Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

onsdag 15 september 2010

Kryssning, tvättstuge-hat och lite mera politik

Snart dags för havet igen då. Har tappat räkningen på vilken gång i ordningen det är nu. Idag har jag faktiskt inte samma resfeber som jag brukar ha. Mycket kanske för att en lite länge resa står på schemat nästa vecka så tankarna är mer fokuserade på det :) På "Cinderella" känner man ju ändå till det mesta vid det här laget :)
Har packat nu, undra vad jag glömmer denna gång...! Fast jag tror nog att det ska vara ganska lugnt. Bara plånboken, tandborsten och farsan är med så ordnar sig det mesta sen :)

Igår var det tvättstuga för hela slanten. Tror det blev 4 maskiner. Jag HATAR tvättstugor...!! För det första vill jag kunna tvätta när jag vill. Slänga på en maskin, åka och träna och hänga den när jag kommer hem. Funkar inte riktigt nu när nästa klädhög ska in så snabbt som möjligt. Så precis hela eftermiddagen gick ju igår, fick inte gjort nåt som jag planerat! Förutom tvätta då... Jag var nere på stan en liten sväng medan 60-tvätten gick, den tar ju lite längre tid. Och inte nog med att det tar hela kvällen, när klockan sen är 21 och man inte "får" tvätta längre, då har ju inte ett dugg torkat i "torkrummet" så det blir till att hänga upp tvätt lite överallt i lägenheten ändå sen! Okej om det var klart när det var klart, bara att packa ner, bära upp och lägga in i garderoben, men näe då...!! Kan ju hoppas på att få ordning på vår egen maskin igen inom överskådlig framtid i alla fall...!

Piraterna tog sig till semifinal i speedway-SM igår, bra gjort!! Och som de kör så luktar det fasen final...! Hade tänkt att gå på i alla fall en match (heter det "match" i speedway..?? :-/ ) i år, men det brinner nog inne, tyvärr.

Och kanske lite politik igen...
Det skulle vara debatt mellan ungdomspartierna på en gymnasieskola här igår. Men när de etablerade partierna fick reda på att "Svenskarnas parti" skulle vara med så vägrade de ställa upp. Med förklaringen att de inte vill "beblanda sig med nynazistiska och odemokratiska partier". Men vad fasen, om det nu är så, ställ upp och debattera mot dem då och snacka brallorna av dem då, kan inte vara så svårt?? Det ska tilläggas att jag är fullständigt opartisk i detta, har knappt ens hört talas om "Svenskarnas parti" innan, men gissar att det är nåt ploj-parti som vill vara lillebror-parti till NSF och skyller allt från cykelstölder till rubbad växthuseffekt på invandrarna. Så som sagt, ställ upp och snacka omkull dem då! På det här viset känns de ju bara fega, rädda att deras egna argument inte ska hålla, att de inte ska kunna bemöta argumenten från SvP och SvP får bara ännu mer uppmärksamhet och ord som "demokratur" börjar eka. Alltså "en demokrati där bara 'de rätta' åsikterna räknas och får komma till tals".
I övrigt ger jag inte mycket för ungdomspartier. Nu har jag inte SÅ stor erfarenhet, men inför valet 2002 (fan vad tiden går..!!) så hade vi besök i skolan av "Ung vänster". Och snacka om att den grabben fått sina åsikter genom modersmjölken och inte tänkt igenom dem nåt vidare på egen hand. Nu minns jag inte alla turer, satt säkert och kastade suddgummi på nån i vanlig ordning, men det handlade om friskolor och betygssystem. Om de ville ha fler friskolor och betyg även i tidiga årskurser. "Varför fler friskolor?", frågade en av våra lärare. "Därför att....det är bättre", svarade snillet. "Men vaddå bättre, på vilket sätt är det bättre??" fortsatte läraren. "Därför att det bara är så!". Men heja...!
Däremot så hade vi Mp's Gustav Fridolin på besök och han hade verkligen talets gåva!! Inte ens jag fick så långtråkigt att jag behövde kasta suddgummi. Han talade väl för sina argument, men accepterade även andras. Ifrågasatte och utvecklade. Det var riktigt trevligt!

Nähe, packa det sista och sätta sig i bussen då...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar