Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

lördag 7 januari 2012

Då är man flyttad, Ikea och jämföra SM-guld?

Jaa då sitter man äntligen här då... Väster-ghettot istället för Centrum :) Men fan vad bra det känns!! Tills jag tittar upp och ser alla kartonger, men det är ju ändå faktiskt roligare att packa upp än att packa ner! Och hittar jag bröte som ska "ner i källaren" så har jag förrådet uppe i lägenheten, jäkligt smart!! Så jag sitter nu ungefär tre meter från de nerpackade julsakerna :) Fast det verkar som jag fått diverse inneboende på köpet, djurvännen jag har haft ihjäl både en tvestjärt och några bananflugor här. Ligger det ett lik och lurar nånstans..??

Sitter nu alltså här i nya lägenheten och "firar" med ett glas vin att jag överlevt flytten. I alla fall hittills. Jädrar vad vi har kämpat idag!! På Fakebook retar sig alla så grymt på när man skriver nåt gott om sina vänner så jag skriver det här istället; TACK världens bästaste och snällaste Marie, vad skulle jag göra utan dig???? Givetvis TACK till Fredrik också, som verkligen ställer upp och hjälper till!!
Vi startade tidigt i morse och även om jag nog bar minst så kommer jag ha rejäl träningsvärk imorrn!! Två vändor med hästsläp och det mesta är på plats! Det finns lite kvar som "starke Adolf" ska få äran att hjälpa till med senare i veckan :)

Efter bärandet så åkte jag och Fredrik till Linköping och Ikea. Hade ju ett julklapps-presentkort till att "bränna upp". Och för en gångs skull kände jag att jag inte fick så vansinnigt mycket för pengarna som man kanske kan vänta sig av Ikea. Och jag köpte inget radikalt dyrt så. Det dyraste var väl ställningen med fyra trådbackar som jag ska ha i en av garderoberna. Fattar inte hur de tänker, ska man galga upp precis ALLT och HÄNGA in?? Jag har EN garderob med utdragbara hyllor och den är i hallen. Gissar att den får bli till sängkläder och handdukar och sånt. Annars handlade jag bl.a. duschdraperistång, sängöverkast, innerkuddar till mina soffkuddar (de som matchar mina gardiner, Fredrik trodde jag blivit FIN som hade soffkuddar, inte utan att man känner sig lite stolt! :)), besticklådor, två tallrikar, måttsats, ljus och några ramar. Gick till lite drygt 700:-...

Och ikväll har vi skruvat tv-bänk och säng så nu är i alla fall det viktigaste uppe! Får ta tag i alla kartonger lite allt eftersom, som sagt så är det ju faktiskt ändå roligare att packa upp än att packa ner. Men nu vet jag i alla fall ungefär vart allt ska vara.


Stans bandylag IFK Motala tog SM-guld säsongen -86/87 och jag vet inte om de blev lite inspirerade av Piraternas SM-guld förra året men lagom till jul nu (*hoppsan* liksom...) så släppte de en dvd med sammandrag av finalen mot Boltic, en kort film från banketten (tycker det är lite divigt att låta Sven-Ingvars spela på Motalas seger-bankett när det var Boltic (Karlstad) de piskade till i finalen :)) samt några nya intervjuer med spelare och ledare som var med då. Tycker dock de gjorde det LITE lätt för sig genom att bara intervjua Håkan Rohlén, Thomas Påhlsson och Pär Höckert 2011, då intervjuerna gjordes. Det är ju Motala-profiler som knappt går att undvika :) Hade varit hemskt kul att höra vad lite "större" spelare (både Håkan och Thomas var ju näst intill juniorer när det begav sig) som Micke Arvidsson, "Poppen" Pettersson, Ulf Spångberg eller Thomas Karlsson minns av det hela såhär....mååååånga år efteråt! Men det var en redig nostalgitrip!! Nog för jag sett matchen tillräckligt många gånger (vhs!! :)) tillräckligt många gånger för att minnas det mesta men det var ändå så att jag satt här på helspänn när Boltic två gånger tog ledningen. Vad löjlig man är.... :)

Och såklart kan man inte jämföra helt rättvist men med Piraternas SM-guld i färskt minne så funderade jag en stund på vilket som egentligen är "störst". Sen finns ju såklart andra stora händelser inom Motala-sporten, som t.ex. när Motala AIF gick upp i allsvenskan 1957 men vem fan minns det?? Sen försöker riktiga b-idrotter som t.ex. bowling, squash och dans göra sig märkvärdiga genom att försöka med att de tagit diverse medaljer i diverse divisioner och mästerskap men.....jaa om ingen minns MAIF -57 så vem mer än möjligtvis närmaste sörjande känner ens till namnen Team Baltzar, Nathalie Albrigtsen eller Teknova (som dessutom tillhör Vadstena)..?? Och då får jag ändå kalla mig själv aningen partisk då jag faktiskt haft Nathalie som dans-lärare... Men....näe, ni kan nog tyvärr slänga er i väggen! 

Hur som helst... Jag har inga som helst minnen från när IFK tog sitt SM-guld i bandyn, medan jag följde Piraterna i det närmaste slaviskt förra året, även om jag inte var på plats och såg matcherna. Hade hemskt gärna åkt till Kumla och sett avgörande SM-finalen men nu blev det inte så, köpte hem matchen elektroniskt så jag kunde se den direktsänd på datorn istället. SATAN så nervöst!!
Men jag kan känna att IFK-guldet ändå smäller något högre. Nu vet jag inte exakt vart alla spelare kom ifrån, hur många som var egna produkter och hur många som var inköpta, men jag har råkat på i alla fall några av grabbarna som var med då i arbetssammanhang genom åren, en del av dem morsar på mig än idag. Vad jag vill komma till är att det laget verkligen hade MOTALA-anknytning. Medan speedway'en.... Jonas och Daniel Davidsson - absolut!! Motala-söner sen födseln, men sen... "Greg Hancock" (KUNGEN av speedway!!!!, men dock...), "Maciej Janowski", "Piotr Pawlicki", "Przemyslaw Pawlicki"... Förare av högsta klass, absolut, men Motala-anknytning...?? Tror ni förstår vart jag vill komma. Och om jag inte hörde helt fel så befann sig 6000 (!!!!) Motala-supporters på Söderstadion 1987. Hur många Motala-bor fanns på Ica Maxi Arena 2011..? Eller för den delen på Biltema Arena "hemma" i Motala när första SM-finalen kördes?
Men som far min säger; varför ska man jämföra?? Men jag fick bara en liten tankenöt såhär på kvällskvisten. Är dock galet stolt över att vara Motala-bo i sportsammanhang, oavsett om det är "Franka" Nordlund eller Przemyslaw Pawlicki som kommer på tal, jag knyter ihop säcken så! :)

Imorrn ska jag skruva ihop trådbackar, packa upp köksskåp och spika upp tavlor! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar