Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

torsdag 1 juli 2010

500:de inlägget! Göteborg i bilder

Här i mitt 500:de blogg-inlägg ska jag fortsätta sammanfatta Göteborgs-resan!

Berättade om Aeroseum igår, här kommer tillhörande bilder:

Entrén till Aeroseum. Rakt in i berget bara!
Entrén till Aeroseum. Rakt in i berget bara!

Först ut av godiset: Draken
Först ut av godiset: Draken

Och Viggen. Är de inte läckra!
Och Viggen. Är de inte läckra!

Övningsköra måste man givetvis göra! :)
"Övningsköra" måste man givetvis göra! :)  

Inuti Viggen. Några instrument att hålla reda på... :)
Inuti Viggen. Några instrument att hålla reda på... :)  

Fredrik var som vanligt nyfiken :)
Fredrik var som vanligt nyfiken :) 

Blandade bilder inifrån hangaren. Kan säga att det var svalare inne än ute...
Blandade bilder inifrån hangaren. Kan säga att det var svalare inne än ute...

Nej jag blir inte tagen på bar gärning på dass, utan jag provligger en Mercurykapsel. Dessa byggde NASA på 50-talet för att undersöka om människor överhuvudtaget kunde vistas i rymden. Från 1959 till 1963 har 6 astronauter och 2 schimpanser skjutits upp i rymden i en Mercurykapsel. (Bägge schimpanserna överlevde!!)
Nej jag blir inte tagen på bar gärning på dass, utan jag provligger en Mercurykapsel. Dessa byggde NASA på 50-talet för att undersöka om människor överhuvudtaget kunde vistas i rymden. Från 1959 till 1963 har 6 astronauter och 2 schimpanser skjutits upp i rymden i en Mercurykapsel. (Bägge schimpanserna överlevde!! Astronauterna också förresten...)

Efter några timmar i urberget såg vi ljuset i tunneln :)
Efter några timmar i urberget såg vi "ljuset i tunneln" :)

Det var Aeroseum det! Absolut värt ett besök! En hel del var fortfarande ”under uppbyggnad” men om ett par år kan jag tänka mig att det är riktigt fint!! Det enda jag saknade var kronjuvelen – JAS 39 Gripen

På kvällen blev det Liseberg. Satte oss på en servering och drack öl. Insåg att om vi skulle se något av ”Lotta” så ville det till att man inte reste på röven, så där blev vi sittande. Inte dumt alls, allt man behövde fanns ju! Sol, öl, räksmörgås… :) Dock kom det en ”tant” och frågade om en stol vid vårt bord var ledig och vips så satt det 4 kärringar runt bordet… Fast det kan vara ganska underhållande på sitt sätt. De hade så himmelens mycket att prata om och var inte så noga alls med vad de sa, för dem var vi nog både blinda, döva och fattade lite trögt :) Den ena berättade om att hon blivit tjänstledig för hon orkade inte jobba. Hon berättade att hon ”gått in i väggen” och att hon höll på att tjuta bara hon pratade om det (vilket visade sig vara sant…!) och att en läkare hade sagt att han kunde sjukskriva henne. Men NÄE DÅ, här skulle inte sjukskrivas någon!! Hon var ju inte sjuk!! Bara lite trött ju! (Men hon satt och bölade när hon pratade om sitt jobbiga jobb…). Hur skulle det se ut om hon sökte nytt jobb (hon var närmare de 60…) om det visade sig att hon varit sjukskriven?? Näe, då var det bättre att vara tjänstledig! Jaa, vad säger man… Det kanske är bäst att jag inte säger något alls så har jag inget sagt :) Men summa summarum, det är intressant att folk inte tänker mer på vad de säger bland folk! Hon satt ju faktiskt och dömde ut i princip hela mitt liv där och sa indirekt att jag aldrig skulle ha en chans i världen att kunna ”rätta till” det, för jag hade ju varit SJUKSKRIVEN, och det är något FULT. Jag har då i alla fall aldrig tjutit så fort jag tänkt på mitt jobb… (Däremot var det så i skolan, men det hör inte riktigt hit).

Hur som helst, kl 20 började direktinspelningen av ”Lotta på Liseberg”. Ganska intressant att se hur det går till! Och det får bli några bilder igen:

Fredrik sitter och har det gött :)
Fredrik sitter och har det gött :)  
               
Om man inte ser scenen så får man väl plåta storbildsskärmen då... :) Robert Wells och Lotta Engberg.
Om man inte ser scenen så får man väl plåta storbildsskärmen då... :) Robert Wells och Lotta Engberg.       
           
Jag konstaterade att mitt jobb nog inte är så dumt ändå... Sätta upp ballonger i ankdammen på Liseberg verkar vara något mer b... :)
Jag konstaterade att mitt jobb nog inte är så dumt ändå... Sätta upp ballonger i ankdammen på Liseberg verkar vara något mer b... :)  

Testade mest zoomen, men den som vill kan ju sjunga med... :)
Testade mest zoomen, men den som vill kan ju sjunga med... :)  

Några fick för sig att ta sig en tur med sina luftballonger... Vackert inslag på sommarkväll-himlen!
Några fick för sig att ta sig en tur med sina luftballonger... Vackert inslag på sommarkväll-himlen!

