Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

måndag 16 februari 2009

Diagnostiserad, Hedwig med racerbajs, tidsmässigt hjärnsläpp, osmidig gps, ”Singing bee”-final och ”Pina Colada”-doftljus

Har haft en mycket händelserik helg!

Den började i fredags. Jag hjälpte till på Wallride, men fick lunch-stänga ett par timmar för jag skulle till Malin på sjukhuset, min psykolog. Och nu fick jag en diagnos. Aspergers syndrom. Typ en sådär 15 år för sent, men bättre sent än aldrig :-) Vi diskuterade olika situationer i livet, ibland kände jag verkligen igen mej i diagnosen, ibland inte alls. Och visst är det "skönt" att saker och ting fått en förklaring, men det finns ju massor frågetecken kvar. ATT det har påverkat mej att jag är annorlunda vet jag ju, men HUR har det påverkat?? Med risk för att vara tjatig, men vad exakt har jag gjort folk för att jag inte ens är värd ett "Tack, men nej tack" när jag bjuder till ljusparty?? Till exempel. Varför har jag blivit illa omtyckt vart jag än har kommit?? På vilket sätt har jag betett mej konstigt?? Det har jag ingen koll på alls! Mitt liv är ganska inrutat, och det är jag med på. Jag vill veta vad som ska hända. Blir det nåt impulsivt så blir jag skitnervös, uppstressad osv. Fast för det är jag inte så noga med att allt ska vara på mitt sätt. Har någon en bra motivering till varför ett annat sätt är bättre så kan jag absolut vika mej! Det ska bli väldigt spännande att jobba vidare med detta!

På kvällen åkte vi hem till mor och far. Hedwig skulle presenteras för övriga klanen :-) Och det gick faktiskt bra. Katterna brydde sej inte nämnvärt om henne. Oliver skulle såklart titta, nyfiknare katt finns inte, men han sitter på säkert avstånd och stirrar. Elliot ville fram och hälsa, men då fick hon fram sina E.T.-ljud igen :-) Men det slutade med att de där två lekte lite med varandra, slog med tassarna och så, så det var jättekul!! Och åt som en häst gjorde hon. Länsade ost-skålen efter tacosen, halva Olivers födelsedags-bakelse, försökte slicka på ALLA chipsen i skålen. Vi satte henne i kattlådan flera gånger, men hon gick därifrån. Vi hann inte mer än ut i bilen och åka kanske 200 meter så small det… Hon satte sej i hörnet i transportburen och krämade, löst och fint. Stanken var vedervärdig!! När man satt i den så vande man sej efter ett tag, men jag var ju tvungen att gå ut och tanka och sen sätta mej i den igen… Tur man inte är så pipplig. Väl hemma skulle Fredrik städa buren och jag katten. Men det var inte lätt att spola av henne, hon vrålade som en stucken gris och hade alla klor och tänder synliga, hennes bajsiga tassar kom emot precis överallt. Fick ropa på Fredrik så han fick hjälpa mej. Efter lite krig blev hon väl någorlunda ren, men stanken satt ju överallt. Kl 01 var jag skrubbad, duschad och nerkrupen i sängen. Hade ju tänkt försöka komma i säng tidigt i och med att jag skulle upp tidigt!

05.00 ringde väckarklockan. Upp och göra sej i ordning för att åka på kattmassage-utbildning i Stockholm. Strax utanför Norrköping upptäckte jag mitt hjärnsläpp. Vet inte hur det gick till, men jag hade lyckats räkna med en timme för mycket. Jag gillar att ha gott om tid på mej, men 4,5 timmar till Stockholm var lite överdrivet…! Jag stannade i Nyköpingsbro och försökte sova en timme, men höll ju på att frysa ihjäl så fort jag stängde av motorn. Kröp ihop under jackan och la lite patiens på telefonen, men tillslut åkte jag vidare. Åkte väl i typ 90 på motorvägen :-) Hade ingen lust att ta färjan på morgonen när tider skulle passas och så, så jag åkte genom Stockholm. Vackert i morgonljuset! Hade lånat pappas gps, det var riktigt skoj att köra med den! :-) Jag kom fram till kursgården på Ekerö ganska lagom, 9.45 ungefär. Riktigt intressant kurs, fick lära mej mycket om hur katten fungerar, både psykiskt och fysiskt. Fick lära mej olika massagegrepp och så. Har testat lite på Hedwig men hon är ju så liten än så länge :-) Kl 17 bar det av hemåt igen, och nu när jag inte hade någon tid att passa så testade jag färjan, och det var ju fan så mycket smidigare! Så den blir det åt båda hållen nästa gång! Nu vet jag ju vart jag ska på Ekerö och så. Kom hem precis lagom till Melodifestivalen och Fredrik hade gjort iordning kex, ost, vin och räkor! Så jag fick en riktigt trevlig Alla hjärtans dag! :-) Hann knappt lägga huvudet på kudden förrän jag somnade :-)

Hann inte mer än komma hem från Stockholm så skulle jag åka igen :-) Dags för "Singing bee"! Hanna, Anna, Fredrik och jag åkte vid 14-tiden, stannade och köpte korv och godis i Nyköpingsbro och sen bar det vidare. Och då märkte jag första nackdelen med gps. Den är inte alltid så smidig. Hade vi bara följt E20 så hade vi kommit nästan rakt på Frihamnen, men nu skulle vi in i stan och snurra. Strandvägen, Stureplan, Slottet, vi fick fasen med allt! Det var fasen inte lätt att köra där, för helt plötsligt utan förvarning ser man en pil i vägen som visar att filen man kör i ska svänga. Fram med mer blå tavlor med vita pilar!! Så det blev en del snabba förflyttningar och snabba svängar :-) Efter en härlig färd genom Stockholm var vi äntligen framme i Frihamnen. Hittade parkeringsplats och Magasin 7. Utanför var det lång kö. Det kom fram en tjej och sa att de höll på med en inspelning, det var därför vi inte kunde komma in. Så stå där i typ en halvtimme och nästan frysa ihjäl, perfekt sätt att lugna nerverna på :-) Till slut fick vi komma in, fick skriva på sekretess-papper; att vi inte avsläjade något om programmet eller så, sen fick vi lite fika. Sen fick vi gå in i studion. Det första som slog mej var hur liten den var. Sen började programmet. Jag hade lyckats placera mej precis bakom en dansare :-/ Såg inte mycket av programmet. Men det var ändå spännande! Det tog 3 timmar att spela in, och programmet är en timme, inklusive reklam. Blir kul att se hur de klipper ihop det sen! Vi fick se finalprogrammet, det var lite kul! Var ju lite sur över att vi fick gå på sena inspelningen när jag bokat den tidiga. Men det gick över! :-) Kl 22 var det dags att bege sej hemåt. Mycket enklare när man bara kan gå efter E4-skyltar :-) Lite mat på Max i Nyköping och sen runt 02 var vi hemma. En riktigt trevlig dag med flickorna och Fredrik :-)

Idag var jag på möte om ny praktikplats. Per-Åke hade ju ordnat en kontakt med en privat veterinär i Linköping. Och det var inte svårt alls att bestämma sej, där ville jag vara! :-) Så nu ska det väl bara ordnas med lite papper och sånt praktiskt, sen är jag igång igen! :-)

Nu sitter jag och väntar på att åka till buggen. Missade ju förra veckan p.g.a ljuspartyt, men det gjorde inte så mycket. Inte så roligt längre. Nu är alla så olika duktiga, en del har ju redan gått denna kurs, men går den igen för att hålla igång dansen. Innan har vi ju alla varit på samma nivå, när vi fått lära oss nåt nytt så har alla stått som fån i början :-) Och nu är vi så jädra många tjejer, man får stå nästan varannan dans. och det är ju inte riktigt vad man betalar för. Men men, alltid lär man sej nåt! :-)

Köpte lite doftljus på Tradera, och idag fick jag hem lite spännande dofter. Just nu brinner "Pina Colada", helt klart en intressant doft :-) Himla kul när ljusen verkligen doftar, finns ju så många som inte sprider nån doft alls. Speciellt nu när det är Partylite och man har betalat lite för dom. Men den här var i alla fall helt klart godkänd! :-)

Ajöken


"Singing Bee"-studion!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar