Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

onsdag 30 april 2008

Mentalt undelkvalificerad?? Sök jobb inom sjukvården!

Jag kan bli galen på landstinget i Östergötland!! Är det inte meningen att de ska hjälpa folk och inte göra dom ännu sämre?? I måndags ringde ju nån människa och sa att min tid hos Anna var inställd den här veckan, att hon var borta. Jag tog upp att hon lovat mej ett intyg och hennes första reaktion var "Jaa, men som sagt så är hon borta den här veckan…", ungefär "Okej, och när blev det mitt problem??", och redan där är det ju sjukvården i ett nötskal! Sen fick hon väl enligt sej själv en snilleblixt och sa att jag skulle ringa mottagningen på telefontiden och prata med dom, "så skulle det nog fixa sej!". Jag fick ett telefonnummer och eftersom jag vet att det brukar vara ganska svårt att komma fram under *hela* den timmen som telefontiden pågår så ringde jag ungefär två sekunder över 13. Och jag fick en telefonsvarare i örat! "Personen du söker svarar inte…"… Näe tack, jag märker det!! Jag ringde nog 15 gånger på 20 minuter, men samma sak! Till slut ringde jag Mobila teamet. En *som vanligt* rätt uttråkad och ointresserad röst svarade och brydde sej väl inte nämnvärt, och ville väl inte göra det heller, för jag tror jag fick förklara ca tre gånger att jag fick en telefonsvarare i öret på mottagningens telefon på telefontiden. Tillslut "Menar du att det är en telefonsvarare DÄR??"… Nämen heja… Då visar det sej att jag fått fel nummer!! Så hon gav mej ett nytt nummer. Jag ringde det nya numret och hamnade i telefonkö. Klockan var nu halv två och jag började bli lite stressad eftersom jag börjar jobbet två. Iofs så hade nog inte Pernilla dött om jag kommit några minuter sent, men grejen är ju mer att man faktiskt har ett liv också med mat, dusch, jobb etc, man har inte tid att sitta i telefon med idioter på landstinget hur som helst!! Jag satt i telefonkön i ca 10 minuter, då klickar det till i luren och så blir det upptaget-ton… Jag ringde igen och då svarade en kvinna ganska direkt……på AKUTEN!!!!!! Kossan på Mobila hade alltså gett mej fel nummer EN GÅNG TILL!!!! Fast den här var verkligen jättetrevlig och fattade inte hur det kunde gått till så, men hon sa att jag skulle ringa landstingets växel. Jag gjorde det och blev kopplad och äntligen kom jag rätt!! Inte ett dugg sönderstressad så förklarade jag läget, att jag var lovad ett intyg och så. Hon sa att hon skulle fixa det, men att hon inte skulle träffa läkare förrän onsdag. Jag bad henne skicka intyget direkt till inläsningscentralen, för det har de gjort förut. Och hon skulle göra det.

Nu var det ju bara att rusa till jobbet. Dusch och mat var det inte tal om, fick gå hungrig och halvflötig. Var helt färdig när jag kom upp till jobbet. Jag fick gå och handla, skönt att komma ut lite, och sen gjorde vi korv och mos.

Men historien slutar inte där… Frampå eftermiddagen ringer mobilen och då ringer samma kvinna som jag pratade med på mottagningen. Då är mitt intyg redan skrivet och skickat i förra veckan! Och det kunde ingen kläckt ur sej??? Nu fick jag gå med panik istället!! Och jag är ju inte den som bara släpper grejer, det där hängde kvar hela dagen, var bara deg i skallen. Lättstressad, lättirriterad, funkade inte alls att tänka. Näe det var ingen bra dag alls! :-( Men man undrar ju hur dom på landstinget funkar i skallen egentligen… Visst, misstag kan precis alla göra, men bör man inte tänka efter både en och två gånger vad man säger till psykpatienter?? Att Mobila teamet gav mej fel uppgifter förvånar mej inte ett dugg, det bara bekräftar mina tidigare erfarenheter av dom.
Jag hoppas verkligen att jag nu får intyget, det kan ingen jävel vara säker på!! Skickades det i förra veckan så bör jag ha det senast idag…

Jaja, idag är det Valborg. Vädret är gråmulet, jag hoppas verkligen det blir bättre framåt kvällen så det går att vara ute lite! Jag ska jobba till 16, sen åker jag, Fredrik och Elliot in till Skänninge och hittar på nåt bus där :-)

Trevlig Valborg på er och se upp för sjukvården!!

Ajöken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar