Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

tisdag 1 juni 2010

JOBBAR, speedway, blogg-besökare och I ♥ Familjeliv.se

Då är man fast anställd, för första gången på…..jaa för första gången någonsin, tror jag. Det har ju tidigare varit timanställningar, visstidsanställningar, praktiker osv. Och faktiskt så ljög jag lite nu för det är en provanställning, men så här nära jobb har jag aldrig varit förut, haha :) Om allt fungerar som det ska då blir det ”tillsvidare-äggplockare” av mej :) Jag var faktiskt ute en sväng på arbetsförmedlingens sida och kollade lite förut. Lite nervös, har jag aldrig hittat passande jobb förut så… Men det var inget som lockade. På min utbildningsnivå så är det telefonförsäljare och personliga assistenter och inget av det är ju direkt aktuellt. Så det blir hönsen och sen några timmar då och då på Lekia! Vet inte om jag sagt det, men i helgen blir det några timmar där igen! Kul att se lite individer som inte värper ägg och släpper fjädrar också… :) ”Som inte kacklar” var jag på väg att skriva, men just det fenomenet är vanligare bland folk än vad man kanske tror… :)

Annars så går arbetsförmedlingen från klarhet till klarhet. Eller arbetsförmedlingen, jag ska fan inte ge en hel myndighet cred för att EN medarbetare är absolut toppen!! Idag var min kontakt ute på ”praktik” på hönsgården. Dels för att helt enkelt se vad jag gör, men även få en egen insyn i hur det funkar, vad jobbet går ut på. Ifall det skulle bli problem i framtiden med t.ex. försäkringskassan p.g.a att en kossa sitter på sitt feta arsle och talar om för mej hur jag mår och hur jag påverkas av jobbet för hon ”vet minsann vad det innebär att jobba med höns för hennes föräldrar hade fem hönor när hon var liten!”, så kan han nu hjälpa till att lägga tyngd bakom MINA argument, för han VET vad det verkligen innebär att gå därute! Så fram med fler engagerade människor i våra myndigheter!! Så vi fick bra hjälp därute idag, var klara lagom till 12 när jag slutade, skönt att köra igång med en halvdag! :) Och nu är alla papper ifyllda och klara så nu behöver jag förhoppningsvis inte tänka på blanketter som försäkringskassan ska ha innan vissa datum för att jag ska få pengar i rätt tid och så på en låååång tid framöver…!

Och imorrn blir det bad för första gången på länge! Har sett till att jag har onsdagarna lediga nu just för att jag ska kunna krypa ner i varmvattnet. Så länge det nu blir, gissar att det är sommaruppehåll snart… Är ju inte den som störtar ner i Boren/Vättern så snart isen släpper, men jag kan ju ligga på land i värmen i alla fall :)

Efter jobbet gick jag ner till Fredrik, väntade tills han hade lunch och så gick vi till ”Chill out” och åt. Raggmunk med fläsk, det är gott det!! :) Eller jaa, fläsket fick vackert stanna kvar på tallriken, jag äter inget som jag inte är 100% säker på att det är dött… Ska fasen testa att göra raggmunk nån gång, jag lyckades ju med pannkakorna senast i alla fall…! :)

Sen gick jag hem och gjorde absolut ingenting. Har pillat lite med hemsidan men inte gjort några drastiska förändringar. Nu följer jag speedway’en på live-rapporteringen, verkar som det är match ordentligt i Västervik idag…! Men ska väl hoppas att Piraterna håller i sin seger-trend! :)

Annars då… Brukar ju läsa andras bloggar och på det viset få inspiration till mina egna inlägg, men jag har inte kommit så långt än idag! Fast jag kom att tänka på nåt jag läste häromdagen, en bloggare var imponerad över att ha många läsare, för ”det måste ju innebära att folk gillar bloggen”… Hmm, 90% av bloggarna som jag läser följer jag mest för att författaren är så urbota pantad…!! Man sitter för sej själv och spekulerar ”Är människan verkligen så här korkad?? Tycker h*n verkligen så här?? Är det något h*n skriver för att väcka reaktioner och locka läsare??”. Själv får jag som sagt mest inspiration till mina egna inlägg, som sen alla mina fem läsare kan gotta sej i…! :D Och det var knappat att jag ens ljög… Här är en bild över mina blogg-besökare igår:


14 besökare, varav 11 från Motala-omårdet… Resterade från Stockholm och Göteborg, som prickarna visar.

Denna bild ser väl möjligtvis lite bättre ut, det är antalet besökare på hemsidan från start:


1587 besökare från 8 länder, varav 1562 från Svergie. Bara upplysningsvis så är de övriga länderna Norge (snopet… :) ), Finland, Ukraina, Storbritannien, Italien, Slovenien och Belgien. Och i Sverige har jag fått besök från 70 städer. Det känns faktiskt ganska bra. Bloggen är ju ändå ganska privat och man bör nog känna mej för att förstå helt och hållet vad den handlar om, men även om man gör det så tror jag att jag ger huvudbry emellanåt :) Främst fyller den ju funktion som min alldeles egna terapi :) Sen är det ju bara kul om någon försöker hänga med i mina tankegångar!

Sen har jag varit på Familjeliv.se och snokat lite. Tänker inte göra några utsvävningar modell aspergare men en del människor är helt klart roliga… Jag vet inte, det KAN vara mej det är fel på, det vore inte första gången, annars så har ”alla andra” tankar om att vara så jäkla perfekta i sitt tänk och sitt handlande! ”Min mamma beter sej illa mot min dotter, skäller på henne för inget, ger henne godis precis före maten fast jag sagt att hon inte ska det, väcker henne när hon precis somnat, jag ser helst att min dotter inte träffar min mamma, men vad ska jag göra; mamma har ju rätt till sitt barnbarn och min dotter har ju rätt till sin mormor!”. Vaddå ”ha rätt till”?? Man har inte nån jävla rätt till något/något, från något håll!! Mamma/pappa är möjligt att man blir rent automatiskt, men vad gäller släktskap utöver det… Man ”är” fan inte mormor/farmor, det är något man ”blir”, något man växer in i, en ansvar man blir tilldelad och ärad!! När ett barn föds så har den sin mamma och eventuellt/förhoppningsvis sin pappa, men därutöver är det diffust. Varför har en hagga som vägrar lyssna och som enbart kör sitt eget race någon slags ”rätt” till ett barn bara för att hon, för 30 år sen, råkade klämma ur sej mamman/pappan?? I helvete….!! Jag tycker det ofta är så. ”Min svärmor daskar till min son ibland men jag kan inget göra för han har ju RÄTT till sin farmor…!”. Så fan heller att han har!! Han har RÄTT till ansvarsfulla vuxna och bra förebilder runt omkring sej, sen vad de gjort tidigare och vem de i sin tur är föräldrar till är enligt mej HELT oväsentligt!

Eller kanske ”Buhääää, min älskade syster har blivit vän på FACEBOOK med en tjej som mobbade mej när jag var liten!! Nu måste jag bryta med min syster, hon får faktiskt välja!”. Halledudanne mej då… Detta Facebook…. Guds oavkortade gåva till intrigerna! Min syster har en del riktiga spån till kompisar. Min mamma har en del högst märkliga ”vänner” på Facebook, om man ska se till vad dom gjort MEJ under årens lopp. Men va fan… Det får väl stå för dom, det är inga jag vill, behöver  eller kommer umgås med! Och säkerligen kommer vi inte ens mötas! Och gör vi det så har då i alla fall inte jag förändrats och om dom vill försöka visa sej trevliga mot mej bara för att min syster/min mamma råkar vara med, jaa de får allt se sej noncharlerade, fan heller att det duger just nu bara för att jag inte råkar vara ensam. Men aldrig att jag skulle tvinga någon att välja!!

Eller ”Kompisens 7-månaders är inte ‘rumsren’ utan lämnar ständigt fläckar av både det ena och det andra efter sej på vår nya matta/vår soffa/vår säng/våra soffkuddar”, vad det nu må vara! ”Men fyyyyy vad du är elak, BARNET (jag brukar alltid säga ”ungen”…) måste ju ha en chans att lära sej, hur farligt är det att tvätta då, är det nån större skada skedd eller du borde fan inte ha några vänner” etc etc. Det säger jag, DJUR – jag kan ta det allra mesta! Fertila hanar, sjuka djur, icke rumsrena valpar, okej att jag kanske inte släpper upp dem i sängen det första jag gör, men skulle en unge gå runt i min lägenhet och pissa; jag skulle bokstavligen stoppa ner ungen i en Ica-kasse så kan den hållas där och äckla sej!! I helvete att den skulle få vistas nära min soffa, på mina mattor, på min parkett! Det finns en anledning till att vi/jag inte har egna barn… Och den dagen (om den nu kommer…) då vi får det, så skulle jag ALDRIG begära att hela världen medverkar i pott-träningen!! Bara för att jag valt att yngla av mej så kan jag inte begära att mina vänner ska skaffa klippkort på kemtvätten bara för det är ”förvirrande” för ungen att få en blöja på sej då och då. Blöja liksom, idag är de ju som vilka underbyxor som helst, det är ju inte riktigt de här 4 dm långa och 4 cm tjocka uppfinningarna med SNIBBAR som ‘en ann’ hade på sin tid….!  Rubriken till just det inlägget säger det mesta: ”Potträna ditt barn, men INTE hemma hos mig!!!!!” (Fler utropstecken än vad jag använder mej av… RESPEKT! :) )

Näe det får nog vara allt för idag! Och Piraterna är på väg mot säsongens första förlust, det var väl fan då…!! :-(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar