Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

tisdag 13 juli 2010

Oväder, kvällspromenad och en bild väcker minnen

Uppe tidigt, blev inte många timmars sömn i natt. Men det får man ta ibland… Det har helt klart sin charm att kliva upp i ottan mitt i sommaren, speciellt ljus, speciella dofter, ett speciellt lugn. Det är mysigt! Mindre mysigt i hönshuset dock, fy för faen vad varmt det var!! Funderade på att bara köra underkläder under overallen imorrn, bara Madde som får lida för det ju, men då det är hål och revor lite överallt i overallen så kanske det inte är nån bra idé…

Blev lite avbrott idag, först kom chefen och pratade lite, sen kom lastbilen som hämtar äggen och även den chauffören var pratsjuk. Gick ut en sväng och det var ju som att gå in i en vägg! Var riktigt skönt att komma inomhus igen…! Sen bröt ovädret löst. Blixt och dunder, ett jäkla kacklande på hönsen, en ständig oro att blixten skulle slå ner i ladan där mitt ute på åkern eller att nåt elektroniskt skulle gå sönder. Jag gick ut för att kolla läget lite och precis dyngsur blev jag!! Ligger ju plast/presenning på taket och precis när jag stod under den så fick vinden för sig att ta tag i den och vända den utochin… *plask* sa det då och sen såg Sandra ut som en dränkt katt. Fast det var ganska svalkande! :) Gick in och packade ägg igen, var precis klar och skulle städa, då gick strömmen. Ringde chefen och krånglade lite med elskåp och reservaggregat etc, till slut tändes det igen och jag kunde städa klart, låsa och åka hem. Ännu en dag på jobbet…! :)

Och som sagt, jag älskar värme men när man tvingas vara instängd i den… Idag har det inte gått att vara ute, det har ju regnat. Bara att sitta inomhus och klet-svettas. Det är fasen inte trevligt! Kan ju inte påstå att ovädret rensade ur luften nåt vidare. Så jag har mest suttit i soffan och svettats. Somnade en stund också, det var välbehövligt. Nu på kvällen tog jag en promenix med Elliot. Gick upp till Borenshult och tittade på kanalen, slussarna och Boren. Blev några bilder:

Borenshult och Göta kanal
Borenshult och Göta kanal

Denna bild ger mig faktiskt speciella minnen: 1998 kom vi tillbaka till skolan, 8:de klass, efter en helg. Flaggan hängde på halv stång. Några veckor innan hade diskoteksbranden i Göteborg härjat och det var ett jädra tjat om det överallt så min första tanke var ”Men för fasen, ska det fortfarande daltas om detta??”. Vi kom in i klassrummet, klassföreståndaren stod vid katedern, cd-spelaren spelade Bach’s ”Air”. Fortfarande trodde jag att det handlade om branden så jag satt som vanligt och flamsade och skrattade med bänk-kamraten. (Empatilös? Kanske. Men som vanligt när det händer nåt så förstoras det upp som fasen så man bara inte ORKAR bry sig till slut! Livet går vidare, that’s it…). Så ber klassföreståndaren om tystnad och så berättar han att en lärare på skolan gått bort under helgen. Luften gick ur… Jag satt och förberedde mig på en tyst minut för forna Jugoslavien eller nåt, så lagom inspirerad, och så detta. Och det blev så kluvet. Denna lärare var absolut ingen favorit, men han var gymnastiklärare och då jag var involverad i skolans idrottsförening och så så hade vi ändå haft en del med varandra att göra. Och han var läskig. Onödigt närgången. Han var ju ökänd i hela stan sedan säkert 20 år tillbaka för att han verkade gilla sina elever lite väl mycket. Om vi skulle hänga i ringar eller nåt så skulle ALLTID en tjej visa övningen och han skulle ”hjälpa till” genom att visa hur man skulle hålla in magen, spänna baken, bröstet, låren osv. Så väldigt suspekt och rätt obehaglig så. Men ändå, en person i en’s omgivning bara trillar ihop och tvärdör… Hur som helst så gick klassen ut på en promenad för att få frisk luft. Just då hade de tömt kanalen på vatten av nån anledning så precis där som bilden visar knallade vi omkring fast på botten.

Där ser man vilka minnen en bild kan väcka…! :)

Nästa bild:

Piren vid foten av Borenshults slussar
Piren vid foten av Borenshults slussar

Boren i solnedgången
Boren i solnedgången

Elliot på piren med Boren bakom sig
Elliot på piren med Boren bakom sig

Boren igen.
Boren igen.

Man är helt klart hemmablind, det är ju hur fint som helst där nu på sommarkvällarna! Och i vinter ska jag minnas hur jag kl. 22.00 gick i shorts och linne och svettades… :) Hur gött som helst!!

Imorrn blir det jobb, halv dag. 6-10, väldigt överkomligt :) Sen på kvällen blir det dans i Borensbergsparken, Wahlströms spelar. Ska bli kul att röra på sig men satan i gatan vad svettigt det kommer bli!! Men det är ju lika för alla, för knalla hem till Marie i pausen och växla skrud :)

Jaa det var väl allt, ska strax duscha och kojsa, jobb imorrn igen som sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar