Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

tisdag 8 juni 2010

Djupt samtal med en höna, sjukgymnast som är taskig mot ryggen och 75:- på triss

Dagen började med jobb. En halv dag, det är egentligen precis lagom att gå! :) Skötte utgödslingen idag, snacka om skitjobb….!! *Ha ha ha* Sen gjorde jag hönshuset. Och idag dealade jag med en höna, undra om man varit där för länge då… :) Det är ju tur att man inte har nån mikrofon på sig så att andra kan höra vad man styr med därinne :) Okej att jag brukar gå och sjunga för mig själv, men som sagt, idag hade jag/vi ett djupt och allvarligt samtal. En stackars höna hade lyckats lirka in foten (heter det fot på en höna..??) i kläm och flaxade och skrek hysteriskt utan att komma loss. Och halvvägs uppe i taket också så jag fick leka lite apa bland redena. Hur som helst så spände jag ögonen i henne och sa ”Om du LOVAR att du inte biter mig så ska jag försöka hjälpa dig loss och jag ska vara så försiktig jag bara kan! Men då får du LOVA att hålla undan skallen och inte hugga, och så får du vara still också! Fixar vi det, tror du??”. Av förklarliga skäl så svarade ju inte hönan (Björnar pratar i Värmland, hönor pratar inte i Vadstena… :) ), men hon lugnade ner sig så jag kunde hålla undan huvudet på henne och lirka loss foten! Sen hann hon inte mer än komma loss förrän hon var på väg därifrån i en jädra fart. Och det var ju bara att hålla sig undan, vi hade dealat om att inte bitas, men jag kom på att de har ju smått läskiga klor också… Men så slutade den historien lyckligt, alla ben verkade vara hela och jag slapp hönsbett! :)

Sen var det rätt skönt att åka hem där vid 12. Hem och hoppa in i duschen, skulle ju till sjukhuset kl 14. Sjukgymnasten på LSS; Johan, skulle äntligen ta sig en titt på min rygg som inte varit som den ska på ett tag. Så först vanligt samtal -”Vad har du gjort hela ditt liv?? Vad har du haft och vad har du för krämpor?” ungefär, och med mig tar det ju av förklarliga skäl sin lilla tid… :) Sen skulle jag själv böja och vrida och ha mig och varningsklockorna började väl ringa så smått när jag sa att jag varit gymnast, var konstaterad överrörlig och sen höll på att gå ner i brygga när jag skulle luta mej bakåt så långt jag kunde… Nog för jag är stel och har ont, men vissa leder bara finns inte. Och sen berättade jag om min tid på Würth (som med facit i hand kanske var tur att den inte blev längre än den blev…), om varor som kom i kartonger som Sandra kunde ramlat i om Sandra haft en kupa större bh-storlek när hon skulle plocka upp verktyg och annat tungt från botten. I och för sig så lärde man sig ju med tiden att skära upp kartongerna INNAN man tog sej an grejerna som låg i botten… Men i alla fall, lyfta tunga grejer från botten av en kartong, lyfta så man kom över kanten på kartongen, sen vrida och ställa ifrån sej prylarna på en vagn som stod bredvid… Man behöver inte vara raketforskare (och jag råkar vara undersköterska och (hund)massör…) för att förstå att lyfta högt och samtidigt vrida inte är det mest hälsosamma man kan göra om man vill ha en bra rygg… Riktigt aja baja det där, men tyvärr är jag lite för envis för mitt eget bästa ibland. Det SKA gå!

Sen skulle han på och trycka och klämma och emellanåt var det så jag allvarligt blev kallsvettig och småfåglarna fladdrade runt skallen, SATAN vad det kunde hugga till!! Och stråla ner i ena skinkan och i benet. ”Vart gör det ont nu??”, ”I ARSCHLÄTT!!!”….sa jag inte, även om jag hade go lust flera gånger… Jag vet inte om Johan skulle nomineras till raketforskare heller, men han konstaterade att ”Jaa, nånting ligger ju och irriterar och provocerar fram dina smärtor” och jag upplyste om att ”Jag känner det, och just nu är det DU!”. Ischiasnerven var väl att misstänka, även kanske nån muskelinflammation då jag som sagt inte varit vidare snäll mot ryggen och sen att ryggen även är överrörlig. Så det är ju inte mycket mer än att styrketräna musklerna för att stabilisera lite. Skitkul träning….inte… Samtidigt som jag krälar och klättrar runt i ett hönshus och bär ett antal kilo ägg varje dag. Fast nu MÅSTE jag tänka på hur jag lyfter de där jäkla ägg-flaken…!! Så jag ska tillbaka nästa vecka så ska vi fortsätta då.

Och jag hade planerat att springa idag, det var ju bara att glömma! Blev hem och inta ryggläge i soffan en stund. Ska ju tillbaka till sjukgymnastiken imorrn för bassängträning, jag kommer helt klart använda det onda ögat mot sjukgymnasten… :D

Sen har jag inte gjort mycket mer. Anna och Micke var här och lånade en transportbur då deras hade gått sönder och de skulle sterilisera en av sina katter imorrn. Vi har skrapat triss och jag vann 75:-, fest ikväll kanske…?? Fredrik håller på och stökar i köket, vette fan vad han gör…!

Annars blir det nog inte roligare idag. Jag brukar se fram emot läggdags men det gör jag inte ikväll…! Att ligga på rygg är riktigt jävligt med min rygg och jag gillar att sova på rygg! Så får jag knöla ihop mig i nån annan märklig ställning och precis när jag börjar komma till ro så lyckas jag givetvis hosta eller nysa så det hugger till och blir ett ”Aaaatttj….AAAAAAJJJJJsomFAAAANNsHEEELVETE!!!!!!”. Fördelen med att bo med mig bör ju vara att man inte behöver lägga ut dyra pengar på cirkusbiljetter i alla fall…

Nu börjar det lukta mat…! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar