Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

fredag 7 oktober 2011

Gran Canaria 2011, del 1. Hotellet, Las Palmas, ö-tur, GP-speedway och magproblem

Om man skulle försöka sammanfatta vår lilla vistelse på Gran Canaria i blogg-form då... Det blev ett antal bilder så vi får se hur många inlägg som går åt! Kan förvarna redan nu att sidan kommer ta tid att ladda...
Börjar väl från början, brukar vara enklast så:

Vid 01.15 natten till den 20/9 bar det av mot Stockholm och Arlanda. Färdkosten...
Ligger även ett par bananer i kassen, under allt annat.
Kl 05.30 var det dags för frukost! Och inget annat duger än dem obligatoriska rese-frukosten:
Men min bulle var nog förgiftad eller nåt, magen gjorde uppror, lindrigt sagt...

Även en sån här bild är obligatorisk. Detta lämnade vi bakom oss:

Ca 6 timmar senare såg utsikten betydligt trevligare ut!
Gran Canaria!!!

Framsidan av vårt hotell, Corona Roja. Eller baksidan, beror lite på hur man ser det. Entrén i alla fall!

"Gaveln" på hotellet. Vi hade rum längst ut på tolfte våningen, det var ganska lagom! :)

Vårt rum. Inte speciellt stort, men vad ska man med stort hotellrum till?? Allt man behöver fanns (även om städarna slarvade med dasspapper och handdukar ibland) såsom sängar, toalett, kylskåp några glas och balkong.
Lite mörk bild men solen lyste ju rakt in!

Utsikten från balkongen. Inte mycket att klaga på där inte!
Utsikt över Maspalomas!

Detta ser väl jag mer som hotellets framsida, men det var alltså baksidan...

Där uppifrån hade man utsikt över motorvägen, man ser även bort till San Agustin.

Soluppgång...

Givetvis hade vi ett poolområde också. Solsängarna var sådär, de kollades visst inte riktigt varje dag så många var ganska trasiga. 
Uppe på terassen var ungefär enda stället där Wi-Fi fungerade.
Skuggan kom ungefär vid 16 på dagarna, men det gjorde inte så mycket...

Det blev ett antal vändor i denna trappa!

Utsikt över stranden:

Ett av alla köpcentrum som fanns i närheten:

När dessa två kedjor ligger bredvid varandra så blir resultatet lätt som på nedre bilden...
Helt klart en aningens kalori-rik måltid! :)

Vi knallade ut till stranden i Maspalomas. Många nakna människor och många människor av samma kön som tyckte om varandra fanns det... Föredrog dock att låta bäggedera arter undgå kameran :)

Då vi näst intill börjar bli rutinerade på ön så fick vi för oss att ge oss ut på ett eget äventyr. Vi tog bussen till "huvudstaden" Las Palmas en dag när det inte riktigt var väder för sol och bad. Modigt vaa... :)
En av stadens "busscentraler". Syns ju bra på långt håll i alla fall!
Så tar man rulltrappan ner och där står bussarna!
Jaa, nåt slags torg....eller nåt :)
Stranden Las Canteras, om jag inte fattat helt fel. Eller stranden ligger nedanför promenaden.
Fredrik står och ser filosofisk ut :)
En vanlig gata i Las Palmas. Trångt och jävligt och ofta fullt med bilar.
Även denna dag kunde vi äta oss mätta! :)
En bro över "genomfarten"

På hemvägen hoppade vi av bussen i San Agustin och tog en promenix sista biten!

På klipporna utmed strandpromenaden hade ett gäng krabbor hamnat på vift. Otäcka kryp, det där!

Detta tillhör inte heller nåt av de djur jag skulle vilja ha hos mig i sängen... Häftig men....näe.

Denna bro kan man väl säga är själva kopplingen mellan Playa del Inglès och San Agustin:

Självklart fick sommar-OnePiece'n följa med på semester! Jätteskön att ha på balkongen på kvällarna! (Japp, JAG VET, men säg den människa som INTE har ett arsle...!!)

Nästa utflykt vi gjorde blev en organiserad tur, en guide vallade omkring oss som en skock får och pladdrade på som om hon hade betalt för det...!! Fast....just ja, en guide var det ja... Hur som helst så kallades utflykten "Stora ö-turen" och det var väldigt spännande att se lite mer av Gran Canaria än bara hotell, köpcentrum, restauranger och stränder!
Santa Ana-katedralen i Las Palmas. Ett sånt evighetsprojekt som började byggas
1497 och än är de inte färdiga!
"Casa de Colón". Columbus råka stanna till i Las Palmas några gånger och
det var visst så märkvärdigt att han fick ett hus uppfört efter sig! Det är idag ett
museum. Det som roade mig mest i den historien är att "Colón" -som Columbus
heter på spanska- betyder på latin något HELT annat... :)
Fräna fåglar hade de i alla fall inne på muséet!
Ännu lite stadsvandring i Las Palmas
Fredrik kände sig som hemma! :)

Nästa anhalt var "Caldera de Bandama" - en 1000 m vid och 200 m djup vulkankrater. Alldeles bredvid kratern finns en topp -"Pico de Bandama"- och den körde vi upp på.
Högt som faen, även om det inte var nåt mot vad som skulle komma...!
Uppe på toppen bodde några vildhundar. Stackarna, så de såg ut!!! :(

I San Mateo stannade vi och åt lunch. Trafiken var så tät så polisen fick stå som levande trafikljus! Här uppe var det ett helt annat klimat än vi upplevt tidigare på Gran Canaria, det var ju fasen riktigt kyligt!! Men ändå väldigt behaglig luft. Man kan väl säga att det påminde om en svensk midsommarafton ungefär, fast utan regnet!

Sen bar det av uppåt. Bilden är tagen ifrån en buss med tonade rutor, därav det blå skenet, men vad jag ville visa var att vi faktiskt befann oss uppe bland molnen!

"Pico de Bandama" reser sig 569 m ö h. Nu är vi nästan tre gånger så högt upp. Tejeda ligger 1580 m ö h. En söt liten by med små fick och souvenir-butiker. Fick smaka marsipan-kaka och det smakade....marsipan. Kan säga att det inte krävdes alltför stor bit för att få nog av det, och jag gillar ändå marsipan!

På de små slingriga vägarna uppmot Tejeda, där det i regel stupade rakt ner på åtminstone en sida och man satt ständigt och hoppades på att bussen skulle slippa möte, så hörde vi plötsligt ett *WRRROOOOOOOMM*, och vad händer om inte en rallybil innehållandes spekulationsvis självmordskandidater brölar om bussen och fortsätter uppför berget i en jädra fart! Jaa, varför inte liksom... I Tejeda hade de visst stannat och det visade sig vara massor av stollar som var ute och åkte rally!
Nästan lika fräna som Kenny Bräck...

Just ja, utsikten ja! Sa jag att vi var rätt högt upp....?

På hemvägen stannade vi till på ett mysigt men svindyrt litet café. Men med utsiken som bjöds kunde man fasen leva med att betala 2€ för ca 20 cl coca cola...
Till vänster står vår buss!

Så såg vägarna ut mest hela vägen, mer eller mindre skitbranta! Det var fasen så det rörde sig i magen emellanåt.

Sen åkte vi tillbaka till Playa del Inglès igen! Det var en riktigt rolig utflykt, kul som sagt att se lite mera av ön!

På kvällen var det GP-speedway och Greg Hancock hade läge att säkra segern och "enligt rykten" så fanns det ett svenskt (nåja, värmländskt i alla fall...) ställe i San Agustin som hade svenska tv-kanaler och visade sport-arrangemang så vi knatade dit! Stället var knappt öppet men Lena var så snäll och lät oss titta på tävlingen! Så där satt vi i 30-gradig värme, drack iskall Tropical och fick se Hancock kamma hem sitt guld, det var en härlig kväll!! :) Trots att en amerikanare vann så kändes denna seger ända in i märgen på oss bleka småfeta svenskar! Det bevisades att det faktiskt är fullt möjligt att sitta och rysa i närapå tropisk hetta. Det är bara att bocka, buga, gratulera och tacka för showen, GREG HANCOCK!!!! ♥
Och givetvis TUSEN TACK till Lena som lät oss stanna och se matchen "ända in i kaklet"! :)
"Lena's Internet-café", där vi kom att tillbringa ett antal kvällar under semestern!
Kolla vem som intervjuas....! :D The man, the myth, the legend!
Full koncentration....! :)

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så blev jag rätt sjuk på semestern och just denna kväll satte det tyvärr igång ordentligt. Så länge jag satt ner så kände jag inte så värst mycket, men när jag reste på mig och vi gick hemåt, fy som i hela helvetet vad ont det gjorde i övre delen av magen!! Ungefär i den vevan började febern också. Till hotellet kom vi i alla fall, på nåt jäkla vänster. Jag vet att vi stod i hissen och att Fredrik sa "Du svimmar inte eller nåt va??" men sen minns jag inte mer förrän jag var inne på rummet. Stoppade i mig Alvedon men jädrar innan det verkade... Kunde inte ligga, inte sitta, inte stå. Vankade runt i vårt lilla rum (det blev några vändor...) och lät som en brunstig ko eller nåt. Tillslut släppte värken efter och jag kunde lägga mig och t.o.m somna. För att vakna ett par timmar senare och så var det samma visa igen. Knapra Alvedon, vanka runt, försöka ligga en stund, gå runt lite till, fundera på om det skulle kittla mycket i magen om man hoppade från tolfte våningen, innan det slutligen släppte igen. Och sådär höll jag på.
Minns knappt vad jag/vi gjorde på söndagen men jag tror att jag mest låg i sängen. Frös så jag fick riva fram yllefiltar från garderoben för att en stund senare fullkomligt bada i svett. Jag kan säga att när Sandra Andersson ligger på ett hotellrum på Gran Canaria och ylar "Jag vill heeeeeem!!!!", då är läget ytterst allvarligt, och det var just vad som hände.

På kvällen var jag i alla fall lite piggare. Var väl rent hög på all Alvedon, och sen hade Fredrik varit på Apoteket och hittat nåt spanskt gift som jag glatt stoppade i mig. Låg där i sängen och blev närapå rastlös så vi bestämde oss för att packa medicinväskan och knalla in till Lena i San Agustin även denna kväll då det skulle bli trubadur-musik!

Och det var som kvällen innan ungefär, så länge jag satt stilla så gick det bra. Men så reste jag mig och gick på toaletten och så var det igång igen. Ner med piller, vatten, knalla runt en sväng på baksidan av caféet så blev man nästan som folk igen!
Denna kväll kom vi hem utan problem och bumsade i säng, dagn efter skulle vi ju upp tidigt och åka på utflykt igen! Loro ParqueTeneriffa stod på schemat. Det kändes ganska nervöst, hade ingen större lust att sitta i en buss, åka båt och sen gå runt en hel dag i en djurpark och må överkörd träskpadda. Jag somnade i alla fall gott, för att vakna en stund senare och knappt uppfatta att jag verkligen var vaken förrän jag hängde över holken i badrummet. Myspys....inte nånstans. Inte var det speciellt skönt i magen heller. Och sådär fortsatte det. "Spy galla" har jag nästan trott är en myt innan men den natten överbevisades jag...
När klockan ringde så fick Fredrik vackert ringa Fritidsresor och med lenaste stämman fråga om vi inte kunde få boka om utflykten till onsdagen istället. Hon skulle göra vad hon kunde, och ringde redan på frukosten och hade fixat allt! Var lite spak men kunde i alla fall dricka vätskeersättning och gå ner och tugga i mig en rostad macka. Sen låg jag hela förmiddagen under en handduk i en solsäng vid poolen och njöt av utsikten:

Efter en stund började jag få ont i magen och frysa förbaskat igen så jag gick upp på rummet och la mig. Dröjde inte länge innan jag började spy igen. Vatten/vätskeersättning in - vatten/vätskeersättning ut, och så höll det på ett bra tag. Dock så kom allt upp samma väg som det kom ner, inget gick rakt igenom, så att säga. Nu var det så vi började se över försäkringar och Fredrik kontaktade även Fritidsresor igen och hörde sig för om sjukhus i närheten. Till och med jag fattade att det där inte funkade. Och så höll värken på att ta knäcken på mig. Somnade och drömde t.o.m om sjukhus.
Men så lugnade allt ner sig, kvällen blev riktigt behaglig, vätskan som gick in fick även stanna inne. Även natten flöt på med enbart några "medicin-depåer".

Dagen efter vågade vi oss ner till stranden. Det var riktigt skönt att känna att man näst intill hade kontroll på kroppen igen, kunna ligga och bara vara utan att det känns som man håller på att gå sönder invärtes!


Det enda var all förbaskad sand! Man tycker att man borde vara ganska van från Varamon hemma, men detta var nåt helt annat. Det blåste, men inte så man fick ha fullt sjå med att hålla i grejer, det yrde bara omkring sand liksom! Efter kanske en halvtimme såg min handduk åt såhär:
Och hemma blir det ett jävla liv om nån råkar skaka en filt i närheten... Och NEJ, vi
stal inte nån unges sko och använde som tyngd, det är min dojja....!!
Sand precis ÖVERALLT!! Hela truten knastrade och trots bad i hav, bad i pool och
dusch på rummet sen så topsade jag ut sand ur öronen i ungefär tre dagar efteråt!
Badade gjorde jag, som sagt. Och visst var det läskigt men det var faktiskt
riktigt skönt i vattnet!
På kvällen blev det San Agustin igen, började bli riktiga stammisar där! :) Men vad fasen, det var skittrevligt och fanns inte så mycket annat att göra, vi är ju inte riktigt de som ger oss ut på nattliga äventyr, så då kan man ju lika gärna gå till ett ställe som man vet är bra!

Dagen efter gjorde ett nytt försök med Loro Parque på Teneriffa, och det ska jag berätta om i nästa inlägg för nu känner jag att detta blev fasligt långt! Men ni har ju bett om bilder så det är ju bara att lyda... :)
Nån påläst som har ett hum om vad som hände med min mage så är jag idel öra! Det där är definitivt inget jag vill vara med om igen och absolut inte på semestern!!

Fortsättning följer....

1 kommentar: