Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

fredag 12 december 2008

Vilsen med hemlängtan på hundmassage-kurs och en dröm har gått i uppfyllelse

Då sitter jag i mitt rum på Dalagärde vandrarhem i Göteborg. Första utbildningsdagen är precis över. Och jag vet inte vad jag ska säga… Kommer jag nånsin lära mej det där så kommer det absolut att vara ett drömyrke! Men jisses… Teorin är jag helt på det klara med. Men det praktiska. Har inte en aning om vad jag ska känna, hur det ska kännas, vad jag ska känna efter osv. Så har jag ju ingen egen hund med mej heller, men det har nästan alla andra. Så jag har fått låna en massa mysiga hundar :-) Har lärt mej olika massagegrepp på olika muskelgrupper. Men hur fasen ska jag veta om det känns stelt, avslappnat, normalt, ovanligt etc?? :-/ Jag bara klämmer och hoppas på det bästa. Och ingen har bitit mej än så länge i alla fall :-) Läraren sa att det tar sin tid och går åt många behandlingar innan man lär sej känna ordentligt, så jag får lita på henne. Men som sagt, får man in snitsen så kommer det verkligen bli jättekul, kunna avgöra vad hundar har för krämpor, vad man ska göra åt dom, lugna dem och så. Idag blev det ett besök på en lägligt närliggande Sibylla, men imorrn skulle vi ha med oss mat. Jag knallade in på ett Jourlivs på vandrarhemmets område, men de var på väg att slå igen. Så jag fick med mej två redbull och fyra stenhårda mordredskap till kanelbullar… Smaklig måltid då… :-/

Igår kväll när jag kom hit var det riktigt jobbigt. Jag är inte gjord för att åka hemifrån ensam och vara borta flera dagar. Ville bara skita i allt och åka hem :-( Fick massor konstiga tankar om att jag inte skulle kunna fullfölja utbildningen, att varje behandling skulle påminna så pass om hur dåligt jag mår när jag är borta så att jag skulle få ångest så fort jag tar i en hund. Jag somnade väl kl 2. Inte nog med att jag var ledsen, jag har ju fått en vagel i ögat som stör väldigt. Hur jag än ligger så gör det ont, känns som ögonlocken "skaver" mot varandra, det bränner och dunkar i hela skallen. Men tillslut somnade jag av ren utmattning. Idag känns det lite bättre. Lite mer gilla läget liksom. Jag är här och det är bara att göra det bästa av det. Tur jag har dator (ett snille till pojkvän som fixar… :-) ) och tv, tror aldrig jag varit så intresserad av Idol-finalen, Dansbandskampen osv… :-) Och imorrn planerar jag att se luciamorgon . Och SNART är jag hemma igen och förhoppningsvis en massa kunskap rikare :-)

Sen så har en dröm gått i uppfyllelse… Jag och Fredrik väntar tillökning. Men ta och res er från golvet och torka upp det ni spillde ut, för det är inte en tvåbent bebis vi ska ha. Jag har haft två djur-mål i livet. Jag har alltid velat ha en chihuahua och jag har alltid velat ha en sphynx. Nu var vi ju och hälsade på hos Annika och Jerker (S*Bråstorpskatten) när de väntade kattungar, och vi blev helt förälskade!! Fast då kändes det inte så aktuellt med en kattunge p.g.a olika saker. Nu är bebisarna 6 veckor så igår var vi i alla fall och hälsade på. Alla fem var hur fina som helst!! Och alla är helt nakna! En liten tjej tilltalade mej alldeles speciellt, så det blev att åka hem och konferera. Och vi kom väl fram till att vi är rätt dumma om vi inte tar den här chansen. Vill man verkligen ha en sphynx så kommer det inte komma nåt bättre läge. Jättebra uppfödare, i samma stad, kanonfin unge, helt naken, riktigt bra utställningsmässigt och vi har faktiskt råd. Så vi slog till. Förlåt mamma men så är det :-) Så i mitten av januari flyttar vår lilla pälslösa tjeja hem och blir en del av vår lilla familj :-) Hon kommer såklart att få en egen sida här på hemsidan också vad det lider. Men fan vad lycklig jag är!!!

Ska väl ladda lite för imorgon nu, läsa igenom vad vi gjort idag och så, och återigen försöka förstå vad det är jag egentligen håller på med… :-)

Ajöken och trevlig lucia!


Vår fina lilla tös! Vad vi längtar efter dej!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar