Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

tisdag 31 juli 2007

Smultronstället

Vi har en tradition att försöka komma iväg ett gäng till Smultronstället varje år. Smultronstället är alltså en glassbar i Söderköping, som säljer med än bara ”mjukglass i våffla, så att säga. I år blev det lite kort varsel så det blev jag, Hanna och syrran som drog iväg. Men lika trevligt hade vi för det! Vi fick verkligen känna på svenska vädret. Strålande sol ena stunden, för att i nästa bara forsa ner från himlen. Svensk sommar…. Men glass fick vi. och glass åt vi. Av erfarenhet så vet vi att man bör fasta i ungefär 2 dagar innan man åker dit, för det är maffiga portioner man får :-)
HannaGlassens ägare är på andra sidan kameran :)Sofia

Sen fick vi lite extra underhållning i form av en ärtig kvinna som satt vid bordet bredvid oss, med sin man, sin dotter, svärson och barnbarn. Denna kärring (orkar inte vara artig längre!) hade smort munlädret riktigt ordentligt! Truten var inte tyst i tre sekunder, allt var hon tvungen att ha åsikter om! Sen fick vi oss en helt ny ordlista dessutom. Ska försöka återge orden så som vi hörde dom. En glass som hette ”Gondol-jären”. Jag hade tippat på ”Gondoljären”, men men… :-) Sen ville hon absolut inte ha glass med ”pécann-nötter” i… Jag hoppas hon märkte att vi asgarvade åt henne för vilken människa!! Sen tror jag hon tala om grovt räknat ungefär 15 gånger att hon inte kunde äta något som var för sött. Frågade ut den stackars servitören om varenda smak, om den var söt, ”för det kunde hon inte äta!”. Jaa det finns folk till allt verkligen!

Gott var det hur som helst och mätta blev vi! Sen var det lite marknad där i Söderköping så vi tog en liten runda. Inget speciellt, lite uppvärmning inför Skänningemarken som är imorrn :-) Träffade på Anna och Jonny, de var också sugna på glass! :-)

Sen hoppade vi in på Ikanohuset i Linköping på hemvägen. De har mycket rea nu, det tycker vi om :-) Men inget blev handlat. Så kom Sofia och jag på att vi kanske borde käka ordentlig mat innan träningen, så det blev ett lass friterade kycklingbitar med ris och currysås. Behöver inte äta mer den här veckan, den saken är säker.

Sen var det träning. Idag gick det verkligen skit. Höften brakade ihop helt :-( Har ju fått ont i den när jag gått långt eller sprungit på typ asfalt, men annars har jag aldrig känt nåt. men idag var det visst dags. Skulle göra en start, sen funkade inte benet. Värkte som fan och fungerade inte i någon led alls :-( Foten domnade och hade sej och sen lydde inte musklerna. Kunde inte dra upp knät mot magen och så, det bara lydde inte!! Faans skit, varför kan man aldrig få lyckas med något man gör????? Jag hoppas verkligen att det bara var en engångsgrej…!!

Något roligare är att Toscas och Rasmus bebisar har fått namn! Undra om det var en tillfällighet att Jenny döpte de små godisbitarna efter chokladsorter… :-) Bonnat Java, Valrhona Palmira och Amedei Toscano heter flickorna och pojken fick namnet Chocolate Santander. Riktigt häftiga namn!!

Sen så har jag anmält till kattutställning idag, undra om jag börjar må bättre…?? Det blir en 2-dagars i Nyköping i början av oktober och jag tar med Oliver och Robert. Rasmus måste fläska på sej rätt rejält innan han får visa upp sej i domarringen igen :-) Ska bli spännande att se hur det går för Robban! Oliver får man ta lite med en nypa salt, går det bra så gör det, men det kan precis lika gärna gå åt helvete. Han får mest följa med som sällskap till Robert. Ska faktiskt bli skoj att komma iväg lite igen! Undra om jag säger samma sak efter den helgen… :-)

Natti natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar