Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

lördag 31 juli 2010

”Loverboy”, träd-kramare, lag-VM i speedway, Casanovas i Norge och lokalkändis? :-)

Jobbat näst sista dagen. Och som vanligt flöt det på suveränt när man hjälps åt! En dag till, sen är det dags att inställa sig på arbetsförmedlingen på måndag. Tjoho… Men men, sånt är livet!

Lite halvsegt idag, var ute igår. Först var vi och åt på Wetternmagasinet. Lax, potatis och skagenröra. Det var fullt ätbart, lite ovant att behöva snåla för att potatisen ska räcka hela måltiden bara, haha :) Men det var gott! Sen knallade vi upp till Sjöbris. Bestämde oss för att kolla på Andreas ”Loverboy” Hedenskog istället för att bara sitta hemma och häcka. Och det funkade att lyssna på! Fast jag tycker det är fusk med en massa förinspelat och textpärmar och sånt, men det är ju jag det! Har kanske blivit bortskämd på ”Cinderella”… :P MEN han inledde med ”Tusen bitar” utan att man ens behövde be om det, respekt!! :) Fast röstmässigt är det inte många som rår på Andreas, satan i gatan vad han kan sjunga!! Han borde använda rösten på bättre sätt än att så och knäppa på en gitarr och gala till bakgrundsmusik i datorn. Men men, alla kan ju inte bli musikalstjärnor i London, några ska ju köra buss och trubadura vid sidan om också! :)


Andreas Hedenskog röjer loss med ”Did I tell you”. Bildkvalitén är lämnar en hel del övrigt att önska vilket är ganska synd, men men…. :)

Fredrik var väl i ärlighetens namn lagom road av underhållningen… :D


Men det fasen inte mycket folk som letat sig ner till Sjöbris. Utöver Andreas’ familj så var vi väl kanske….5 pers. Och vakten missade visst leg-kontrollen för det sprang runt en massa ungar därinne… Näe rent ut sagt så ser det lite sådär professionellt ut att ha sitt barn rännandes omkring ”Pappa pappa PAPPA, titta på mig!! Pappa, jag sjunga!! Pappa, sjung Blinka lilla och Pippi också! PAPPA, sjung pippi då!!!”. Och en efter en gick ”publiken”. Så tillslut fick personalen nog och stängde, en timme tidigare än planerat. Sa tack och hej till Andreas och sen gick vi till Wetternmagasinet igen. Där var jag ungefär yngst som vanligt, men det går ju att röja ändå :) Träffade Janne och vi dansade lite, men det var rockabilly-band och så snabba fötter orkar man inte ha en längre tid :) På hemvägen köpte Fredrik hamburgare på Pecka’s och sen hem och sova. Var ingen pigg Sandra som gick ur sängen när klockan ringde…

Stod som vanligt och funderade och småskrålade för mig själv vid bandet på jobbet, plötsligt kom den här låten upp i huvudet:



Och jag bara älskar den!! Kanske inte så mycket låten i sig och definitivt inte filmen men budskapet är ju suveränt! Jag tillhör den lilla skaran som går och smått önskar att ”Apornas planet” faktiskt ska inträffa, så ”vi” får tillbaka allt som vi gjort mot djur och natur. Nu låter jag som värsta träd-kramaren och riktigt så illa är det inte… Men nästan! :) Näe men människan är så jädra stor och stark och duktig jämt och vi drar oss inte ett dugg för att visa det och utnyttja det, vi reser till månen, vi bygger gigantiska byggnader och farkoster av alla dess slag, MEN när det gäller så står vi helt handfallna. Lite vibrationer i jordens inre och våra fina byggnader och torn rasar som korthus och folk dör som flugor, en våg modell lite större ödelägger stora delar av hela länder. Och där står vi och kan bara se på. Jag kan inte hjälpa det, jag njuter lite av det faktiskt! Och givetvis inte så att jag går och önskar livet ur folk (åtminstone inte alla…) men just knäppen på näsan som vi får av den totalt överlägsna naturen emellanåt. Tycker vi ska vara rädda om jorden och ALLA dess invånare, vad fasen det finns väl plats för oss alla?? Och vi kan lära oss betydligt mer genom att studera hur andra arter lever istället för att tro att den som läser flest böcker på kortast tid vinner. Ofta är det bara att konstatera att jämfört med t.ex. hundar så är vi helt enkelt dumma i huvudet. Sen är det väl kanske inte konstigt att jag känner mer samhörighet med djuren än med människor då jag som aspergare har svårt att förstå socialt spel och sociala koder. Jag går mer på ”äta eller ätas”, ”smartast överlever” osv. Väldigt få hundar pratar skit om varandra… (Fick just väldigt intressanta bilder i skallen på hur ett gäng pudlar har symöte och skvallrar om att ”Flisan” opererat sin svans för att den ska bli längre…! :-) ) När djur fryser ut varandra så beror det på att sjuka och svaga försämrar flocken, inte för att Misse har spänt på Mysan, som egentligen är tillsammans med Rulle, som är Tusses bästa vän och Tusse och Misse är bröder och båda är egentligen kära i Gräddnos osv osv. Orka…!! Så näe, lite mer djuriskt beteende skulle vara suveränt! :) Så jag älskar filmer, låtar etc där djuren gör åtlöje av människor, för det är så klockrent! Bara för jag ska ge ett exempel så står det stilla. Det enda jag kommer på nu som jag fnissade gott åt senast i bilen på vägen hem från jobbet är ”Skövveltjurns visa från bergshölla” med Gunnar Skogs orkester. Så exemplet var väl lite sådär då jag inte tror att det är så många av mina 3-4-5 läsare som hört låten, men den är suverän! Den handlar om hur älgarna står på sina säkra platser i skogen och garvar åt hur jägarna bär sig åt under älgjakten :)

För att inte tala om att föda typ 8 ungar, mata dem och lära dem jaga och sen efter ett år klarar de sig själva :D Nu kanske man inte ska kasta sten i glashus, men rabiata småbarnsföräldrar, de borde verkligen utrotas!! Många verkar bra sugna på att gå med ungen i bärsele till 18-årsdagen. Och om en annan som absolut kan tänka mig att leva utan ungar råkar klaga på att någons telning skriker konstant under en 11-timmars flygning, råka yppa att man skulle vilja kunna ta en fika på stan utan att behöva snubbla på en barnvagn, att man vill äta en middag på restaurang utan att behöva höra hur bordsgrannens unge var i magen dagen till ära, jajädrar då borde det vara skottpengar på ‘en! Råkade säga häromdagen att jag inte tycker att barn (och därmed barnvagnar) riktigt har på en 20-timmars Ålandskryssning att göra, och speciellt inte inne på pubarna, men jösses… Det är jag som ska stanna hemma om jag stör mig! Men givetvis, vad tänkte jag med…?? Familjeliv. Jag ÄLSKAR Familjeliv.se! :)

Nähe om man skulle ta nåt lördags-dricka, börjar blir dags för det, sen ligger även en kebab och väntar här. Blir nog lugnt ikväll, final i lag-VM i speedway ju! HEJA Jonas Davidsson och SVERIGE!!!

Förresten, upptäckte att inga mindre än Casanovas har spelning några mil utanför Oslo den helgen när jag är där! Tyvärr så spelar de samma dag som Winnerbäck, annars hade Sofia vackert fått följa med storasyster på dans…! :D Nu blir det nog istället ”Allsång i Gränna” nästa söndag. Casanovas hittar dit också, samt Kalle Moraeus och Timoteij, det kan ju bli trevligt! :)

Och förresten igen, i fredags var jag och Elliot i lokaltidningen…! :D


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar