Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

måndag 12 juli 2010

”Vårt älskade 80-tal”, sårig av solen, lite bilder och badat i Boren

Och lika varmt och gött idag!!



Sitter på altanen och lyssnar på Wahlströms nya skiva:



Helt okej, gamla härliga 80-talsdängor! Dock med lite sådär resultat att försöka göra egna tolkningar av låtarna. Översättningarna av t.ex. ”Words” (”Ord”), ”La de swinge” (”Låt det svänga”) och ”Oh Julie” är väl emellanåt mindre lyckade. Sen beskrev Magnus Carlsson Daniel Wahlströms röst klockrent i ”Dansbandskampen”: ”Antingen älskar man din röst, annars hatar man den, det finns inget mellanting!”. Och jag gillar den INTE. Däremot Tobbe (Nyström) har en underbar röst; djup, lite à la Christer Sjögren och allmänt behaglig att lyssna på, vilket gör att när Tobbe inleder en låt, t.ex. underbara ”Guardian angel”, och sen kommer Daniel in som egentlig leadsinger, så låter stackaren mer som nån slags (närapå kvinnlig) doa-kör i jämförelse. Men det är min personliga åsikt och om jag ska vara petig, skivan och Wahlströms är absolut inte ”dåliga” på nåt sätt; duktiga musiker, bra blandad repertoar, dansvänliga (om man inte har artros-höfter eller liknande…). Så tummen upp för Vadstena-grabbarna! :)

Inatt kom det lite regn, så nu kan väl ni som ville ha regn vara nöjda ett tag?? Men näe då, utan vad händer…? ”FAN, nu blev mina dynor i trädgårdsmöblerna BLÖTA!!!” *suck* Eller så har det regnat för lite… Jag fortsätter att må toppen, och ännu bättre är det idag då jag slipper stå i hönshuset! Med start imorrn så är det jobb i tre dagar igen. Fast det är nog ganska bra så får huden chans att hämta sig lite. På kroppen är det lugnt men är sårig i ansiktet. Smörjer in med munsårssalva, men då det inte är munsår jag har så vette fan om det hjälper :) Man bränner sig i solen, det blir blåsor som vätskar sig, torkar ihop, man sitter i bilen i 4 mil till och från jobbet och har tråkigt, kan man då ge fan i dessa skorpor?? Icke… Då blir det som det blir. Men nu ska det få läka så jag kan vara i solen igen!

Nu har jag lagt in bilderna från telefonen i datorn, som jag lovade igår. Då jag som sagt sitter på altanen så ser jag inte riktigt hur bilderna blir när jag redigerar dem, ser mest mig själv i skärmen och det är ju så helt klart sådär, kör lite på måfå så det blir en överraskning att se sen :)

Börjar med PM’s från i fredags:


Peter är lättare att sikta på, Mats hade en stor stolpe framför sig, vilket gjorde att de flesta bilder på honom liknade en stolpe med öron :) Och Nanne gömmer sig ganska duktigt bakom sina trummor. Men bra är de! :)

Och det händer fasen inte ofta, men här är jag! :)




Törstig, vilket är desto mer vanligt :) Man ser lite av hur fint Sjöbris ligger, precis vid Vätterns strand ♥

Här är på min väg till jobbet strax innan kl 6 på morgonen. Inte riktigt van vid dessa vyer så det är ju vackert värre! :)



Hedwig och Sune gillar att vara husvakt, skönt att kunna vara utomhus!



Gårdagens sysselsättning: öl och VM-final!



En underhållande final, måste jag säga! Måste säga att jag ser ett visst underhållningsvärde i när de annars så seriösa spelarna plötsligt släpper alla hämningar och ägnar sig åt lite gammalt hederligt dräng–slagsmål emellanåt :)

Och lite sällskap fick vi också framåt nattkröken…



Och som vanligt så springer Fredrik och jag tar fram kameran… :) Näe vars, men det var fasen ingen trevlig gynnare det där!

Idag har jag badat i Boren för första gången i år. Och det var fasen varmare där än i tempererade Lithobadet :) Jag doppade Elliot också, han såg ut att behöva det, även om han inte blev så jätteglad åt det. Men han fjantade mest, bara han fick vara nära mig så spelade det ingen roll om han hade vatten upp till halsen!

Ikväll testade vi att vara lite gourmet-kockar. Och man får väl säga såhär att Grillen – Andersson/Lantz: 1-0.



Det började i alla fall himla bra…! Men vad fasen, man kan inte lyckas jämt, man måste ju försöka och det gör Fredrik betydligt bättre än vad jag gör, det är lite därför jag är lite lik en snabb-makaron… Majskolvarna och tzatzikin var goda i alla fall! :)

Dagens citat:  ”Jag har ett party i huvudet, och ingen annan är bjuden!”. Kan säga att så känns det VÄLDIGT ofta…! Man är helt ensam i världen, ensam bland alla människor.

Sen så håller en ”ny” låt på att kvala sig in på min topp 10-favoritlista, nämligen denna:



Ska bli väldigt kul att höra/se Winnerbäck i Oslo senare i sommar!! Fast just denna låt är fasen ännu bättre med PM’s… :)

Nu blir det att ladda inför tre jobb-dagar, sen är det fyra lediga dagar, jag längtar…! :)

1 kommentar:

  1. Jag har också det albumet. Titeln är "Vårt älskade 80-tal". Har alltid undrat varför de sjunger Ted Gärdestads "Jag vill ha en egen måne" från 1972.

    SvaraRadera