Tog en liten sväng genom stan på hemvägen och somnade ganska ovaggat på hotellet sen… Rica Hotel bodde vi på förresten.

Utsikt från vårt hotell. Centralstationen och en byggställning. Var ju sådär att klä av sig för att duscha och en jävla hiss gick förbi utanför fönstret :/
Utsikt från vårt hotell. Centralstationen och en byggställning. Var ju sådär att klä av sig för att duscha och en jävla hiss gick förbi utanför fönstret :/

Dagen efter var det shopping i Nordstan. Jag brukar inte vara så bra på att shoppa men nu jädrar…! Fick med mig lite av varje hem faktiskt! Fast EGENTLIGEN skulle jag bara ha en hårborste för jag hade glömt min hemma…

Vi åt mat på nån asiatisk restaurang. Stekta nudlar, kyckling, grönsaker, vitlökssås, herrejävlar vad gott det var!!



Efter maten (lägligt nog…) fick vi för oss att ge oss upp i Göteborgshjulet. Ett 60 meter högt pariserhjul varifrån man fasen NÄSTAN kunde se ända hem till Motala om man ansträngde sig :) Första varvet var allt lite svindligt, men sen var det bara mysigt! :)
 

Som sagt, man kunde se det mesta! :)
Som sagt, man kunde se det mesta! :) 

Lantisar ute och fin-åker :)
Lantisar ute och fin-åker :)

Även en liten söt film blev det när vi steg uppåt:



Jag hoppas inte att Fredrik var lika nödig som han lät… :D

På hemvägen hittade vi hela eliten på ett och samma ställe:
 
Måste nästan vara Göteborg populäraste gathörn...
Måste nästan vara Göteborgs populäraste gathörn...

I närheten av hotellet så hittade vi en restaurang. Fredrik ville ha pizza men själv var jag allt annat än hungrig så jag beställde en banana split och en Mariestad. Ni kan ju tänka er servitörens min… :) Men jag fick det jag beställde i alla fall! :)




Hann precis svälja sista klunken öl så började det regna. Och inte så dåligt heller!! Tur att vi har nära till hotellet, tänkte jag, men då skulle Fredrik till Pressbyrån och ha godis… Var ungefär som en dränkt katt sen, då var det mysigt att krypa ner i hotell-lakanen :)

Dagen efter blev det ännu lite mera shopping, sen gick vi till Feskekôrka. Var lite för dåligt väder för att sätta sig och äta nåt så vi bara kollade läget. Så gick vi ner till hamnen och såg ”Ostindiefararen Götheborg”. Ståtlig skuta det där!



Ett besök på Medicinska historiska muséet blev det därefter. Väldigt intressant måste jag säga, tur att det hänt lite i vården på några år… :) Man behöver inte gå tillbaka i tiden långt alls då de inte hade en aning om handhygien, då kejsarsnitt var rent livsfarligt för både mor och barn (hellre att man ”styckade upp” barnet som fastnat och tog ut det i delar…), behandlingsrum och väntrum hos tandläkaren var samma sak, bara att sitta och vänta i en soffa tills den innan var klar och då man satte tvångströja på psykiskt sjuka. Fast just vad gäller psykvården… Många metoder var såklart helt idiotiska, sånt som gick ut på att driva ut demoner och sånt, men är vi egentligen så mycket bättre idag?? ”Jobbiga” patienter drogas ner med mediciner. Som vakna medvetslösa ungefär. Det är ofta den enda ”hjälp” man får. ”Här, ta de här pillren och gå och lägg dig, hör av dig imorrn om det inte är bättre, vi har telefontid mellan 8 och 8.30 samt 13 till 13.15.”… Fan vet om man inte föredragit ett ”långbad” eller nåt istället, om vattnet var varmt d.v.s :) Och såna här låsbara skor och vantar så man inte kunde skada sig genom att sparka, slå eller riva, är det nån som vet vart man kan få tag på såna…?? Näe överlag så var det riktigt intressant! Men som sagt, man undrar hur de kommer se på behandlingsmetoderna vi har nu om en sådär 100 år…

Vi knallade en sväng på Avenyn, men fötter och ben var helt slut så vi tog en kebabtallrik och sen åkte vi mot Motala. Var hemma fram på kvällskvisten. Så det var den semestern det, himla skönt att komma iväg en sväng! Tack mamma och pappa för den födelsedagspresenten! ♥ ♥


Idag var det segt att komma upp… Det var bara att klä på sig och åka. Och det mesta funkade bra idag, lite skönare att stå där på vardagar då det är lite liv och rörelse därute! Efter jobbet så fick jag äntligen benen vaxade, vi åkte till mor och far och hämtade Hedwig och Sune (säg till när ni vill låna dem igen…! ;) ) och sen åkte vi till Ica och handlade. Middagen bestod av grillad kyckling och potatissallad. Nu ska det alldeles strax duschas och krypas i säng! Ett jobb-pass kvar, sen blir det nog utgång imorrn och sen sol och bad för hela slanten på lördag. 30 grader varmt hörde jag rykten om… :) Tycker det låter perfekt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar