Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

torsdag 9 oktober 2008

Lugnt och skönt, anmäld till utbildning

Sitter och tar det lugnt. Fredrik är hos sin syster som fyller år. Jag hade ingen lust alls att följa med. Känner ju faktiskt inte svärsläkten så bra än så man vill ju gärna visa upp sej från en betydligt bättre sida än smått hamstersvullen, hemsk värk, irriterad, sitta och gnaga föda som en hamster. Näe jag valde att stanna hemma, orkar inte sitta och försöka vara glad och trevlig och glatt svara på frågor om hur jag mår, hur det går på jobbet, hur djuren mår och sånt "försöka-lära-känna"-prat. Allt medan två småbarn springer runt och hojtar. Lär nog träffa dom ändå i framtiden :-)

Idag kom min handläggare på arbetsförmedlingen och hälsade på Marie och mej. Och han gillar oss både väldigt mycket, det är ju alltid trevligt :-) Så jag ska fortsätta där 8 veckor till, men gå upp några timmar, så det i princip blir halvtid. Se om jag fixar det, men det tror jag. Så la jag fram mitt förslag om hundmassage-utbildningen. Och som vanligt var han så nöjd med att jag var så ambitiös och hade egna idéer och så. Men sen är det ju som det är. Sverige fick hjärnsläpp i september för två år sen och röstade fram borgarna. Förr kunde man få hjälp att finansiera sånt här men inte nu. Fast man kan påvisa att det kommer leda till jobb. Och han sa ju rakt ut att hade HAN fått bestämma så hade han absolut sett till att jag fått utbildningen betald men nu är det som det är. Däremot så kan arbetsförmedlingen stå för omkostnader, typ resor, boende etc, så det är ju jättebra! Sen kollade Marie och jag lite på lån och så och det verkar ändå rätt okej. Jag behöver säg 20.000 för det här, och då har jag tagit i. Sen kom jag på att man kanske bör skynda långsamt. Det känns som att detta absolut kan vara något för mej, men man vet ju inte. Så jag vill inte låna hela beloppet. Jag har nu anmält mej till introduktionskursen för privat lånade pengar. Är det sen så att jag absolut känner att jag vill fortsätta, så kanske det blir tal om banklån. Men nu känns det kul att saker och ting rullar! Och Marie, du är verkligen en klippa!! Hur ska jag kunna tacka dej för att du ger mej denna chans?? Utan dej hade det aldrig blivit möjligt! Så jag har anmält mej, den 12-14 december bär det av till Göteborg. Så tipsade skolan om boende. Och vad blev det då, om inte Dalagärde vandrarhem, där jag bott tre gånger tidigare :-) Det är bara en mil från utbildningslokalen. Dit hittar jag ju *peppar peppar*. Så det ska verkligen bli jättekul!!

Idag ringde Fredrik till Lövgrens angående deras brev om att vi stör våra grannar. Och han sa det, det var det mest absurda samtal han haft. Och det tyckte nog hon på kontoret också. För att tala klarspråk så är det "kärleksljud" som våra grannar har hört. Och det var inte bara de närmaste, utan fler i huset. I helvete, tänkte jag. Men så kom jag på…. Det har varit sommar och varmt, vår säng står under ett fönster, det har varit öppet, grannars fönster har varit öppna…. Kan man mer än asgarva åt det hela???? :-D Och den saken är klar kära grannar, att detta tänker vi INTE sluta med! Ni får väl hålla era jävla fönster stängda då. Verkar som att hon på kontoret inte tog klagomålen så värst allvarligt, så det var ju skönt :-) Men man undrar så smått, om det är så lyhört, vad händer den dagen det kommer barn här?? Ska vi åka in till BB en vecka innan den ska födas så de slipper höra eventuella ljud när värkarna sätter igång?? Och när ungen är född och vaknar på nätterna. Kåken kommer ju explodera! Grannarna kommer stå med banderoller att få oss vräkta. Näe, detta lär bli intressant….!

Nu ringde älsklingen och vill bli hämtad. Redan liksom, hihihi :-) Bäst att åka!

Ajöken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar