer och vart vi hamnar!". Det var småmulet när vi lämnade Bahia Feliz så jag kom på halvvägs att jag glömde smeta in sololja i ansiktet, men det kändes som skitsamma då. Fel, fel, fel... Ju närmare "öknen" vi kom, ju "bättre" blev vädret.....såklart. När vi nådde Playa del Inglés så visade en termometer 33 grader och solen strålade.

Men fram sanden kom vi. Det är kanske till att vara dåligt påläst, men hade faktiskt ingen koll på att det var ett paradis för nudister och homosexuella, gärna i kombination... Kan säga att vi inte gick så långt ut på sanddynerna...

Gick igenom ett "köpcentrum" med blandade känslor. Var mest inställd på att böja ner huvudet och springa, men jag blev riktigt förvånad! Man fick ju går där och strosa helt ifred! Okej, någon kanske hälsade och ville att man skulle gå in på deras restaurang, med de var mest artiga och trevliga, inte alls "jobbiga" som försäljare utomlands annars har en tendens att vara. Hade inte suttit fel med nåt att dricka på en servering där, men kändes ju sådär att slå sig ner nånstans när man var precis dyngsur av svett. Så vi höll oss till flaskvatten...
Så det var en trevlig utflykt och det kändes som man passerade ungefär 3 olika klimatzoner på bara en "liten promenad" :)


Husdjur som man gärna slipper men som ändå har sin charm:




Mera natur-detaljer:


Nog för det är smidigt med all inclusive, men jag trivs inte riktigt med det. Blir sån hysteri varje måltid, ungefär som smörgåsbordet på "Cinderella". Det är mat överallt och man vet inte vart man ska börja och folk knuffas och trängs. Tillslut står man där med en tallrik fylld med gurka, spaghetti, pommes, vitlöksås, kyckling, tomatsås och chokladpudding... Och likadant frukosten. Kan tänka mig att britterna trivdes bland korv, ägg, bacon, vita bönor och allt annat bös, men jag höll mina två rostemackor (salamin var för jädra god!) och kanske nån pannkaka, croissant eller muffins.
Så på vår femte dag så sa vi att nu går vi ut och äter istället! San Agustin fick en chans till efter regnet och nu började vi ju hitta smidigaste vägen :) Var en jättefin kväll och vi hamnade på restaurang "Mälaren" och fick en fin snitzel med stekt potatis och svampsås framför sig på bordet. Det var lite annat det än senaste dagarnas skolmatsals-lookalike :)


Köpcentret i San Agustin (i alla fall det...) var mer svenskt än spanskt, det var skandinaviska barer och restauranger överallt! På kvällen tog vi en öl på ett mysigt litet café, lyssnade på bra (och välkänd, visade det sig :) ) trubadurmusik. Speciell känsla att sitta i 25-gradig värme några tusen mil hemifrån och lyssna på "Tusen bitar", "Mer jul" (!?!) och "Dansen på Sunnanö", på värmländska dessutom! :) Och framåt natten återvände vi till Bahia Feliz och hotellet. En väldigt trevlig kväll!

Annars så har det varit långa lata dagar vid poolen med en grogg (heter det drink kanske...?) bredvid sig. Fredrik vågade sig ner i havet en gång, jag hoppade över den biten. Det lockar inte något speciellt faktiskt, det finns ju hajar och bläckfiskar och annat snusk i den där pölen.





Palmer och ISO-inställningar kan man ha mycket kul med:


Underhållningen på hotellet har varit suverän! Först och främst såklart Bamse-gänget som höll låda, sista kvällen hade Bamse, Lille Skutt, Skalman och Vargen en egen liten föreställning. Så söta så! :)

Här tackar de för sig med "Bamses födelsedagsvisa". Moves'en är klockrena! :)

Annars så var det ett gäng "snorungar" från 2Entertain där som höll shower på kvällarna. Och vilka artister...!! Som en parentes så kollade jag lite på "Talang" igår och konstaterade att de här hade ju både sjungit och showat brallorna av allihopa där. Men trots det så väljer man att läsa upp bingonummer för pensionärer på Gran Canaria. Alla gör vi våra val i livet... :)
Här är clownen/trollkarlen/eldkonstnären/jonglören/akrobaten Isak som visar sina färdigheter. Han ska med en jongleringskägla slå cigaretten ur munnen på nissen i mitten utan att få med näsa och tänder etc :) 


Som sagt så var alla galet duktiga, men Marcus' röst var bland det mest makalösa jag har hört...!!

Här kommer avslutningen:


Men allt har ett slut så när det blev tisdag igen så åkte långbyxorna på och det var inte mycket mer att göra än att packa och vänta på att tiden skulle gå och bussen komma och köra oss till flygplatsen. Vi tog en sista promenix utmed stranden:


Här bär det av upp i det blå:

Mådde bättre på hemresan, vette fasen vad det kunde berott på... :) Och så hade jag dessutom hittat en bok som jag läste i princip hela tiden. Landade på Arlanda igen vid 21.



Hämtade ut bagaget och letade på bussen till Benstocken, hämtade ut bilen, kollade så det fanns luft i däcken och så påbörjades resans sista timmar.

Blev ett stopp på Mc Donald's i Södertälje för en efterlängtad Big Mac, sen fortsatte resan hem. Tror vi var hemma vid 01.30.

Konstaterade en viss temperaturskillnad:


Och som jag skriv om igår så blev det nog någon energidricka för mycket i bilen hem för sova det kunde jag inte. Somnade framåt 7 på morgonen och då var jag sådär pigg på att gå på bassängträningen vid 12 sen så jag lämnade återbud. Och som jag skrev så var ac'n på hotellet väldigt effektiv så en liten förkylning fick jag med hem som minne. Så inte nog med att man (som alltid...) bränt snoken i solen, har dessutom fått gå och slita i den med dasspapper, kan säga att den för tillfället har en ganska intressant röd kulör...

Igår kväll hämtade vi hem våra efterlängtade (...??) vilddjur och det var ingen medföljande faktura så förhoppningsvis så har de skött sig skapligt i alla fall :) Så nu börjar det bli vardag här hemma igen!

Och på tal om vardag så åkte Piraterna ur SM-slutspelet igår, jäkla skit!! Får hoppas på att de får behålla gänget så intakt som möjligt, kanske värva lite nytt och sen hoppas på nästa säsong!

Och sen så är det lite jobb på gång här igen. Eller jaa, "arbetsträning", praktik, whatever, nåt att göra i alla fall! Jag ska på besök nästa vecka och kan väl säga så mycket som att det är en "favorit i repris fast i ny tappning" :)

Bäst att rota fram vinterkläderna, känns som de behövs nu. I alla fall mössa och vantar... Fast mössa har jag ju gått med nästan hela tiden utomlands också, gör så förbaskat ont att bränna hårbotten!! Och jag tror jag kom undan hjälpligt denna gång faktiskt.



Förresten, måste jag tillägga att jag hittat ett bildredigeringsprogram som jag fullkomligt älskar?? 

2 kommentarer:

  1. Låter och ser ut som att ni haft det underbart!!! Kom å fika så jag får veta mer!!

    SvaraRadera
  2. Hej, jag tillsammans med min familj (två småbarn) var på Bahia Feliz under sommaren 2010 och hade två underbara veckor! Barnen älskade showerna på kvällarna och båda har dom bilder på artisterna uppsatta på sina rum. Vad jag förstår har ni också haft det jättebra! :)

    Ser att du har lagt upp små filmer från underhållningen men vår dator kan tyvärr inte spela dem, så om du vill får du gärna lägga ut dom på kanske youtube så kan mina flickor också få se dom. :)

    /Hälsningar Martina m.familj

    SvaraRadera