Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

torsdag 9 februari 2012

Parkeringsböter-helvetet tar aldrig slut, fucking jävla PayPal och uppe i ottan och tränat

Får jag inte hjärnblödning efter de här dagarna så kommer jag definitivt att klara att jobba tills jag är 75...!! Jävla moderat-as, jag hoppas helvetet själv föregår med gott exempel... Fast det börjar bli tjatigt nu med alla fotomontage där herr gris tjatar på döingar, mumier, gamlingar i rullstol, amputerade och allt vad det är, att de ska resa sig upp och fortsätta jobba! Och det mest intressanta av allt är att de som håller på med dessa bilder i regel är arbetslösa...

Men hjärnblödning var det. Livet hinner inte bli lite bra förrän det ska till att jävlas.
Igår fick jag påminnelse på en p-bot. I helvete, jag har betalat!! Fixade fram kontoutdrag och grejer. Men näe, då var det en annan p-bot. Som jag då fan inte sett röken av!!
Det fick mig att börja tänka på hur uselt det där systemet är. En blåsig dag räcker för att ställa till ett ekonomiskt helvete för nån. En ondsint fan som tycker det är kul att plocka bort lappar från bilar. Så kommer påminnelser och förseningsavgifter och skit till bilägaren. Som min goda vän så smart sa, bättre att det skickades på posten eller sms eller vad som helst annat! Och tänk vad lätt det måste vara "Du har inte betalat! Jasså har du inte sett boten du fått? Jo men vi har satt dit en, jag har en kopia här! Då har den väl blåst bort eller nåt men betala ska du, även förseningsavgift!!". Och nu har jag inte sett boten själv men enligt uppgifter står det ingen tidpunkt på den. Måste det inte göra det..?? Vi har faktiskt hållit på att flytta de senaste månaderna, jag hoppas det är tillåtet då att stå på parkeringsförbud en stund då, eller kräver de jävlarna att man ska bära ner tvättmaskin, soffor och bokhyllor till parkeringen i stan???

Sen ropade jag visst hej lite för tidigt när jag berättade hur bra, enkelt och smidigt det är att handla på eBay. Jag shoppade loss för lite sen. Inga astronomiska summor, men dock. Överallt står det att man bör använda betalningssystemet PayPal för det är såååå enkelt och såååå säkert!! Men det finns en liten liten länk där det står "Ännu inte PayPal-medlem? Betala som 'gäst' med kontokort!" och den länken har jag använt och kört på med Swedbanks E-kort, mycket mer säkert att handla på internet tror jag inte det kan bli än att använda det. Och det har funkat suveränt, inga som helst problem!

Tills igår. Säljaren jag handlat av mailade och berättade att PayPal frusit min betalning, hon fick inte ut några pengar. Men de är dragna från mitt konto. Så nu satt jag hela dagen igår och även på förmiddagen nu och mailat och tjatat och frågat ungefär rent ut sagt vad i helvete de håller på med!! På engelska dessutom. Då har de stängt av mig med de tyckt det verkat "misstänkt" att jag använt många olika kortnummer.
1. Vad i helvete har de med det att göra, jag har ju inte använt mig av PayPal??
2. Det är liksom finessen med E-kort att man använder olika nummer varje gång.
Men nu måste jag bevisa att det är jag som är ägare till kontot, som inte ens existerar eftersom jag använder E-kort. Och jag förklarar och förklarar och de "är ledsna" men de måste ha in alla möjliga konstiga uppgifter för att tro på att jag är jag och öppna kontot igen. De vill ha kopior, t.ex. på en räkning för att se att den adress jag uppgett stämmer. Jag har bott här i en månad, har inte fått störande många räkningar... Men kopierade adressen på en räkning, då gick det inte att skicka filen..! Och de "är ledsna" men de MÅSTE se att den adress jag uppgett verkligen stämmer. Fick iväg filen till slut. Så har de dragit en summa från bankkontot som jag får tillbaka när jag ser avsändaren och en kod på kontoutdraget som jag ska uppge, vilket skulle ta "a few days".
Till slut bad jag dem om att om de vägrar att låta säljaren få pengarna så kan de väl i alla fall ge tillbaka dem till mig? Men näe då.... Nu har jag gjort allt de bett om, nöjer de sig inte nu så ska jag fråga om de är medvetna om att de - som är så VANSINNIGT sekretess- och säkerhetstänkande - just nu utövar stöld och bedrägeri. 
Jaa Fortsättning följer, men ALDRIG MER PayPal och antagligen då inte eBay heller. Jag handlar ju främst från butiker på eBay så jag får väl maila och fråga om jag kan handla utanför eBay, om de där jädra PayPal ska gå in och lägga sig i och styra och ställa fast man klickat i att man inte vill använda sig av dem, då vet man ju aldrig hur det slutar..!!
Och mitt i allt råkar en stackars kompis som jag handlat lite av men ännu inte betalat messa och fråga "Har du fört över pengar än?" och Sandra sparkade bakut helt och hållet; "Näe, om du tittar efter så ser du nog att jag inte fört över några jävla pengar!!!!". Uppsan, inte riktigt meningen... Men sorry, kompis! :)

Idag skulle jag träffa en sjuksköterska på Psykiatrin kl 13. Ställde klockan på 9, tänkte att jag i alla fall skulle försöka komma iväg och träna innan. 8.50 ringde de och sa att sköterskan var sjuk. Och då var jag ju liksom redan vaken, bara att packa väskan, gå ut i minusgraderna, skrapa bilen och masa sig iväg. 5 km på löpbandet och sen maskiner i 30 minuter. Hoppas jag kan röra mig imorrn... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar