Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

fredag 9 september 2011

Basinformation, med valp på marknad och flygplan är farliga

Vilken blogglust jag inte har då... Ändå så får man väl säga att det sker mer än vanligt i mitt liv. Står ju precis "mellan två åtgärder" får man väl säga, och har ingen aning om hur livet ska te' sig i framtiden! Just nu försöker jag få ordning på alla intyg som ska iväg åt alla håll så är i alla fall det avklarat.
På förmiddagen idag var jag på "Basinformation för ny-arbetslösa" på Arbetsförmedlingen. Och vilket jävla skämt...!! Till att börja med att jag ens var där, är ju inte riktigt ny-arbetslös, och sen att sitta och lyssna på deras bullshit. AF borde få nåt slags pris när det gäller att skylla ifrån sig. Allt som "fungerar mindre bra" kan absolut inte de rå för, det är a-kassans regler eller försäkringskassans regler. Även regeringens regler, och det kan jag väl på ett sätt ändå köpa då, man kan ju faktiskt inte gärna lasta enskilda på AF för att en del punkter i systemet är helt sjuka. Satt och flinade för mig själv när de som verkligen var ny-arbetslösa ställde frågor och fick väldigt svävande svar. "Och vi har SÅ BRAAAA uppfångningsnät för de som behöver speciellt stöd i sitt arbetssökande!!". Japp, i alla fall i ett års tid, sen står man där helt ensam igen. "Vi tvingar aldrig aldrig någon att flytta härifrån eller pendla!!". Näe, men gör man det inte så drar ni in arbetslöshetsersättningen... (Just ja, det var A-KASSANS regler det...!). "Stämmer det att det dras stämplingsdagar för hela veckan om man är timanställd och får jobba säg två kvällar på en vecka?", "Hmm, här är reglerna väldigt avancerade och luddiga så jag vill inte gå in för djupt på det nu, men vi rekommenderar aldrig någon att avsäga sig en timanställning för den sakens skull, för det FINNS regler som ordnar upp situationen!". Alltså svaret på frågan - JA, det stämmer.
Tur att spektaklet bara höll på i 1 timme och 20 minuter annars vette fan om Sandra kunnat tygla sig till slut. Det går till en viss gräns, sen vaknar en väldigt ärlig och frispråkig Aspergare i mig till liv. Tror ni jag kan konkurrera med AF om det där bortförklarings-priset..?? :D

Sen har jag och Sofia varit på kryssning. Innan kl ungefär 02 VET jag att vi hade skitkul, efter kl ungefär 02 HOPPAS jag att vi hade skitkul! :) Näe, skämt åsido, det var trevligt!

Igår var jag och pappa med hundarna på Ulrika marknad. Och oj vad folk hojtade "Meeeeen vad söööööt!!" efter mig, det var riktigt snällt! För det kan väl aldrig ha nåt med 10 veckors-valpen som jag höll i att göra...?? Hur som helst (jag klagar varje gång varje år, men lika fan åker jag iväg, tror man blir lite sådär "förlossningsskadad" från gång till gång och glömmer hur jävligt det verkligen är!!) så fattar jag inte vad som händer med folk så fort djur är inblandat. Jag kommer nog aldrig få in i huvudet hur en människa kan tro att jag är intresserad av ifall den hade en schäfer som hette Molle för 30 år sen, eller nåt annat skit, bara för jag råkar hålla i en hund. "Å så söt hund!!", visst, absolut, bägge hundarna ÄR söta, men när folk ska fram med fingrar och peta, för att inte tala om sina äckliga ungars fingrar och peta, nån gång kom en näsa farligt nära och jag riktigt hoppades att Oskar skulle få en knäpp och hugga med sina oskyldiga små sylvassa valptänder... För att inte tala om alla människor med sån fruktansvärd "humor"... En bögig snorunge till Viasat-försäljare undrade om hundarna inte hade några ben eftersom vi bar dem. När jag så snällt och vänligt förklarade att jupp, de båda har ben och kan gå själva, men om han ser sig omkring så kanske han upptäcker att det rör sig ett antal tusen människor runt omkring, som har sämre kontroll på sina ben än vad mina hundar har, så kanske kanske att han förstår varför vi bär dem... "Jo det är klart. Och det ser ju faktiskt rätt töntigt ut att ha såna där små i ett snöre ändå. Och jag måste ju fråga; vad har ni för tv-leverantör har ni hemma??". Den grabben hade nog inte gått riktigt alla steg i charmkursen...
Tur att marknaderna här omkring är slut för i år, så hinner jag nog glömma allt skit till nästa gång! :)

Om 11 dagar ska jag flyga flygplan. Det ser jag fram emot! Fast flygplan kan visst vara farliga....har jag läst.
STEFAN LIV
1981-2011

Klubbtillhörighet känns som det kvittar något så satlöst så jag blev lite glad att jag hittade en så mysig och neutral bild på HV71'a officiella hemsida! Jag hoppas de inte blir arga för att jag lånar den lite.

Och vad skriver man...? Det finns liksom inget att förmedla. Så grymt, tragiskt och totalt förbannat onödigt!! Jävla ryssar och inte kunna kontrollera bättre vad det är för plåtlådor de flyger runt med och vad det är för skit de har bakom spakarna! Olyckor sker, kommer alltid att göra, men för helvete...!! Vad bananböjarna "Långt-bort-i-stan" som klär sig i eukalyptysblad och aldrig ens sett en tjock-tv på bild håller på med det skiter jag faktiskt i, men på den här sidan av världen bör vi väl ändå ha lite mera koll?? JAPP, det ÄR skillnad på folk och folk.
Till och med empatilösa jag reagerar på repotage, bildspel, YouTube-klipp osv angående detta. Fast kanske bara på de 50 första, vem vet... Jag önskar inte livet ur någon (men de allra flesta's existens eller icke existens skiter jag nåt fullständigt i!) men ibland är det verkligen helt fel personer som.....dör. Kom inte på nån bra omskrivning. Det är bara att hoppas att det gick riktigt snabbt och smärtfritt och att alla grisar främst på läktarna ute i sport-Sverige fattar hur oväsentligt sport faktiskt egentligen än. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar