Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

lördag 18 oktober 2008

Kryssning, hamsterdag och HSAN-anmälan

Lite segt idag. Har varit på kryssning, kom hem igår kväll. Det var rätt skoj att åka iväg en sväng! Äta gött, dricka gött, lyssna på bra musik! Men antingen har jag åkt för mycket, annars börjar jag bara helt enkelt tröttna. Irriterar mej mest på alla sketberusade människor, det är trångt och usch och blä. Har aldrig varit med om att det varit så mycket folk i Fun Club! Ska väl ha varit när Smokie spelade då. Men alla stod och hoppade och studsade. Och mitt i allt kommer några som försöker sej på pardans och forcerar allt som kommer i vägen. Så blir de skitsura om man knuffar tillbaka eller råkar sätta ut en armbåge. Och dricker man själv en aning för mycket så mår man bara jätteskit dagen efter och då är det ju kul att knalla runt på en båt… Sitter hellre hemma och gosar med sambon. Börjar man bli vuxen månntro… :-) Sen ska jag vara ärlig, de där resorna väcker en del minnen. Olycklig kärlek och sånt. Men men, ibland är det kul att komma iväg för det! När Ulla är i närheten blir det alltid helgalet, den saken är klar :-)

Idag har vi haft hamster- och gerbil-dag på Djurnära. Svenska hamsterföreningen var och visade upp några exemplar. Och jag undrar om de inte börjat avla in marsvin eller kanin eller nåt liknande, jädrar vad storlek det börjar bli på de små liven!! Annat än min lille Hamilton det :-) Men det var en lyckad dag, många kom och tittade och en del hade med sig egna djur som Linda gjorde en bedömning på. Sen fick jag lift hem med Marie. Hon åker till Island på bröllopsresa på måndag. Så jag får stå ut med Malin i en vecka, undrar vem av oss det är mest synd om, hihi :-)

När jag stod och lastade väskor från bussen när vi skulle på kryssningen så ringde mobilen. Hörde inte den då, men hade fått ett meddelande från min kontaktperson på försäkringskassan. Hon hade fått reda på av arbetsförmedlingen att jag ska gå utbildning, så nu ville hon träffas för att diskutera vad försäkringskassan kan bidra med. Hon ringde upp igår igen och då kunde jag svara. Så på måndag klockan 10 ska jag dit. Ska bli riktigt spännande att höra vad de kan göra. Tror inte de går in med nåt ekonomiskt och det är ju det enda jag behöver. Om de inte sätter igång med vart jag ska vara under tiden jag går utbildningen. Och jag får ju vara hos Marie, hoppas det duger åt dom. Ska som sagt bli spännande!

Jag beställde ju journalanteckningar från mina vistelser på käkkirurgen, och igår fick jag dom. Och vad ska man säga, egentligen är jag väl inte förvånad…. Men den första tandläkar-kärringen, mer brist på empati får man leta efter!! Hon skrev inte ett dugg om att jag var rädd eller orolig, istället var jag "oförskämd", "högljudd" etc. Oförskämd vet jag inte… Jag försökte prata med henne men hon avbröt mej och vägrade diskutera för att jag var påverkad av lugnande medel. Så nja, vet inte vem man kan kalla oförskämd riktigt. Och högljudd. Jag tjöt ju i högan sky, p.g.a hennes beteende. Och mer och mer frustrerad blev jag. Medan den andra läkaren inte skrev ett dugg om nåt sånt, det var bara latinska termer om hur ingreppet gått till. Iofs var jag lugn då hela tiden, för de betedde sej fan så mycket bättre. Så det skulle vara intressant att höra dom två diskutera mej i fikarummet… Och hon skrev även sånt som inte är sant i journalen. Att jag begärt att få en annan tandläkare. Det var tandsköterskan som frågade om jag ville byta och givetvis! Så näe allt var mitt fel och jag var jobbig och oförskämd etc. Så nu har jag skrivit en anmälan till Hälso- och sjukvårdsnämnden, där jag ifrågasätter hennes beteende. För mej är det mest "för skojs skull", se om nåt händer. Men kan man skydda nån annan stackare från den suggan så är jag bara glad. Förhoppningsvis får det henne att tänka till lite. Hennes försök till operation gick åt helsike, och hon skyllde bara på mej. Medan det andra försöket gick hur bra som helst, inga problem alls! Och sen när hon dessutom får en anmälan på sej. Så förhoppningsvis fattar hon lite i alla fall, men jag begär inte alltför mycket. När det här är klart vill jag bara lägga allt var tänder heter på hyllan, koncentrera mej på min utbildning och framtid istället!

Ajöken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar