Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

lördag 12 december 2009

Julbord på Hamnkrogen, en kokt med bröd’s värde samt ofrivillig debatt om barnidrott

Ett litet inlägg innan läggdags…
Har varit på julbord med jobbet på Hamnkrogen ikväll. Och det var riktigt fint! Började med ett par öl på hemligt ställe *hihi*, sen drog vi ner. Och allt var kanon, maten var fin, lagom mycket att välja på och så! Kanske lite dåligt med varmrätter, med tanke på att det fanns typ 6 sorters lax, men det väsentliga fanns ju. Köttbullar, prinskorv, Jansson, potatis, bruna bönor…  Så det var trevligt! Lite svårt att hänga med i samtalen då jag inte hör, men va fasen, jag är inte så nyfiken  Fick i alla fall reda på att "Alla i Väss’ra lunn’ känner te’ din pappa, fast ska ‘en va’ oiktigt noga så bor inte han i Väss’ra lunn’, utan i Blåkulla! Så jädra gött!! 
Så det var en trevlig kväll! Medan jag väntade på två jobbarkompisar när de var på toaletten så var det polis-pådrag utanför Pecka’s. Och jag höll ärligt talat på att flabba på mej. Två bilar och en piké höll på för fullt med en tvärskit hög snorunge i en ful vit mössa och med en kokt med bröd i näven. Muddra honom och kolla igenom hans väska och så, men han var coollugn, han var mest intresserad av sin kokta med bröd. "Stå still!! Sära på benen!!", "Aaa, får jag bara ta en tugga först?? Korven blir ju kall annars… Måtte aldrig polis-ingripande bli sån vardag för ‘en att man prioriterar sin kokta med bröd…! Men visst, äta bör man annars dör man…
Annars då… Tog en tur till Linköping på förmiddagen. Hade en rabattkupong på Rusta och idag var enda dagen som vi var lediga och butiken hade öppet samtidigt  Så vi handlade en matta till nya lägenheten! Sen blev det en sväng på Ikanohuset också.
Sen måste jag ju berätta, jag har ofrivilligt blivit indragen i en debatt om barnidrott. En sportjournalist i stan "mötte" en innebandytränare igår i Motala tidning i ämnet och jag höll med journalisten så pass att jag kände att jag ville maila honom en rad. Alltid kul att få respons, tänkte jag. *Vet inte om det är brist på respons för egen del som gör det… * Så det gjorde jag. Så då undrade han om han fick citera mitt mail i sin blogg och visst, spela roll då, tänkte jag. Så det gjorde han. Så idag när jag kollade i hans blogg så hade JAG fått skit för vad jag skrev, jag var "Välkommen att hälsa på en fotbollsträning med 9-10-åringar…". Tack så jävla mycket, men när jag var 9-10 år så gjorde jag inget annat än spelade fotboll, jag har varit tränare för 9-10-åringar, jag har varit domare till 9-10-åringar. Så jag vet nog hur det går till…! Grejen går ju ut på att det finns de (som i princip aldrig sett en knattematch men som sitter på sina rövar och tjänar pengar) som anser att man inte ska räkna resultat och föra tabeller och serier i knatte-lagen. Sportjournalisten och då även jag anser att Varför inte egentligen..?? Vem skadar man?? Varför ska barn inte lära sej från början att man kan vinna och förlora?? Och vem lurar man egentligen genom att inte räkna resultat..?? Jaa inte barnen i alla fall, de räknar så jädra bra själva…! Ledare låtsats som att "resultatet räknas inte, bara man har kul!", men visst har ungarna koll på vilket lag som gjorde flest mål, VEM som gjorde flest mål, vilket lag som vunnit mest, vilka som är "bra" och vilka som är "dåliga" osv. Däremot har jag som knattespelare, tränare och domare sett TRÄNARELEDARE och inte minst FÖRÄLDRAR runt barnen som betett sej som riktiga arslen…!! Uppmuntrat sina 9-åringar att filma, maska, spela osjysst, tacka med dobbarna först "så det inte syns", dra i tröjan, ALDRIG be om ursäkt, de har skällt och svurit på sina ungar, kallat dom allt möjligt vackert som inte står i bibeln. Jag har varit med om tränare som toppat sina lag, låtit den 9-åring som är "bäst" spela mest, bänkat de som är "sämre", gått rakt in i omklädningsrummet utan att tacka för matchen medan ungarna stått som fågelholkar. Det är ju för fan VI fucking jävla uber-pedagogiska VUXNA som inte klarar av att ungarna förlorar!!!
Så näe, att man inte räknar resultat och för tabeller tror jag snarare skadar ungdomsidrotten än uppmuntrar. Inget är ju som stämningen inför en match! Något måste skilja match från sketen vanlig träning, annars hade då inte jag spelat boll i nästan 15 år…! Och då har jag varit på de flesta positioner, haft de flesta roller. Men att ständigt "träna", det hade jag aldrig fixat!! Vår absolut första seriematch, vi måste väl varit runt 10 år, vi var nervösa som satan, Bertil satt och predikade "Nu tjejer går vi ut och har roligt på planen! Förlorar vi så är det skitsamma, vinner vi så är ju det ju också kul…!". Och vi gick ut och piskade röven av Vadstena, 20-0 närmare bestämt. Hade jag haft det minnet om resultatet "inte räknats"?? Tror även att de Vadstena-tjejer som var med minns det med ett leende på läpparna idag… Faktiskt. Gladare skitar har jag nog aldrig råkat på!  Förutom "mina" tjejer då första året jag hade dom. De kramade om varandra och var jättenöjda om motståndarna inte gjorde fler än 10 mål på oss…! I slutet av säsongen blev det en match för oss att inte ha mer än 100 mål i målskillnad  Den motgången, om man får kalla det så, svetsade ihop tjejerna så att tillslut blev vi ett riktigt bra lag, sen minns jag faktiskt inte om vi t.o.m vann vår serie nåt år. Så noga var jag själv med resultaten… Så visst fan förstår ungar det här med att sporta och ha kul även om resultatet räknas och serier förs! Det säger jag och står för det! Sen får väl pedagogerna tycka som dom vill…! Men jag har då sett ungdomsidrott på betydligt närmare håll än många av "tyckarna", bl.a. Borens förra ordförande som fortfarande tycker att han har något att tillföra idrotten, inga namn nämda…!
Nu blev klockan sent så nu är det gonatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar