Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

onsdag 12 oktober 2011

Ny lägenhet och träffade en människa på arbetsförmedlingen

Då har man "släppt bomben" eller hur man nu ska säga. Så nu kan jag vara ärlig om vad som händer igen! :) Än har jag inte hört några reaktioner men om någon nu tar illa upp eller tycker det var opersonligt att berätta om vår separation på internet så säger jag bara som min goda vän gjorde; "Up yours!!". Vet inte om vi la in för mycket i det men det blev beslutet vi tog. Blev nästan lite panik till slut, man måste ju tala om det på nåt sätt och speciellt NU när jag åker omkring med ett köksbord och fyra stolar i bilen. Och vi VET att det finns de som faktiskt kommer bli ledsna och sånt vill man inte medverka till, definitivt inte "face to face". Men vi hoppas som sagt att alla kan gå vidare utan allvarligare men, det tänker i alla fall vi göra! :)

I morse var jag och tittade på lägenhet. Inte det enklaste, har det visat sig. Och definitivt inte när man inte har en aning om vad man har för ekonomi att röra sig med framöver i och med arbetsförmedling och a-kassa och sånt. Sen har bostadsbolaget strulat. Ska inte nämna dess namn. Men jag har inte riktigt kommit överens med deras hemsida. Man anmäler intresse och helt plötsligt har det stått "Jag har sett lägenheten och tackar ja om jag erbjuds kontrakt" och sen en "bocka i"-ruta. Ehh, hur bär man sig åt för att få se lägenheten då?? Vem kontaktar man?? Och jag har ringt och mailat och de har inte förstått vad jag pratat om för de inte har kunnat se det som kunden ser i sina datorer osv. De förklarade att man skulle få papper hemskickat med information om man var aktuell för en viss lägenhet. Och visst har jag fått några förslag, men inget som jag intresseanmält mig till på nätet... Och den som jag visat intresse för på nätet hade jag inte fått hem nåt papper på. Sa jag att det var rörigt...?? Så det var bara ren tur att jag fick veta att jag faktiskt var etta i kön på den här. Så jag kontaktade bovärden i området i fredags, de skulle ringa på måndagen, det gjorde de inte så jag mailade igen, de ringde på tisdagen, förklarade att de hade fullt upp och inte hann visa den då, men KANSKE på onsdagen (idag), vilket var sista dagen att lämna besked om jag ville ha den eller inte. Så så har det varit.
Men idag stod vi ändå utanför lägenheten och väntade kl 10 som avtalat, ingen dök upp. Började bli stressad eftersom jag skulle till Arbetsförmedlingen kl 11. Ringde bovärden igen. "Ursäkta, han är på väg!" och precis då kom han fisande i en sån liten "gårds-traktor" :) Och den här fastighetsskötaren var precis nyanställd, hade ingen aning om ifall han fick gå in med huvudnyckel, fick fråga en granne om vart tvättstugan låg, visste inget om inflyttningsdatum osv osv. Tur att han var utrustad med mobiltelefon. En skön lirare var det i alla fall! :)
Men lägenheten var jättefin! Stor 2:a (exakt stor som vår trea här är), ljus och fräsch, riktigt bra planerad, badrum och toalett var separata, förberett för tvättmaskin i badrummet, även diskmaskinen skulle gå att installera utan större problem, separat kök och matplats-del, gratis parkeringsplatser precis utanför, förråd inne i lägenheten. Och nästan bäst av allt; en inglasad balkong som var i det närmaste enorm!! Tyckte jag... Det var liksom inte tal om att leta balkongmöbler, utan snarare trädgårdsmöbler.
Inflyttning är inte förrän 1/1-12 men han som bodde där fick sin nya lägenhet 1/12 så det där skulle gå att deala lite om, jag ringde till honom och hörde mig för lite. Lägenheten ligger på Väster, för er som är insatta i Motala-geografi, och det kändes väl inte alltför toppen... Men fasen, det är inte hutlöst långt in till stan om man tänker efter och detta är ändå på "rätt" sida Väster. Och enligt flera uppgiftslämnare så ska det vara ett "bra och lugnt" område! Och lekpark utanför så jag kan åka rutschkana på fyllan! :D
Så det var faktiskt inte så mycket att fundera på. Dels pallar inte hjärnan med det här att titta på flera lägenheter, jämföra och så, tillslut går det bara runt i skallen! Och jag visste ungefär vad jag hade att jämföra med, den andra lägenheten jag var aktuell för ligger bredvid min första lägenhet... Dryga 10 kvm mindre än den på Väster, bara fönster åt ett håll och där ligger solen på hela dagen, 200:- billigare hyra... Så beslutet var inte alltför svårt faktiskt. Jag gick ner till Bobutiken och skrev kontrakt. Packandet och städandet riktigt fasar jag för, men flytten och "pysslet" ser jag fan fram emot ordentligt! Kanske t.o.m kan få lite julstämning och det har jag inte haft på flera år! Jag tror fasen att det kan bli riktigt bra..!! Och lite nya möbler har jag redan fixat. Nu är väl det hela officiellt men jag väljer att inte säga några namn men en av mina absolut bästa vänner flyttar ca 100 mil (alltför!) snart och det enda positiva med det i alla fall för mig är att de rensar och och hittar möbler som de inte behöver ha med sig! Så köksmöbler, trädgårdsmöbler och ett....vitrinskåp, kanske man kan kalla det, införskaffades idag!

Sen var jag som sagt på Arbetsförmedlingen. Och Fredrik uttryckte det så bra när jag kom hem och berättade om hur det gått: "Nämen....Träffade du en MÄNNISKA??". För det var ungefär så det kändes, annars kan man fundera länge på vad det är för varelser som jobbar på det där stället. Men hon tog reda på information, frågade mig, lyssnade på mig, blev rent av lite fascinerad av hur ett handikapp faktiskt kan te' sig. Så det var inget snack om att jag skulle få fortsatt fördjupat stöd, hon höll med om att jag inte borde vara så svår att få ut i arbete men att chansen inte är så stor om jag enbart förlitar mig på mitt ganska ihåliga cv. Så har jag tur så får jag komma tillbaka till krutgubben Uno igen, och sämre kan man ju ha det! :)

Nu ska jag krypa ner i sängen efter en lååååång dag!

1 kommentar:

  1. Är det råssnäsvägen du ska flytta till, på andra sidan vägen om östensson? När du beskrev den med inglasad balkong och förråd inne så tänkte jag direkt på dom lägenheterna. Vi har ju också bott där innan vi flyttade hit.

    SvaraRadera