Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

torsdag 26 augusti 2010

Träning och "Får" man önska sig en pojke eller flicka??

Då har jag besökt Nautilus, eller Actic som det numera heter, för första gången på....länge! Minns fasen inte när jag var där senast, vet inte ens om jag varit där nån gång sen vi flyttade hit... Hur som helst så hade de gjort om ganska ordentligt. Blev stående i dörrhålet när jag kom in, visste inte riktigt vart jag skulle, inte mycket var där det brukade :) Men jag lyckades komma till sans rätt snabbt och leta på uppvärmningsmaskinerna som nu var placerade i ett helt nytt rum. Cyklade 30 minuter i "alperna" (ett program på träningscykeln som gör att det ibland går tungt som fasen, sen lättare osv), ca 15 km. Den brännande känslan i låren när det börjar gå tungt hade jag då INTE saknat...!
Sen över till maskinerna. Ville inte fläska på så jättemycket vikter, är ju meningen att jag dels ska kunna gå imorrn, dels ska ryggen hålla och dels så har jag ju tänkt fortsätta träna nu :) Men det gick ganska bra, tror inte jag tappat så mycket i muskelstyrka ändå. Nu var ju varje pass i hönshuset rena gym-träningen, men ändå :) Och slutligen blev det löpning. Tänkte att jag drar på "Bättermerbeter frå Gônnerske", en "lagom lång" skiva, i mp3-spelaren/mobiltelefonen/kameran/miniräknaren/fickminnet/telefonboken och springer så länge skivan håller på så får vi se hur långt jag kommer. Och dryga halvtimmen och drygt 4 km senare så var det dags att gå och duscha. Fullt godkänt första-pass, måste jag säga! Så nu är förhoppningsvis träningen igång igen! Andra laddar för beach-säsongen, jag laddar för hösten... :D


När jag bytte om så var det några mammor med sina bebisar där och en av mammorna var ganska så väldigt gravid, och illa hör jag men inte SÅ illa, så jag hörde samtalet som utspelade sig. Och då kom jag att tänka på fenomenet, jag har tidigare reagerat på det på t.ex. Familjeliv.se men även ute i vanliga vardagen; Varför är det så ofantligt förbjudet att "önska" ett barn av ena eller andra könet?? Just den här gravida mamman hade en liten flicka innan och menade på att "Det vore lite kul om det blev en pojke den här gången men det spelar ABSOLUT ingen roll, det kommer ju vara lika älskat oavsett!" osv, och på FL blir man i det närmaste anmäld till soc om någon råkar yppa att man önskar sig det ena eller andra könet. Man är "otacksam" och man "borde inte få ha barn" och GIVETVIS så måste även alla ofrivilligt barnlösa hänga i gravid/småbarns-trådarna och härja över problem som "vanliga dödliga" har men som DE minsann ALDRIG skulle få för sig att klaga över, för DE är överlyckliga bara de får en unge, alla andra är oförskämda och otacksamma!
Men som sagt, jag förstår inte vad som är så farligt med det? Bara för man önskar sig det ena så innebär väl inte det att man inte vill ha det andra?? Jag kan fullt ärligt säga att om jag nu nån gång skulle få för mig att yngla av mig så HOPPAS jag att jag får en pojk'. Jag har ju alltid varit mer pojke än flicka själv så jag skulle ha lättare att handskas med pojkar, känns det som. Klä en pojke i coola kläder med häftiga seriefigurer på, jag absolut HATAR t.ex. "Hello Kitty", "Disney-prinsessorna", "Braatz" och allt vad de heter, och sen vill jag hellre leka krig än prinsessa. Hellre spela fotboll än låtsats att balett är intressant. Sen är det väl inget som säger att man kan få en pojke med balett-intresse, men OCH?? Och sen har jag även lite genetiska anledningar till att det vore "enklare" med en pojke, som (förhoppningsvis...!) inte skulle drabbas av de gener som jag, syrran, mamma och mormor fått... Men bara för att jag säger att jag HELST vill ha en pojke så innebär ju inte det att jag skulle sätta ut en flicka i skogen...!! Skulle ju helt klart få leva med rosa färg, "Hello Kitty", smink överallt, fjantiga tjejproblem etc och märka att jag inte bryr mig ett skit om det, för att det är BARNET som är viktigast!! Sen försöker man väl influera sina barn så att en's egna intressen ska gå vidare i alla fall lite, men i slutänden är det ju helt skitsamma! Pojke eller flicka här så lär "den" få sin beskärda del av datorer, sport, stickning, "KENT" (eller njaa....) och "Iggesundsgänget" men sen kanske det ändå blir motocross, saxofonspelande och fornnordisk folkmusik. Men skulle man bry sig?? Säkerligen inte...! Så som sagt, bara för man av någon anledning känner lite extra för det ena så innebär inte det att man totalt förkastar det andra. Det är ju knappt att de med 5 tjejer sen innan "tillåts" yppa att "det kanske vore skoj med en pojke denna gång..."! 
Allt ska vara så JÄDRA politiskt korrekt, man ska älska allt och alla, aldrig någonsin handla eller ens tänka det minsta orättvist osv osv. Vad är det för samhälle vi....eller näe fan, som NI har skapat egentligen??


Och bara som en liten liten fortsättning på det jag skrev tidigare idag:
Allt jag kan säga nu med lite kött på benen är väl typ....vad bra det känns ibland! :D 
I win, you loose.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar