Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

måndag 2 januari 2012

Flytten har börjat på allvar! Men imorrn blir det lite gnälla av.


Då får man väl säga att flytten är igång på riktigt! Efter ungefär två timmars sömn, smärre panikångest, två hjärtflimmer och fem hjärnblödningar så känner jag att det här KANSKE kommer att kunna gå vägen ändå..!

Var som sagt smått skitnervös i natt, jag vet ju hur jag har regerat på tidigare flyttar. Tyckte inte att jag hade mer än somnat så ringde väckarklockan och det var dags att ringa Bovärdskontoret och fråga om och när jag kunde hämta nyckeln. Inget svar. Så klart. Bläddrade igenom tidningen. Ringde igen. Upptaget. Så klart. La på och ringde igen. Och SVAR!! Efter klockan 12 fick jag hämta nyckeln, men de hade bara öppet till 12:30. Men så smidigt. Sprang ner till stan för att ta ut ett kontoutdrag, de vill ju ha "bevis" på att man betalat första hyran och då ska visst kontoutdrag duga. Bara den ena bankomaten öppen. Givetvis den som jag knappt når upp till... Fick min papperslapp i alla fall.

Sen skulle jag bära ner lite grejer till bilen och ta med till lägenheten. Var tvungen att flytta bilen från baksidan till framsidan. Då får givetvis pizzerian här sin leverans just då så en stor jävla lastbil stod mitt framför porten!! Upp och plocka ihop lite prylar, jag bestämde mig för att börja med köket och köksmöblerna, de stod mest i vägen. Bordet är nedmonterat så det var "bara" att bära ner. Och det är vanligt sånt Ikea-bord, men efter bordet, 4 stolar, bordsben som for åt alla håll och två små-tunga kartonger ner från tredje våningen så kände jag av första hjärnblödningen. Men lastbilen hade flyttat på sig så jag kunde köra runt bilen och packa in. Tror aldrig det gått förbi så mycket folk utanför som JUST när jag balanserar för att inte ställa ner nåt på regnblöta marken och samtidigt försöker öppna bagageluckan. Folk hade lindrigt sagt käkat glo-soppa.

Men iväg kom jag. Och det var skyltat till Bovärdskontoret, det var ju underbart!! Trodde jag... Hur som helst så gick jag visst på fel sida huset så det blev en extra sväng. Återigen åt helvete med dessa promenader, tror både dagens andra och tredje hjärnblödning hann komma medan jag letade runt bland portarna! Till slut hittade jag rätt i alla fall. Och de frågade inte efter nåt kontoutdrag. De frågade inte efter nåt. Det var bara att hämta ut nycklarna. Och här har man gått och varit döorolig för att man inte har fått pengar i tid och så! Åkte i alla fall fram till porten och gick upp. Hade totalt glömt bort hur det såg ut, så det tog ett tag innan jag "ställt om" från bilden i min skalle som jag utgått från :) I sovrummet kom problem nr 1: En stor fettfläck på tapeten. Skitsnyggt....inte. Den fanns där redan när jag var på visning och då sa bovärden nåt om "Aj aj, det var inte bra!". Så jag trodde de skulle göra nåt åt den... Sen gick jag ut på balkongen. Min stora fina inglasade balkong. Som till att börja med inte var riktigt så stor som jag ville minnas, men jag tror att trädgårdsmöblerna ändå går in utan problem :) Problem blev det däremot när jag andades. "De som bor under röker så det luktar nåt galet på min balkong!!" sa killen som bodde där innan mig när vi pratade i telefonen. Och det kan man ju minst sagt säga. Och jag tror inte bara det var de under, oset satt verkligen inpyrt, det var som om nån suttit på balkongen och rökt i typ 30 år!!

Det verkligen osade om golvplankor, väggar osv. Jag säger som Sverker; "Ska det vara så??". Kommer ju knappt kunna vara där!! Jag stod ute i några minuter, sen luktade hela jag rök. Och NEJ jag rökte inte. Tänk att sitta där och äta, hänga ut tvätt osv. Framtida dynor i trädgårdsmöblerna kommer börja lukta inom några minuter. Så då fick jag lite att tänka på igen...

Sen skulle jag bära upp köksgrejerna. Och fy fan, jag vet inte vart styrka och ork tagit vägen!! Fingrarna rätade ut direkt, handlederna bara ville inte vara med, jag blev yrslig och tänkte att NU dör jag faktiskt, på riktigt.
Hem och tjura som ett as. Fredrik lovade att komma upp och hjälpa mig lite efter jobbet. Jag låg i sängen och efter några timmar hade jag andats så pass att jag bestämt mig för att köra en vända till. Bar ner fem kartonger. Jag kommer ha träningsvärk imorrn så jag inte vet vad jag heter! Var ju ingen idé att köra iväg med det, jag hade ALDRIG orkat bära upp det där!!
Riktigt så glad såg inte jag ut...


Framåt kvällen kom Fredrik och vi åkte bort till lägenheten. Om jag blivit av med styrka och ork så har han visst förvärvat lite, han bar upp alla fem kartongerna medan jag mätte fönster! Jag tänkte vi skulle hjälpas åt, men... :) Sen skickade jag ut honom på balkongen så att han fick känna också så att jag inte bara larvade mig. Och visst stinker det helvete. Så imorrn blir det en sväng till Kontoret igen. Känns rätt skit att leka gnäll-fitta det första man gör, men vad fasen... Och det är lite komiskt, vår förra hyresvärd hittade EN fettfläck på tapeten, som gick över EN våd och det fanns extra tapeter i garderoben, men de passade på att tapetsera om hela rummet. På vår bekostnad givetvis. Innan vi flyttade in så hade de lagat borr/plugghål jättesnyggt, bara skurit ut en liten liten rund bit tapet och täckt över hålet. När de såg att vi gjort borrhål så passade de på att tapetsera om hela rummet. På vår bekostnad givetvis. Likadant i den här lägenheten gnälldes det som sagt en hel del och mer lär det väl bli. Det känns som att har de väl bestämt sig så hittar de vad de vill hitta sen!
Den här hyresvärden verkar inte vara så noga alls! Fettfläckar på ett antal ställen, pluggar lite varstans i väggarna, gärna i nån skrikig färg som typ rött i den beigea tapeten. Krokar och spikar sitter kvar lite överallt. Det gör väl i och för sig inte så mycket, krokar kommer det bli ett antal innan jag är klar där, lita på det!! :) Men tänk vilken skillnad det kan vara!

Så imorrn ska jag som sagt ner och i alla fall fråga om de tänkt göra nåt åt fettfläcken som de sa att de skulle göra, i så fall får de ju gärna göra det INNAN jag flyttar in möbler och sånt. Sen fråga om balkongen. Den är ju inglasad så det blir som ett extrarum. Som jag inte kommer att kunna utnyttja. Dynor och sånt kommer ju bli förstörda! Sen vet inte jag vad man kan göra åt sånt, måste ju nästan göra total-renovering i så fall! Och slutligen så står ett hyres-belopp i mitt kontrakt medan räkningen var på ett par hundralappar extra. Och jag ser ingenstans att de reserverar sig för ändringar. Sen är det ju ingen nyhet att hyrorna höjs, men ändå. Om man väljer mellan säg tre lägenheter och tar en lite sämre för att den har lägst hyra och sen när räkningen kommer så är hyran ändå densamma som de lite bättre sen, utan minsta förvarning eller nåt, kan man verkligen göra så..??

Men i övrigt så känns det kanske bra! Det är ju lite roligare att packa upp än att packa ner och nu när man börjar se att det faktiskt försvinner lite här också! Men än så länge är det en lång väg kvar, kommer hinna med mycket ångest innan allt är färdigt..! Och världens största TACK till Fredrik som hjälper mig!! Utan dig hade jag ärligt talat gått och hängt mig eller nåt idag, nu skjuter jag det på framtiden. Idag skulle även Marie hjälpt till med en hästtransport, men hon låg nerbäddad sjuk. Hon erbjöd sig att komma ändå men vad fasen, hon har ju en egen flytt till Nordpolen att tänka på och orka med och sen vill inte JAG bli smittad med nåt!! :) Så vi tar det en annan dag när du känner dig lite mer pigg och alert! :)

Nu ikväll blev det pizza. Satan så nyttigt... Jag SKA börja tänka på vad jag äter men just nu bor jag i kartonger så det får vänta lite till!


Slutligen lite allvar...
I och med alla communitys som Facebook, Twitter och kanske även att denna blogg kan räknas dit, så har jag fått några "cyber-vänner". Folk som man aldrig träffat på riktigt (eller IRL om man ska snacka cyber-tugget :)) och som man inte ens skulle känna igen om man såg dem på stan, men ändå har man lärt känna varandra ganska bra genom små meddelanden och kommentarer här och var. Key var en sådan "cyber-vän". En polare till mor och far från förr om jag förstått det hela rätt, men vi har "tjötat" lite, kommenterat bilder och statusar på Facebook, han har även kommenterat en hel del både i och om min blogg, ständigt hejat på mitt skrivande och lämnat "rara" hälsningar i största allmänhet. Och anledningen till jag jag använder imperfekt är för att han gick bort nu ikväll. Och förtidigt åldrad och nedbruten kropp gav till sist upp, om jag förstått det hela rätt. Och det känns lite....knepigt, eller hur man ska säga. Som sagt, jag är en rätt oempatisk människa, ytterst få bryr jag mig om, de andra får leva eller dö, mig kvittar det! Har jag inte saknat dem innan så lär jag inte sakna dem efter heller. Men detta känns väldigt tråkigt och det var en människa jag aldrig träffat. Vad jag vet. Men vet att jag tänkte lite på honom strax innan jul, undrade vart hans kommentarer tagit vägen. Men det hade ju sin naturliga förklaring då.
Och vad säger/skriver man mer...? Hoppas i alla fall att du har det bra där du är nu Key, att kröppa-skrället fungerar som den ska igen! Och hoppas att det finns internet-anslutning där så du kan fortsätta att skratta åt mig, mina galenskaper och mitt åsikts-maskineri! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar