Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

torsdag 26 november 2009

Terapi bland dataspelen, föreläsning på kvällskvisten och TRÖTT på en del människor

Sitter med en kall Smirnoff Ice, ibland är livet bra fantastiskt…!  Idag har jag ringt arbetsförmedlingen och fick äntligen tag i min nya handläggare (min TILLFÄLLIGA, var han riktigt noga med att understryka…) så nu får jag vara kvar på Lekia över jul. Himla skönt! Knallar ju hellre upp på arbetsförmedlingen i mitten av januari än i juldagarna… Så nu vet jag vad jag gör i några veckor till i alla fall  Har stått och märkt om en Ikea-kasse dataspel idag, det var verkligen terapi-arbete, perfekt för mej! 
Satt vid datorn och kollade runt innan jag gick till jobbet idag, och kom fram till (fick bekräftat…) att jag är en tös med väldigt mycket åsikter. Och jag törs stå för dom också!
*Jag sätter djur framför människor. Om valet står mellan att rädda kanske just DEJ eller min hund ur ett brinnande hus så blir det med 99%’s säkerhet hunden. Om du stör dej på att jag har min hund med på bussen så får väl du gå av bussen då. Om du är rädd för katter så får du undvika mej, för jag kommer inte undvika dej.
*Jag tycker att utvecklingsstörda är rent av äckliga. Att få en unge med downs syndrom vore den värsta mardröm jag kan tänka mej. En ful varelse utan framtid. Ja, ett mongo kan säkert ha "livskvalité"; ett jättekul liv bland sina pärlplattor, stödklasser och FUB-teatrar, men när mitt barn är 20 år vill jag att den ska vara utbildad, planera för sin framtid, jobb och familj, jag vill inte sitta i en bänk och låtsats att jag tycker en teaterpjäs där alla är svindåliga är sååååå bedåååårande!! Sånt hör dagis-tiden till. Och när jag dör sätts mongot på något hem. Det är INTE värdigt i mina ögon.
*Alla människor är inte lika mycket värda. Min mamma är mer värd än din mamma. Ett barn är inte självskriven vinnare av den klassiska respiratorn ("En missbrukare och ett barn är i behov av respirator, men det finns bara en; vem får den??"). En missbrukare kan ha betydligt högre värde än en unge. Varför skulle ett barn vara mer värt än min mormor? Varför skulle en kvinna vara mer värd respiratorn än en man? Näe, det där är högst individuellt och finns inga riktlinjer alls!
*Homosexualitet är en form av störning. Det är näst intill sjukligt att finna sitt eget kön attraktivt. De flesta har en period i 13-14-årsåldern där man nästan onanerar ihjäl sej, sen är man färdig med sitt eget, sen är intresset för det motsatta det naturliga. Men folk får älska och sätta på vad de vill, men ska de få min respekt så ska de även visa mej respekt.
*Kulturberikning är inte "fint". Jag skiter i hur folk gör i andra länder och i andra kulturer. Hade jag varit intresserad av det så hade jag tagit reda på det för egen maskin. Fram med etniskt svenska dagis och skolor där man inte behöver uppmärksamma ramadan och allt vad det heter. Där vi kan fira julavslutningarna i kyrkan och sjunga nationalsången på examen utan att det stör någon! Därmed inte sagt att det är något FEL med andra kulturer, men JAG vill inte ha de inslagen i MIN vardag. Jag tänker inte kräva av mitt barn att den känner till hur man firar jul inom islam. En religionsbok eller en Kalle Anka-tidning; båda innehåller ungefär lika mycket "sanning".
*Att vara religiös är likvärdigt med att ha en sinnesrubbning, t.ex. schizofreni. Man ser saker som ingen annan ser=det finns inte. Man får för sej saker. Man tror att man är förmer än alla andra för att man är med i en församling och skänker pengar till "behövande" (="pastorns" porsche) tre gånger i veckan. Man skyller ifrån sej för att slippa ta ansvar. Bästa exemplet var en fotbollsmatch i Forward cup i min ungdom mot något till synes fanatiker-kristet lag, IFK Proletären typ, och vi vann med 14-1, eller något liknande. Och efteråt sa deras tränare "Näe, det spelade ingen roll vad vi gjorde därute idag, det var inte GUDS VILJA att vi skulle vinna"… Öka träningsdosen och ta eget ansvar istället jävla sopor, så kanske det går bättre!! Med tanke på dagens resultat så verkade det snarare som ni ställt "gud" i målet…
Näe, jag anser att man ska se till INDIVIDEN och inget annat. Ha vilken åsikt du vill men om du inte prackar på mej dina åsikter så ska inte jag pracka på dej mina. Är du vettig mot mej och respekterar mej så möts du även av respekt av mej. Om du sen är svart, vit, gul, kristen, muslim, jude, nazist, feminist, barn-mördare, våldtäktsman, datanörd, fotbollshuligan, pundare, fascist, kapitalist, socialist, jag bryr mej inte!!!! Jag lägger inga värderingar i det hela! Det du visar mej här och nu är det som gäller. Vad du sen har i bagaget, det rör inte mej i ryggen!!
Däremot kan jag vara långsint. Människor får inte många chanser, sällan mer än en. Ring på min dörr och tala om för mej att ormen i Edens lustgård egentligen var satan och att jag sympatiserar med satan om jag inte går med i "den himmelska församlingen" så är chansen att vi ska bli bästisar minimal. Som tjej; våga ens försöka stöta på mej innan du har min läggning klar för dej, och det är ungefär det sista du ser av mej. Har du en gång betett dej illa mot mej, tro inte att jag står där med öppna armar den dagen det passar DEJ. Jag glömmer inte, och tänker definitivt inte glömma allt förflutet på beställning. Hälsade inte du på mej när vi sågs på stan när vi spelade i samma fotbollslag och därmed träffades 4-5 ggr i veckan på 90-talet, så tänker fan inte jag hälsa på dej och än mindre stanna och prata och bry mej om ditt liv/redovisa mitt liv nu…!
Jaa så här fungerar jag, och det funkar bra för mej!  Har funnit kompisar i de mest märkliga sammanhang; visar man respekt så får man respekt tillbaka, tycker inte det är konstigare. Haha det blev en rejäl föreläsning så här på kvällskvisten 
Imorrn blir det bio; "Luftslottet som sprängdes". Bör ju se sista delen också nu när vi sett de två tidigare filmerna. Innan dess planerar vi ett besök på "Lyckan" för lite födo-intag  Känns som det kan bli en trevlig fredagkväll!
Avslutar med att säga att jag är så JÄVLA trött på vissa människor. Som kräver uppassning men inte ger nåt tillbaka, utan ser till att vara SÅ upptagna. Vill ni ha namn och adress så kontakta mej. Men men, det slår väl tillbaka i längden, hoppas jag…!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar