Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

lördag 10 september 2011

Sandra i svampskogen

Vad härligt det är med spontana vänner!! Jupp, jag påstås vara Aspergare som behöver förberedelse och så, men det är lite skillnad på spontanitet och spontanitet. Vet jag inte vart jag ska eller vad som förväntas av mig så blir jag hypernervös. Nu visste jag att jag skulle till Marie och jag vet att hon mycket väl vet hur jag funkar i skallen :)
Om man tar det från början så messade Marie och hade det tråkigt för karl'n låg sjuk så hon ville hitta på nåt. Efter lite funderande så kom vi på att det fick bli destination - svampskogen! :) Man får väl säga att jag plockar svamp regelbundet; en gång om året! :)
På vägen till Borensberg så ringde en annan kompis och tjötade undan några minuter. Blev lite full i skratt för senast han ringde så lät det "Hej, vad gör du??", "Jag ska ut i skogen", "Jaha, plocka svamp?", "Näe, springa", medans då igår var det "Hej, vad gör du??", "Jag ska ut i skogen", "Jaha, springa?", "Näe, plocka svamp" :) Det gäller ju att vara flexibel!
Och ut i svampskogen bar det. Jädrar vad jag fått användning för mina gummistövlar i sommar, tur jag köpte dem! :) Men det blir nog aldrig någon skogsmulle av mig. Stigar och elljusspår möjligtvis men att knalla rätt ut i periferin... Man trampar på en lång gren som ligger under mossan så det rör på sig ungefär två meter bort och man hoppar högt av rädsla. Det KAN ju vara....nåt äckligt. Och mitt i allt kom jag att fundera på vart skogens djur som självdör tar vägen?? Kul att springa på 500 kg död älg mitt ute i skogen liksom... Nu har jag dock fått tipset att undvika de största flugsvärmarna :)
Fynd under fjolårets svampplockar-äventyr
Som sagt så vet Marie hur jag är i skallen och nog för att det är lätt att tappa bort sig i skogen, men jag är nog extrem. Skulle nog i och för sig kunna gå vilse på en fotbollsplan om det ville sig riktigt illa. Vet jag sa till henne att "Det är tack vare dig som jag inte sitter på en sten och tjurar just nu!" :) Sen gillar jag kommunikationen som lätt blir när man är i skogen: "Sandra!!!", "JAAA!!", "Var är du, jag ser dig inte??", "HÄÄÄR, VID GRAAAAANEN!!!!". Klockren beskrivning, eller hur... :)

Efter ett par timmar så fick vi nöja oss, det började bli svårt på allvar att se skillnad på svamp och löv när skymningen kom. Konstaterade att resultatet var sådär:
Detta plus några vita historier som visst också skulle vara ätbara fick vi med oss hem. Men vi hade ju i alla fall roligt och det var ju huvudsaken! :) Kan hända att det kan bli nån mer trip i nästa vecka om vädret är skapligt. Då ska jag testa mobil-appen "Find my car", bara för att se om den fungerar! :)

Hem och rensa och man kan ju faktiskt ha roligare. Brukar göra det roligare gnom att ta ett glas vin till, men hoppade över det igår. Kände inte alls för nån alkohol, bör man kolla febern..??
Och det blev i alla fall några stycken svamp-smörgåsar:

La mig i soffan igår kväll och tänkte titta på "Mumien", men somnade ifrån den. Vaknade ett par timmar senare och då hade visst kroppen sovit färdigt. Tror klockan var närmare 8 innan jag somnade igen. Så idag tog jag en, om än regelbundet avbruten, sovmorgon.

Ska snart in i duschen nu och sen ner till mor och far, äta paj, kräftor och kolla GP-speedway'en. Är lite sugen på att åka till Vetlanda på tisdag och titta på Piraternas första semifinal, sen är ju jag i värmen när resterande matcher går. Klubben hade ordnat bussresa för en billig penning men jag vill ju inte gärna åka "själv" :( Nån som känner sig manad att hänga på??

1 kommentar:

  1. Tack själv för en trevlig tur i skogen, som vanligt så löste vi ju några världsproblem och bilen hittade vi ju tillbaka till. Kram på dig!!

    SvaraRadera