Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

tisdag 31 mars 2009

Veterinär i Australien, bör snart få koll på hundmassage, händelserik praktik, avblåst 25-årsfest och ommöblerat hemma

Jag har fått en ny hobby… Har hittat ett nytt dataspel och det får mej helt klistrad!! Och givetvis är det ett sånt här skitlöjligt men ack så skojigt spel! Det är lite Sims-liknande; man har en veterinärklinik i Australien, och man ska bygga inhängnader utifrån vilka djur som kommer, man ska pyssla om djuren, mata dom, leka med dom, och samtidigt ta hand om sej själv, äta, träna, sova osv. Det är jättekul, börjar jag så går timmarna… :-) Och annat blir ju lidande, såsom t.ex. pluggandet och uppdatering av dagboken :-)

Men nu ska jag ta tag i plugget igen. Marie hjälpte mej en del i förra veckan, det var verkligen jättebra! Så just den delen hoppas jag ha lite koll på i alla fall. Men usch vad krångligt det är! Måste lära mej allt om muskler, skelett och leder också, och det är SÅ svårt, jag kan ju inte "läsa" in det, som sagt så är det borta på två sekunder igen. Måste komma på nåt annat bra sätt. Börjar ju så smått dra ihop sej inför prov nu. Har t.o.m drömt om det där jäkla provet!! Och hundar rullar på. Har ungefär 3-4 stycken i veckan nu. Blir stressad, börjar ju komma upp i antalet masserade hundar då man egentligen bör börja fatta detta. Men fick faktiskt två gyllene tillfällen i förra veckan. Dels ställde Maries Alizza upp som modell, vi kollade hur musklerna satt och gick och så. Sen så däckade Marikas Lotus efter lite behandling, och då kunde jag känna efter ordentligt. Men att jag skulle vara ens i närheten av att fatta detta. Tror inte det vaa…

Annars så praktiserar jag nu. 2-3 dagar i veckan blir det. Dels pendlar jag ju och dels så blir dagarna ganska långa, så jag tycker det räcker. Och det är jättespännande!! Vi har kastrerat katter, chippat, vaccinerat och besiktat 10 hundvalpar. Den förmiddagen hade vi att göra, kan jag lova :-) Har även varit ute hos hästar och chippat och vaccinerat såna. Jag skulle aldrig vilja bli veterinär (förutom i tv-spelsvärlden!) men däremot djursjukvårdare hade varit jätteskoj! Synd att man inte kollade upp sånt lite tidigare. Känns som de senaste….jaa, 10 åren gått mycket för snabbt. Hade velat tänka igenom mitt gymnasieval mycket noggrannare, finns ju linjer som varit betydligt roligare och mer användbara än Omvårdnad! Men man gick ju bara på Mässan och valde det man trodde gav flest jobb. Och sen direkt efter studenten kollat runt om vad man kunde läsa och så. NU kan jag ju inte gärna flytta iväg för att plugga. Räcker gott och väl med det veckoslut jag drar iväg emellanåt för hundmassagen. Får väl se vart livet tar vägen, vad de blir av det. Men jag vill inte att 10 år igen bara ska rinna mej ur händerna.

Om ett par veckor fyller jag år. 25 faktiskt. Men varför bry sej? Ingen annan gör det ju, ska jag sitta själv här och blåsa ljus då? Jag fick ett litet ryck, hittade ett bra recept på smörgåstårta, så jag bestämde mej för att ta hem lite folk när jag fyller, har ju aldrig gjort det förut. Men PRECIS som vanligt; om folk ens tar sej för att svara så råkar man vara väldigt upptagnen just denna dag, av olika anledningar, mer eller mindre acceptabla. Men men… Nåt som är bra/skönt med det är ju att då behöver inte jag anstränga mej med att åka iväg och fira andra när de fyller år sen. Men jag tycker det är lite tråkigt. Men man får acceptera det nu, orkar inte försöka mer nu. Det finns en liten trogen skara vänner, dom håller jag hårt i! Så hur som helst så har jag blåst av allt vad födelsedagsfirande heter. Nån fika kanske det blir möjligtvis, men absolut ingen fest som det var tänkt från början.

I söndags fick vi ett ryck och gjorde om vardagsrummet lite här hemma. Vi har funderat på det ett tag, men nu blev det av! Vi gjorde Linköping med allt vad det innebär. Rusta, Shape och givetvis Ikea. Jag gillar sånt här smått plock, ljusstakar, prydnadssaker, växter osv, men det har inte blivit så mycket. Dels finns det ju aldrig pengar till det, och sen så har vi inte haft nån plats för det. Vi har två lackhyllor som man inte törs ställa alltför mycket på eftersom katten klättrar på dom i tid och otid. Men nu äntligen…! Vi köpte en keramikvas med några plastblommor, så nu ser fönstret ganska trevligt ut, vi köpte nya gröna växter, de vi hade blev typ fornminnen för längesen, sen var vi ju givetvis tvungna att ha en sån där bambukvist som typ alla har :-) Sen så flyttade vi möbler. Vi vände på vardagsrummet och jag tycker det blev mycket bättre än innan! Tv-rummet blev mer mysigt och inramat. Men sen blir det ju alltid utrymmen att täppa igen. Jag skulle vilja ha en sån grön växt, lite högre, kanske 1-1,20 m hög. Skulle passa perfekt under lackhyllorna nu! Får väl önska mej en när jag fyller… :-) Men sen vet man ju inte hur kul vår kära katt skulle ha med en sån växt…

På tal om prydnadssaker så har äntligen paketet från Partylite kommit!! Och jag bara älskar mina grejer!! En aromabrännare med koraller och tre delfiner som simmar runt, blir SÅ fint när man tänder den och mörkret faller på! Och sen typ en lykta med giraffer. Låter helknäppt men den är underbar!! Väntar bara på den med elefanter också som jag köpte på Tradera, har varit en hel del trassel med den, jag hoppas jag får den nån gång… :-/ Men det är kul när man gör lyckade köp, tycker jag! Och nu när vi har lite mer utrymme att ställa saker också!

Annars rullar det på. April är som alltid en kärv ekonomisk månad. Dels får man inte ut så mycket eftersom februari har så få dagar, och sen så har ju halva familjeskaran en tendens att fylla år just denna månad… Men bara en liten pinal till så har vi klarat av födelsedagspresenterna, så är det ur vägen :-) Om jag läste ut rätt så fick jag en glad överraskning från skatteverket i år i alla fall. Jag brukar ju alltid få betala tillbaka ett par tusen, men i år skulle det inte ens bli hundralappen… Jag måste läst fel, väntar med spänning på beskedet hem i brevlådan!

Nu ska jag leka lite veterinär, sen blir det in till Linköping och vara med en riktig sådan resten av dagen :-)

Ajöken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar