Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

tisdag 17 augusti 2010

En eftermiddag i svampskogen!

Tillbaka hemma i bebyggelsen och tryggheten efter äventyret ute i skogen! Och det var riktigt trevligt! Eller att knata runt i skogen kan väl kvitta och speciellt när det inte finns nån stig, utan hoppa över grenar, snubbla över rötter, trampa ner i sumpmark, man sätter ner foten och det rör sig ungefär 50 cm framför 'en och man hinner tänka många tankar på vad det kunde varit för äckligt där. Oftast upptäcker man att man bara trampat på en lång gren som rullat...
Som sagt så är jag inte i skogen så ofta så då har jag heller inte riktigt rätta utrustningen. Jag frågade Pernilla om hon hade några gummistövlar att låna ut, och jajjemän...!!
Fasligt vad stora fötter barnen har i lågstadiet! Dessa var det 35 i, var något för stora för mig
men fick funka!
Och kolla, de satt skitsnyggt!!

Sen började jakten på svampen! Och alla hade vi våra metoder. Jag tänkte att om man klär ut sig till en kantarell och kryper ihop bakom en sten och även försöker låta som en kantarell så kanske de riktiga kantarellerna tror att de är bland vänner, och så vågar de visa sig...!
Alla sätt sägs vara bra, utom de dåliga...!
Dock så är det inget som slår Pernillas och Jennifhers variant...! Dotter letar svamp efter mors beskrivning. Ljudet kan vara ganska dåligt, men vrid upp volymen! :) För säkerhets skull skrev jag in konversationen. Själv går jag och garvar så jag i det närmaste får andnöd...ungefär som vanligt :)

Jaa, det är ju underbart...! :D
Tillslut hittade vi ett ställe, om det är vid "lilla granen" eller inte minns jag faktiskt inte... :)

Och bara på det lilla området blev det faktiskt en ganska bra skörd! Här hade jag kommit ungefär halvvägs i plockandet:
Om nån är vansinnigt sugen på att rensa svamp så säg bara till...!
Sen kom regnet. Regnjacka hade jag varit duktig och tagit med, men inte regnbyxor... Kan säga att det blev riktigt sliskigt att gå omkring när grenar slog mot benen!

Hittade något dött på backen. Jag antar att det en gång i tiden varit ett vildsvin, men nu var det inte så mycket kvar av det...
Skapliga gaddar där som man inte gärna vill ha in i benet, eller nån annanstans...!

När vi tyckte att vi var tillräckligt blöta och hade hittat tillräckligt med svamp så gav vi upp och gick tillbaka till bilen. Himla tjusigt parkerad i skogsbrynet! :) Syns ju knappt ens.

Det blev till att sitta utan byxor på hemvägen, inget mysigt alls med blöta prasselbyxor...! Pernilla gillade inte heller sina blöta kläder. Och givetvis så skulle vi då förbi Mc Donald's för lite föda... Dock så körde vi Drive in. Då vi redan hade lagt ribban för dagen så var det lika bra att fortsätta. 14-åringen i kassan fick ganska stora ögon när jag pillade lite på Pernillas lår i bilen :D Stackars barn, de får nog vara med om mycket! Men vi hade i alla fall vansinnigt roligt! Parkerade på första bästa ställe och stoppade i oss vår mat.
Rutorna immade igen och då tog Pernilla fram sin konstnärliga ådra... Vet inte om det syns, men testa att klicka på bilden!
Sedan var äventyret slut och var och en åkte hem till sitt. Så nu har jag en kasse kantareller som jag ska ta tag i så snart jag orkar. Blir nog inte idag...! :)

Hoppas på att somna gott ikväll efter lite svamp, regn, frisk skogsluft och en jädra massa asgarv :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar