Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

söndag 11 juli 2010

Hus- och djurvakt, snälla låt mig få älska värmen i fred! och jobbat min helg

Hus- och djurvakt i några dagar framöver då… Mor och far gjorde det enda rätta när det är 35 grader varmt – tog planet till Kreta! Hoppas de får lite sol och värme då när det åker så långt…!

Och när jag ändå är inne på ämnet: Jag emigrerar snart! Okej att JAG klagar och retar mig på det mesta men svenskar överlag. I vintras så var det för kallt, i våras regnade det för mycket och nu är det givetvis för varmt… Och skulle det nu råka bli regn så är det bättre med sol, regnar det inte så är inte det bra, åskar det så är det gnäll om det, är det vindstilla så skulle det vara skönt om det blåste och fläktade lite, när det väl blåser jaa då ligger inte dukarna kvar på borden, det går inte äta utomhus osv osv osv. Så en enkel vädjan till typ 90% av landet från lilla mig: Snälla, HÅLL KÄFTEN!!!!! Vädret kan man ALLTID komma undan så sluta för fan och gnäll!! Och framför allt sluta med att gnälla på sommaren, som är kanske 3 månader om året om vi har tur, och en sån här ”riktig” sommar har vi ungefär vart fjärde år. Om en (alldeles för) kort stund så är rusket här igen och snart ligger snön på marken och det gnälls för att det är kallt… Håll er i skuggan, ställ er i duschen, håll er i badkaret, hälsa på i mitt kylrum på jobbet, emigrera till en igloo på Nordpolen, införskaffa en ac, gör vad som helst, men sluta GNÄLL!!! Låt oss som vill njuta av värmen få göra det utan att behöva lyssna på fisförnämt folk som flämtar och tror de ska dö.

En sommar så jobbade jag på sjukhuset, på en kirurgavdelning. Det var cancerfall och mag/tarmbesvär och andra jobbiga åkommor. En del av patienterna låg sängbundna från morgon till kväll, de badade i svett, kroppen samlade på sig vätska, de kunde inte röra sig, några hade svårt att andas. Det är enda gången jag kunnat förstå om folk led av värmen. Vi kunde bara helt hjälplösa stå och se på, kanske försöka leta på en sketen bordsfläkt, byta kläder på dem en sådär 15 ggr per dygn så de skulle vara torra, byta i sängen, ge dem glass och annat kallt och äta (de som fick/kunde äta dvs…). Men gnällde de..?? Så fan heller att de gjorde! Däremot kom anhöriga upp i linne och shorts och grymtade om att det var SÅ VAAAARMT, det gick knappt att vara utomhus, och inte heller inomhus, man fick duscha hela tiden och allt var så jobbigt. Hade gärna tryckt ner nån av de bortskämda människorna i en inplastad sjukhussäng och låtit den ligga där vecka efter vecka…

Så nu fick jag det sagt också…! När tjugonde inlägget på Facebook kom om vädret (och som sagt då allt från ”Åååå vad varmt det är, jag dööööör!!!” till ”NEEEEJ, nu regnar det, vi som skulle äta middag utomhus!!!” så fick jag nog. Klaga på de som klagar är alltid underhållande! :) Själv älskar jag värme, som ni kanske förstått. Skulle lätt kunna bo nånstans där det är sommar året om. -03 var vi på semester i Calella och det var värmebölja över hela Europa. 40-45 grader varmt. Och det var fasen vädermässigt den bästa veckan i mitt liv!! Så gött det var!! Och blev det lite väl gött så fick man väl hoppa ner i poolen en sväng då, vad är problemet liksom??

Eller jaa, skulle jag påstå att det var helt problemfritt så skulle jag ljuga. Detta var ju innan jag opererades, så ska man se det så så var sommaren en jävla plåga, när man skulle gå lättklädd… Inget jag tog på satt bra och svettigt blev det där det inte ska bli svettigt så det bildades svamp, och som folk glodde…! Ingen hade brytt sig om en marsmänniska gått förbi på motsatt trottoar. Och folk verkade tro att jag var både blind, döv och fattade trögt. ”Men jävlar…!! Gu’ men kolla!! Men så det ser ut!!” var vardagsmat. Så går rullstolsburna, gravt överviktiga, amputerade och brännskadade ut i pressen och bölar för att de blir ut-tittade. Kan säga att de är fan inte så dåliga på att ”titta” själva heller…! Så på så sätt var sommaren inte så värst rolig, när man inte gärna kunde knalla omkring i en bylsig sweatshirt. Och att hitta snygga badkläder var bara att glömma! Möjligtvis att det kunde finnas någonting någonstans som passade någorlunda, men det var aldrig ”bra”. Och så var man med kompisarna som stod i provhytten och stönade ”Men fan, varför kan jag inte hitta en GUL bikini med svarta prickar, måste den bara finnas i rött?? Jävla skit!!”, eller ”Nämen titta så min mage ser ut i den här bikinin! Fan vad retligt!”. Då tänkte man ”Jaa men du ser i alla fall din mage, det var längesen jag gjorde! Knappt ens att andra ser den bakom ”draperierna”…”, medan man riktigt längtade efter att få åla sig i bikinin som man själv hade, som MÖJLIGTVIS var lite inne när mormor var ung… Men det var vad som fanns om man nu ville sola och det ville jag. En sommar var jag så jävla trött på allt så jag satt i min brassestol i shorts och t-shirt hela sommaren. Och på Västkusten var vi och där tar ju inte solen dåligt…! Den brännan ni, den var sexig! :) Men nu, 5 timmar i narkos och 250 stygn senare så älskar jag precis ALLT med sommaren!! :D Kan jag inte få göra det ifred, jag är ju inte i vägen för nån! Jag kommer inte ta er plats i igloon för jag ligger på stranden jag!

Det ENDA jag inte gillar med värme är att vara inlåst i den. Bastu klarar jag inte av, inte att vara bland mycket folk, sitta i en bil (utan ac) osv. Då får jag ångest och panik så det skriker om det!

Jaa annars då…? Vad har hänt sen senast? När skrev jag senast?? 8 juli, i torsdags. Jaa i fredags….vad fasen gjorde vi i fredags..?? http://bloggworld.se/wp-includes/images/smilies/icon_confused.gif Ärligt talat, det minns jag inte. Jo fan, jag var ju hos Marie och hälsade på! Hur fasen kunde jag glömma det, Förlåt vännen!! :) Trevligt som vanligt! Mycket att prata om, god fika, flummiga turister :) På kvällen var vi på Sjöbris och lyssnade på PM’s. Lika bra som vanligt, kanonväder, härlig stämning! (Herr Karlsson, där ska du testa att spela nästa sommar..! ;) ) Och lite dans blev det också, Janne är liksom jag ett troget PM’s-fan och då vi avlagt några danskurser tillsammans så brukar vi svänga loss alltsomoftast! Fasen vet om det inte blir en kurs i höst igen, det är kul ju…! Fast det var ju sådär att börja jobba kl 06 dagen efter… Fast Fredrik var katt-vakt och var tvungen att ge katten spruta kl 06 så när han ändå var uppe och ute och åkte så kom han och hjälpte mig! Och det är sanslöst vilken skillnad det gör att vara två stycken! Vi var ju klara till kl 13! Till skillnad från idag när jag var ensam, jag höll på från 06 till 17. Fast idag så strulade det lite, (givetvis p.g.a VÄRMEN) så det larmade och hade sig, jag gödslade ut och det tar ju sin lilla tid med det och jag städade ordentligt (nåja…) när jag jobbat klart. Men tillslut fick jag låsa och åka hem i alla fall :)

Ikväll blir det lugnt. Sitter på altanen med datorn. Och just nu regnar det faktiskt, tur att markisen är nere. Undrar just hur många status-ändringar det blir på Facebook nu… :D Ska väl leta på nåt att äta bara Fredrik kommer hem från katt-vaktandet. Sen är vi ju som sagt djur-vakter även här så en promenix med vovven blir det när det blivit lite svalare.

Har lite bilder i telefonen som jag tänkt lägga ut, men orkar inte leta på bluetooth-mojängen sen så det får bli senare! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar