Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

söndag 20 december 2009

Bäst jag passar på…! ”Dansbandskampen”, I hope you’ll enjoy… :-)

Ett inlägg till angående "Dansbandskampen"!
Här har jag valt ut mina favoriter. Klippen kommer ligga ute på SVT play t.o.m 16/1-10, så passa på att se dem! 

Först ut, givetvis: Casanovas – "Dra dit pepparn växer"
Oj vad jag undrade hur grabbarna tänkte när de valde den här låten…! Men jädrar, de redde ut det, det är ju riktigt härligt Casanovas-drag!!  Henrik Sethsson är Sveriges bästa dansbands-sångare, det bara är så… Kolla energin, kolla hur han får till kontakten BÅDE med kameran och publiken! Och se hur de andra grabbarna flummar på på äkta Casanovas-vis i bakgrunden! Det är kärlek det…! 

Sen, har man sagt A så får man säga B: Casanovas‘ andra-låt – "Fly on the wings of love"
Även här gör de ett bra jobb! En lite knepig rytm i låten som jag inte blir riktigt klok på, men de gör ju låten bra, inget snack om det! Stefan Ryding på bas gör ett enastående jobb, både som basist och som "dansare"  Ett band som verkligen ger 100% och spelar med äkta glädje!

Sen fortsätter vi: Highlights – "Lilla fågel blå"
Ännu ett låtval som verkade galet, men som föll SÅ på plats. Har aldrig gillat låten, men sen kom dessa grabbar… Fast det är klart, Andreas Wistrand skulle nog kunna sjunga "Albin & Pia" och man skulle ändå falla som en fura…  Och bara som ett litet P.S så är basisten Johan Petersson Motala-kille, samma årgång som undertecknad…! 

Sånt här gillar Sandra!: Sannex – "Night of Passion"
Man gör låten till sin alldeles egna och den blir INTE sämre än originalet, det är strongt! I fjol lyckades Scotts bäst med detta med sin "Två mörka ögon". I år var det Sannexmed skicklige sångaren Andreas Olsson i spetsen som gör fullt godkänd version avThe Poodles schlagerdänga…!

I kategorin "Göra låten till sin egen" kom denna på andra plats: Titanix – "Gråt inga tårar"
Det blev en härlig bugg av Thorleifs (Visst är det dem..??) smöriga ballad  Lite kul för att när jag ska förklara för de som "HATAR dansband" hur dansband låter på 2000-talet så har jag sagt att "Allt låter inte som ‘Åååå-hååå, Gråååååt inga tåååårar mer för miiiiin skuuuuull…‘"…  Och så rätt jag har…!

Förutom segrarna, årets stjärnskott: Zekes – Mot en horisont
Ärligt talat, när jag först såg detta, jag var helt övertygad om att grabbarna, och framför allt sångaren Rickard Carlsson behövde byta byxor efter framträdandet. Även om de gör låten helt okej så ser de ju så nödiga ut att man nästan får moderskänslor! Men de blommade ut, program för program, och som de gjorde det…!!

Till de specialskrivna låtarna. Först ut: Titanix – "Jag har allt jag vill ha"
Det känns som en låt som jag kommer älska efter några lyssningar. Gillar tempoväxlingen i låten, det är något "som händer" mellan vers och refräng. Väldigt vacker låt, absolut!

Jag skröt om den tidigare, så här kommer den: The Playtones – Sofie
Henrik Sethsson och Thomas G:sons "avkomma". Rockig, får ‘en att digga med omedvetet. Fast jag kan inte låta bli att fundera på hur herr Sethsson själv skulle förvalta låten, med sin attityd och sin betydligt mer karaktäristiska röst… Detta låter ändå ganska…tafatt, så att säga. Men låten i sej är fullt godkänd, låter som något somArvingarna skulle kunnat ha spelat in i mitten av 90-talet 

Jaa det var väl det. Jag har säkert missat något som borde ha varit med här, men när inte klippen kommer finnas kvar i mer än ca 3 veckor till (om ingen vänlig själ lyckas få ut det hela på YouTube…) så orkar jag inte lägga ner alltför mycket tid och energi. Men lyssna och skriv vad ni tycker! Såga mina åsikter totalt om ni vill det, det är bara kul! 
NU är det läggdags…!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar