Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

lördag 8 november 2008

Starta eget-infodag, Idol och plugga latin

Det är mycket tårtkalas nu! I torsdags blev Robban 2 år :-) Klart man måste uppmärksamma när de har födelsedag! Fast då fanns det en del att fira. Robban fyllde, Rasmus hade blivit pappa och Oliver…. Äh, han fick en kartong att sitta i :-)

Igår blev det till att gå upp tidigt. Kl 9 skulle jag vara ute på Ekenäs lärcenter. Gick givetvis fel direkt, läste fel på en skylt. "Dörren längst bort PÅ byggnaden", stod det, och jag fick det till "Längst bort I byggnaden". Så jag in och letade efter en dörr. Kom in i nån slags verkstad och nånting sa mej att jag gått fel… Gick till caféterian och sa att jag gått vilse. Och hon där visste inte så mycket mer än jag. Men precis när jag visade henne skylten på dörren utanför så insåg jag mitt misstag… Gick man bara till dörren längst bort PÅ byggnaden så var det skyltat vidare så fint. Gick in och satte mej och dagen kunde börja!

Det var alltså en starta eget-informationsdag som jag skulle på. Vet inte om jag egentligen lärde mej nåt nytt, det mesta bekräftade mest det jag redan visste. Man behöver en riktigt bra idé, undersöka maknaden innan, tänka igenom allt osv. En nisse från arbetsförmedlingen kom och pratade om starta eget-stöd och -bidrag, och de håller verkligen stenhårt i sina pengar! Det var en jädra massa kriterier man skulle uppfylla för att få de där extra kronorna i månaden. Men jag kände väl ändå att jag faktiskt uppfyllde de flesta av dom. Men det kan inte vara lätt att arbeta på arbetsförmedlingen, varje dag verkar det vara nåt nytt att arbeta efter och mycket kunde han knappt ens svara på för han visste inte hur det låg till precis nu… Härligt, alliansen… Sen så kom en tant från skatteverket och pratade lite om olika företagsformer, skatter, moms etc. Där är man ju ganska lost, minst sagt. Gillar inte riktigt siffror. Och sen, ju mer man vet, ju mer frustrerande blir det. När man ser svart på vitt hur lite av de pengar som JAG sliter för som jag verkligen får själv. Det är skatter och skatt på skatt etc. Sen försökte de förklara att momsen inte svider så mycket för de pengarna har man liksom aldrig ändå. Och det kan väl stämma, men försök övertyga konsumenterna om det… Fast det är väl ingen nyhet att allt går upp i pris p.g.a skatter och sånt. Känns ändå som att det kan vara en ganska bra idé jag har, ingen har ju nåt liknande. De skulle starta affär, jobba med trädgårdsarbete, sälja hemmagjorda smycken etc. Däremot så får jag nog jobba röven av mej för att få det hela att gå ihop, så det är bara att hoppas på att det finns marknad för det också. Fördelen är ju att jag inte behöver låna stora summor pengar. Behöver inte hyra lokal, inte köpa in maskiner och inventarier, inte köpa in något lager. Jag behöver lägga en del på marknadsföring och så, men det är inga jättesummor.
Men det var en trevlig dag, träffade trevligt folk och jag somnade inte en enda gång :-)

När jag kom hem hade jag fått lite skojig post. Bl.a. välkomstbrevet till första kursen som jag ska gå. Lite om vägbeskrivning och tider och så, förteckning över oss som ska gå, 10 pers (tjejer), mestadels i Göteborgs-området och sen en bild över hundens ytliga muskulatur. På latin, givetvis… Blev lite sådär vad ska jag göra med det här?? Ska jag bara skumma igenom det så jag vet vad det handlar om, ska jag lära mej det utantill?? Ska väl i alla fall försöka lära mej det mesta utantill, känns som jag kommer ha nytta av det. Skriftliga provet är ju inte förrän i april, men ju mindre det blir att råplugga tills dess, ju skönare. Nu vill jag som sagt bara komma igång!!

Sen gick jag ner på stan ikväll, fixade årets andra julklapp faktiskt, så nu är det bara resten kvar :-) Sen var jag inne på Bokia en sväng, de hade lite rea så det blev lite nödvändigheter. En mapp till hund-papprerna, ett anteckningsblock och en pärm. Sen till apoteket och hämta ut mera nödvändigheter. Sen fick jag vänta en stund på att Fredrik skulle sluta, det var fullt hus honom :-) Sen åkte vi hem till mor och far och åt tacos och tittade på Idol. Var fasen det första Idol-programmet jag sett i år. Och det känns inte som att jag missat något i år heller. Fast lite kul i år att en deltagare för första gången vågar säga vad han tycker och tänker om konceptet. Han sa ungefär vad alla tänkte. T.o.m en i juryn hade skrivit om att programmet suger och vad det var, men jädrar när en deltagare öppnar munnen, då tar det hus i helvete! Tycker det verkar vara en skön kille hur som helst, synd att han åkte ut! Verkar vara mångsidig, om inte annat, och det tycker jag verkligen att en artist ska vara idag. Tänk hon kinesiskan i ett underhållningsprogram som "Så ska det låta" typ. Tror inte riktigt det vaa….

Ikväll blir det hem till mor. Sällskapa henne när far är på Jazz- och Blues-kryssning. Tillåt mej småle… Eller asgarva lättare sagt :-D Men hoppas han får kul, han, om nån, har ju förmågan att anpassa sej efter situationen i alla fall :-) Så det blir lite kinamat och så ikväll, mums!

Nu ska jag plugga vidare på hundens ytliga muskulatur. På latin, givetvis :-)

Ajöken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar