Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

onsdag 2 september 2009

Korvbollar, sovmorgon, utställnings-förberedelser och kaos i simbassängen

Igår var jag och masserade hundar, och sen tränade jag. Himla händelserikt… Jag gjorde stuvade makaroner och korvbollar till middag. Korvbollarna var nåt nytt påfund på Ica, jädrar vad coola!!  Precis lagom att ha till pasta och så, så slipper man stå och balta med typ falukorv. Efter maten så åkte vi ner till Ulla och Åke en sväng, deras bredband bråkade. Sen hem och glo på tv, och framför allt på Rymdkanalen. Igår var det ju promenad. Såg så himla häftigt ut, de såg ut som små insekter eller nåt!  På torsdag är det Christers tur att hänga som ett grodyngel utanpå ISS, det får man inte missa!
Så idag blev det lite sovmorgon… Eller en lång sovmorgon. Jag sprang ner i källaren och hämtade utställningsväskan, börjar ju bli dags att göra i ordning den, på söndag bär det av till Eskilstuna. Jag tvättade burskynket, det var ganska välbehövligt. Och jag kan säga, nåt jag inte saknar är allt katthår i alla fall…! Men annars så är jag inte vidare laddad alls för utställning  Gå upp innan man knappt har somnat, köra långt, vara nervös för vad katterna ska ta sej till, en väldigt lång väntan, och sen 18 mil hem igen…  Okej om man hade katter som hade chans att få mer än cert, men det verkar svårt. Kollade domarfördelningen idag. Sune ska ha en dansk domare som jag inte har vidare gott öga till. Hon drog certet för Oliver i klass 10 (han är alltså den mest framgångsrika katt jag har…), p.g.a hans vita fläck. Det är till att vara skamligt petig! Sen var hon vansinnigt nära att dra certet för Rasmus i Norge. Visst, då var det väl mer befogat, jag tog ut honom ur buren lite för tidigt så jag fick stå och hålla honom, vilket ledde till att hans mage blev lite tilltufsad. Men visst föredrar jag Hannah Jensens tanke "-Hur katterna ser ut på undersidan, det lägger jag mej inte i!". Men näe, Sune har inte riktigt min favorit-domare. Stor bastant och ganska barsk dansk dam. Så det skulle inte förvåna mej om Sune gör succé…  Fast det tror jag inte, han har en lite knepig sphynx-look, tycker jag. Ganska "rak" i ansiktet och med stora spetsiga öron. Sen ser han ut som han ständigt skäms för nåt. Hedwig har ju mer snygg sphynx-look, lite mer grotesk  Och henne har det ju gått i alla fall ganska bra för. Hon ska ha en finsk domare, tror inte att jag haft henne förut till någon katt. Ikväll har jag tänk för-bada katterna, ta det värsta. Så jag bara behöver spola av dom på lördag och göra i ordning klor och öron och så ordentligt då.
Sen så har jag varit och simmat. Och aldrig mer simma en eftermiddag mitt i veckan!! Till att börja med så gick det bra, vi var fyra simmare i motions-delen. Men då var ju givetvis två tjejer tvungna att simma i bredd, stanna med jämna mellanrum, prata och fåna sej, så man blev fast bakom dom emellanåt. Fattar inte att det ska vara så svårt att prata i bastun efter simningen..!! Sen ramlade det bara i mer och mer folk. Och givetvis en av varje. Stoppkloss-tanten, elitsimmare-wannebe som trodde han ägde hela bassängen, gamla gubben som simmar över ‘en om man inte flyttar sej. Inte alltid så lätt när det är många i bassängen, finns inte så många ställen att flytta sej till. Och även då folk (tjejer…) som var absolut måste ha symöte i bassängen. Och mitt i allt…. Jag är ruskigt nära att skicka in "Dagens ris" i Motala tidning till simhallen. När det är som mest trångt och kaos i bassängen, vad händer då?? Jo, en hel drös med simskole-ungar ska i och simma en längd!! Och dom har ju ingen styrsel åt nåt håll. Höll på att drunkna bakom en sån för att en kärring skulle simma om och la sej på utsidan, men då det inte gick mycket fortare för henne än för ungen så tog det ett bra tag innan hon kom om så jag kunde simma vidare. Näe, väldigt illa planerat, kan jag tycka. Och på land gick sim-fröken med sin pinne med ögla på: "Lååååånga armtag, upp med huvudet och SPARK med benen, BRAAAAA Liam!!". Jaa vansnnigt bra, hur svårt är det när man har simdyna då..???  Och en annan är ju "dum" och envis som synden, jag blir skitstressad i trängda situationer, men i helsike att man ger upp och kliver ur bassängen! Näe man bara SKA simma sin timme, så ligger man där och retar sej på precis allt och alla och när man slutligen går ur bassängen så anser man för en stund att Hitler var en riktigt vis kille med sunda värderingar som gick ut på att vissa människo-arter bara borde utrotas… Som tur är släpper allt i den varma sköna duschen 
Precis nu så väckte Houston teamet på "Discovery", eller om de befinner sej på ISS nu, jag vet faktiskt inte, men idag var det Christer Fuglesang som fick en låt spelad för sej! "What a wonderful world". Jaa det borde ju de däruppe om någon se och avgöra…!  Tycker det där tilltaget är rätt gulligt faktiskt! Och så här såg det ut/lät det:


Nu väntar jag bara på att Fredrik kommer hem så ska vi bada katter sen!

1 kommentar:

  1. Hej Hopp! Lycka till på utställningen på söndag. Hur många katter är det du ska ställa ut? Vi har sprungit på hundutställningar en del i augusti, med nakenfisen. Själv ska jag traska runt på Kolmården hela söndagen. Må gott!

    SvaraRadera