Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

fredag 4 juni 2010

Snyggt solbränd, student-minnen, Lekia och Hamnkrogen

Tar det lilla lugna med en cider innan läggdags. Är som vanligt trött som en jagad gnu när kvällen börjar bli sen kväll. Rätt skönt faktiskt, att kunna somna innan klockan blir 4-5 på morgonen!

Igår gjorde jag min första riktiga arbetsdag på Kalvestad. Och det kunde helt klart gått bättre. Det mesta små-strulade. Jag kunde inte följa mina rutiner och gå in i hönshuset direkt på morgonen för det fanns inga munskydd, och utan sånt går jag inte in där, så redan där blev min dag kvaddad. Fick börja med att sortera ägg och inte heller det gick helt som det skulle. Kartonger fastnade, ägg rasade, mellanlägg passade inte, rullen med plast trasslade; hela tiden en massa sånt småtjafs som tar tid och energi! Och när jag väl kom in i hönshöset så var det hur mycket golv-ägg som helst att plocka och min rygg tycker inte om att krypa runt på golvet… Jag har konstaterat att det inte är något bra jobb för en aspergare, det finns liksom inget början och slut på jobbet. Jag skulle kunna sopa i hönshuset tills fan hämtar hem mej, för det blir aldrig ”klart”, aldrig rent. Jag skulle kunna stå vid äggbandet tills sena natten för äggen tar aldrig slut. Men jag bara SKA fixa detta, jag har bestämt mej för det!! När jag inte har mycket till känsla så får jag väl gå efter klockan då. ”Jag sopar i 30 minuter, sen får det vara klart!”. ”Jag packar 2 ¼ pall ägg (=19440 st ägg), alternativt packar till klockan är 15, sen städar jag en timme och sen åker jag hem!”. Alla har sina sätt att lösa problem på :)

Efter jobbet var det underbart att ta en öl och gå ut på taket och sätta sej en stund :) Blev dock inte långvarigt, för vi skulle iväg till ”Lyckan” och käka mat och fira Jennifher som tog examen. Maten var suverän som vanligt, men igår blev det hamburgertallrik :) Sen var tanken att vi skulle knalla bort till Varamon, men det blev inte så. Jag köpte en påse ”Djungelvrål” och sen gick vi hem och i alla fall jag kröp i säng.

Idag vaknade jag 10, hoppade i nya bikinin. Hämtade en brassestol i bilen, tog med en bok och en vattenflaska och gick ut och satte mej. Och himmel vad gött det var!! Nu har verkligen sommaren kommit!! Satt i ungefär 90 minuter och när jag kom in så såg jag ut som om ozonlagret gett upp för gott eller nåt. Inte vidare vacker bränna men känner jag mej själv rätt så lär det ju inte bli bättre så det är lika bra att vänja sej vid kräft-looken :)


Ungefär så snygg blir man efter 90 minuter i sol-gasset... Men helvete vad gött det är!!!
Ungefär så snygg blir man efter 90 minuter i sol-gasset... Men helvete vad gött det är!!!

Satt och lyssnade på när studenterna stormade förbi. Fattar inte att det varje år är ”Barn och Fritid” (”Barn utan Framtid…”) som väsnas mest; måste de bete sej som snorungar bara för de gått en sån utbildning?? Eller var det det enda som de kom in på (och ut ifrån…)..?? Näe jag har inga fördomar, har bara haft dom vägg i vägg i 3 år på gymnasiet… :D Men jag har tänkt på det varje år nu när de spatserat förbi utanför fönstret, det är konstant gap om ”BeeeEff-trebee, tjaaalalalala!! BeeeEff-trebee, TJAAAAAlalalalala…”. Sällan man hör något om Hotell & Restaurang, Industri, El, eller varför inte Individuella :) , fast de logiskt nog borde gå samma väg och i samma tåg..?? Och på min tid sjöng vi själva, nu är det ju stereoanläggningar modell värre som de BÄR med sej, fan vad fusk!! Jag vet när vi gick iväg till den stackaren i klassen som tagit på sej att ordna champange-frukost på morgonkvisten; vi gick genom bostadsområdet och bar på en batteridriven ”bergsprängare” som ganska burkigt och med alltför mycket diskant skrålade ur sej ”One more Reggae for the road”. Är nog därför som Reggae är och förblir SOMMAR för mej :) Annars får jag mest åldersnoja av studenter. Dels var det 7 år sen jag själv tog studenten, sju långa och outnyttjade år!! Dock minns jag studenten (inte alla som gör det…!), och dessutom med glädje. ”När vi rör varann” med mej och Therese så att tårarna skvalade på de flesta, skolans hyllade (men ack så pantade) sångfågel (slöseri med resurser att ge såna spån en sån sångröst!!) drog igenom HELA ”When you say nothing at all” i totalt fel tonart, fast musiklärare och orkester väsnades och gjorde att de kunde för att få henne att halka in rätt, men icke :) Och hur OP-avgångselevernas talare (som råkade vara undertecknad…) gick emot strömmen och istället för att hylla och tacka skolledningen så man nästan blev lila i ansiktet så fick de ett ”Tack då” precis i början av talet, så att jag ”inte skulle råka glömma bort som i denna högtidliga stund” :) Fy fan, skolledningen på Vätternskolan de åren kunde gjort världen en tjänst och gått och dränkt sej i de ostädade dassen…! Men som sagt – minnen…! :)

Och kolla de som tar studenten nu i dagarna. De är födda 1991 (där omkring). 1991 var jag ju både rumsren och läskunnig…! De små barnen som idag står med fin mössa på huvudet har ingen aning om Berlinmurens fall, stämningen i kvarten mellan Sverige och Rumänien i fotbolls-VM -94, minns de ens Estonia…?? Minns de ”New Kids on the Block”, ”Ace of Base” eller den helt odödliga ”Rhythm is a dancer”?? Jag tror knappast det… Men hur som helst så är/var studenten ett minne för livet så jag hoppas de har det riktigt kul ikväll/inatt!!

Efter lite mat och dusch så bar det av ner till jobbet. Det är himmelriket att komma till Lekia efter ett antal pass i hönsgården!…på gott och ont… Och idag funkade det riktigt bra, folk handlade på och hade lite normala problem som t.o.m jag kunde lösa :) Ska dit imorrn igen, sen får vi se när det blir härnäst. Är väl sådär lockande att jobba när solen strålar ute, men när det bara är några timmar så funkar det. Jag vet att jag jobbar 10-14, varken mer eller mindre. Då är det värre på hönsgården när jag aldrig vet i förväg hur det kommer gå och när jag är klar.

Även ikväll ville vi ut och äta, så vi kollade runt lite. Till slut hamnade vi på Hamnkrogen. Och det gick helt okej att äta där också :) Bara de serverar pasta så brukar det bli godkänt :) Jag åt nån färsk pasta med lax, kräftstjärtar och räkor i en sås gjord på vitt vin. Helt klart ätbart, men dock mäktigt som fasen! Behöver inte äta mer denna vecka… Struntade i krogen idag, även om det varit ett nöje att knalla in på Brygget där ”Cheap Winos” skulle spela, ta en öl och gå därifrån lagom till de började…! :) Så det blev hem till soffan istället.

Men nu är cidern snart slut och Fredrik bråkar med modemet så anslutningen snart bryts, men jag återkommer väl imorrn! Eller nån annan dag….

1 kommentar: