Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

torsdag 17 december 2009

Vinter, gnäll-kärring, spyr på halva världen. Meningsfullt inlägg…! Fast mot slutet blev det meningsfullt ändå!

Snö och kallt som satan-i-gatan!! Precis som det ska vara! Men till jul är det säkert barmark igen…
Jag är gnällig. Riktigt jäkla gnällig. Inget är bra. Inget är kul. Skönt att ha ett jobb att gå till i alla fall. I några veckor till. Sover inte på nätterna. Framåt 5.30-6 är det möjligt att jag somnar. Men jag vet inte riktigt varför det är jobbigt. Eller en del vet jag ju förstås; det vanliga. Utförsäkrad efter nyår och hela den biten. Blir spännande att se vad pott-skallarna på arbetsförmedlingen hittar på sen. Eller inte… Och folk… Alltså, jag har papper på att JAG är annorlunda, men… Jag kan säga att det går runt väldigt många ännu icke diagnostiserade människor ute i samhället. Den ena är värre än den andra. Man slutar aldrig att förvånas! Den egenheten som finns runt omkring oss idag, det är skrämmande!! Jag har trott att människan är ett flockdjur som ska samarbeta, men jag har visst haft helt fel! "Bara JAG har det bra, bara JAG mår bra, så skiter jag i resten sen…!". Och visst, jag är väldigt egen jag också, och speciellt sen jag fick diagnosen och "tillåtelse" att vara egen, att tänka på mej själv, men det finns ju gränser…! Jag väljer folk jag trivs med och väljer bort folk jag inte trivs med, så enkelt är det! Andra kör med lätthet över vänner, familj, arbetskamrater, även livskamrater för att nå dit de vill.
Sen är det en liten sån period igen där jag inte kan säga så mycket om vad som händer runt omkring. Folk som beter sej som rövar är inte alltid det rätta att hänga ut i en blogg direkt, det lär nog inte bli bättre då. Men usch, vilket folk det finns, man blir mörkrädd!!
Och jobbet vill jag inte skriva så detaljerat om heller. Man är ju nästan en offentlig person nu. Och alla behöver ju inte riktigt veta om allt som händer. Visste knappt om jag vågade publicera senaste inlägget där jag "kritiserade" folk som handlade till sina barn för summor som kan ställas upp bredvid min månadsinkomst, men helsike om en påse hundgodis kostar två kronor för mycket…!! Fast det är ju mest att jag inte förstår det, och det är ju rätt mycket som jag inte förstår!

Och det ska bli SÅ skönt att lämna denna kåk och dess hyresvärd!! Kan väl sammanfatta det med att 80% här måste ha nån jädra störning av något slag. På ena eller andra sättet. Liksom vad svårt att säga hej… Man tycker att det kan höra till vanligt folkvett. Men icke. Deras besökare är trevliga och hälsar, de som inte ens behöver, men de själva piper in i sina lägenheter likt små råttor. Okej, ap-huvudet närmast har må hända en anledning att vara lite sne’, men det har å andra sidan vi också. Vi ska göra ett seriöst försök att vända sänggaveln mot den väggen nu sista månaden vi bor här och sen ska vi ha ändlösa orgier konstant. Näe så blir det säkerligen inte, men tanken är hemskt lockande!!
Och hyresvärden då… Jag vet inte, men kollektiv bestraffning verkar vara deras grej. Eller rättare sagt kollektiv utskällning. Igår fick vi "en lapp" igen i brevlådan om att det "kommit till deras kännedom" att någon matar fåglar genom fönstret, vilket drar till sej råttor, måsar osv. Jag har aldrig någonsin sett en mås här, men det kanske inte är relevant..? Hur som helst så sätter jag något på att om "det kommit till deras kännedom" att NÅGON matar fåglar, så har det garanterat även "kommit till deras kännedom" VEM det är. För så fungerar det här huset. Men det är ju ruskigt dumt att ta ett snack med den personen då, utan istället skicka ut fåniga lappar till varenda hushåll… Konfliktlösnings-pedagogik på hög nivå…!
Och nu… Det är iofs bra tanke; när någon är intresserad av lägenheten så ger hyresbolaget numret till "de" som bor där, så får den intresserade ringa och boka tid för en visning direkt till oss. Hellre det än att bovärden ska kliva in med huvudnyckel när som helst. Men för det första: Ligger det då på VÅRT ansvar att visa förrådsutrymmen, källare, tvättstuga, vind…?? Och för det andra: Frågar någon vad vi tycker om lägenheten, grannarna och hyresvärden så har vi varit ärliga. Så det kanske inte är undra på att de inte fått någon ny hyresgäst ännu, men vaddå, jag tycker man ska vara ärlig…! Jag hade varit glad om någon talat om för mej att grannarna är sinnessjuka, väggarna är som kexchoklad och hyresvärden skickar lappar.
Nu ringde det en tjej till mej i förra veckan, tror jag det var, men då jag står i en populär butik mitt i julrusningen så kunde jag inte riktigt svara. Hon lämnade ett meddelande som lät ungefär såhär: "HejjagheterLisaochjagärintresseradavdinlägenhet. Omduvillkanduvälringamejpånummernollsjutrefyrtiosexnittioåttatvåhundrasexitioett. Hejdå". Så näe, det "ville" inte jag. Är hon intresserad får hon väl jaga mej, jag tänker inte jaga henne. Igår ringde hon igen när jag stod i kassan. Så jag kunde inte svara då heller. Strax därefter hade hyresvärden ringt Fredrik och sagt att den här personen ringt "massor", lämnat meddelanden och så, men inte fått tag i mej. (Bara så ni vet det, om det är omröstningsprogram i tv typ "Idol" och sånt och ni uppmanas att "ringa massor". 2 gånger räcker…!). Hur som helst så sa Fredrik att jag står i butik och inte kan svara "bara sådär", så han undrade varför hon inte ringt honom istället. Men näe, då hade inte hyresvärden lämnat ut hans telefonnummer, för "de gör inte så"…  Numret de ringde nu hade de hittat på eniro… Och då var jag noga med att skriva upp bådas nr när jag sade upp lägenheten just därför att vi bägge står i butik och inte riktigt har luren fastlimmad i örat… Nu har jag dessutom fått reda på vem personen är som sökt mej och jag kan väl säga att jag inte planerat att öka på min tillgänglighet i onödan… Men de där två kan nog få roligt vägg i vägg, HAHA  Näe, de imponerar verkligen "’' til the end"…! Har lust att packa en kartong NU bara för att känna att det är på gång…!

Det blev ett långt inlägg, så här dagarna innan jul…! Och jag har använt TVÅ smileys, det måste vara rekord för att vara mej! Näe nu får julen gärna bara komma, så att den är över snart. Imorrn tjuvstartar vi i alla fall lite med en jultallrik hos mor och far. Såg i tidningen att "Wahlströms" spelar på Wetternmagasinet, men näe… Orkar inte. Det heller. Och har definitivt inte råd.
Och på tal om brist på ork… Fredrik gick precis till jobbet. Stackars honom, vad han får slita!! Och inte lär det ju bli bättre… En följetång värd att inte missas. Fast någon annan kunde ju gärna fått ha huvudrollen…! Men du är så bäst, älskling!!  
Näe, en dö-timme innan det är dags för även mej att ge mej ut i vintern och pulsa till jobbet.

Jo, en grej till! Jag har gjort en god jul-gärning! Skänkt en slant till Stadsmissionen och fått E.M.D’s nya singel på köpet. Det är väl allmänt känt att jag tycker att man ska "sopa utanför egen port först"… Nu i vintern och kylen, och speciellt i juletider, så känns det inte bra att människor i Sverige år 2010 har sin bostad i en kartong, äter ur sopor och stoppar tidningspapper innanför kläderna som isolering. Att folket i innersta bortre Biaffra dör av svält, dör av förkylningar och inte får gå i skolan, sorry men det rör mej faktiskt inte alls i ryggen på samma sätt..! Så gör som jag och avvara 50:- och få en underbar låt på köpet!! Följ denna länk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar