Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

onsdag 25 november 2009

Räkningar, fler aspergare på bassängträningen, stor-handlat på Maxi och pizza & vin

Betalat räkningar, ungefär lika kul varje gång… Förutom att det var rätt mycket räkningar denna gång och att pengarna hade varit bra att ha till annat nu när det närmar sej jul… Men men, man måste väl hålla sej väl med systemet! Snart så sparar man in en tusing på hyran i alla fall, skönt det!
Idag fick jag sovmorgon, så skönt att vakna av sej själv!! Minns inte ens att Hedwig var och trampade runt. Iväg till bassängträningen. Och jag ska ALDRIG mer gnälla över att jag är ensam..!! Idag var vi fler och det var verkligen pest och pina!! Detta ska ju vara en asperger-grupp, men är jag verkligen sådär körd??  Först var det en tjej som hade mamma med sej, och hon verkade inte ha kontroll på kroppen alls. Hon simmade och plaskade, kom upp typ 3 dm från ‘en och bara rå-glodde. Jag fick en obehaglig insikt i hur djuriskt beteende en del har. Hade hon kunna nosa på oss så hade hon säkerligen gjort det! Och ivrigt påhejad av mamma och sjukgymnaster; "Jaa man måste ju kolla läget först och hälsa på alla..!!". Håll dej i ditt hörn, mupp-unge, tänkte jag mest. Jag ÄR så förstående…! Det ska tilläggas att jag jobbat med den här tjejen en gång i tiden när jag var vårdare och tyckte hon var obehaglig redan då. Lömsk och oberäknelig. Först en kram, sen en snyting typ. Så henne bredvid sej i vattnet kändes ju sådär… Sen var det en lite äldre man. Asbergare ska ju inte gilla att höras och synas, men det hade han missat… "HEJ allihopa, jag heter Kalle!! Det är många här idag som jag inte träffat innan, jag heter Kalle, vad heter ni??". Han hade vett att hålla käften under övningarna, men så fort han fick chansen så satte munlädret igång. "Värst vad tysta alla är då!!". Jaa va fan, du pladdrar ju för oss allihopa typ… Så näe, jag blev bortskämd när jag var ensam, kunde sträcka ut och ta det lugnt och köra i min egen takt. Nu kände jag mej bara trängd och distraherad. Och jag tror sjukgymnasten märkte det, vi pratade lite efteråt  Det var riktigt skönt att komma in i varma duschen efteråt! Men man undrar ju, vad har jag bland sådana spån att göra egentligen??
Sen var det jobb. Idag har jag hållt på med tomtemasker (otäcka saker…!!), tomteluvor, tärnljus, lyktor, snöglober osv. Fick nästan lite jul-feeling  Och jag börjar nästan få rutin i kassan nu, hej vad det går!  Sen kommer jag aldrig fatta hur man kan lägga 999:- på en lego-byggsats, men det kanske inte är meningen heller…
Efter jobbet åkte Fredrik och jag och handlade. Så nu har vi fyllt på, så i helgen blir det lite försök att göra godis. Blir jättespännande…! Om räddningstjänsten får dra iväg till Storgatan så är det bara Sandras knäck som bränt fast… Ska faktiskt försöka göra bullar också. "Kanel"-bullar, fast med saffran och marsipan i istället. Det ska bli riktigt spännande, haha  Undrar just om något kommer att vara kvar när det väl blir jul…!
Vi kom hem sent så ikväll blev det pizza. Och näe, det är knappt att jag ens tycker om det. Det är alldeles för flötigt  Tacka vet jag en Big Mac eller nåt liknande! Men jag fick ett glas vin till, och då går ju det mesta ner! 
Sen räkningar, som sagt. Har även så gott som gjort klart julklapparna, har bara lite att slå in och så behöver jag ta en sväng till Linköping, får väl bli i nästa vecka nån gång. Sen är det fritt fram för julen att komma  Nästan så jag börjar längta lite efter mys med glögg, julmusik och (förhoppningsvis!) hemgjort godis  Lite bittert i år att det bara blir ett julbord och det på julafton, brukar ju alltid äta minst ett på Cinderella också annars. Nu får man inte köttbullar förrän 24:de. men det får väl duga det också…! 

1 kommentar:

  1. Åh så got det lät med bullar med saffran å marsipan!!! Ja jag längtar oxå efter lite jul nu! Kram Marie

    SvaraRadera