Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

måndag 29 augusti 2011

Mitt körkort 9 år, Fredrik 26 år, Kvinnor och fotboll och en barnbok om bantning

Rena julafton att slå upp tidningen idag ju!! Eller "slå upp", det är ju snarare så att man klickar på en länk på datorn men det låter lite fränare med "slå upp tidningen" :) Arne Hegerfors uttalar sig om damfotboll och en amerikan har skrivit en BARNBOK om en tjock flicka som bantar, blir smal och därmed populär och lyckligare. Varje pk-människas absoluta mardröm!

Men vi kan ju börja med lite "här och nu"... 29/8 - händelserik dag! 29/8 2002 tog jag körkort, så nu har jag varit lös på vägarna i hela nio år!
Sammanhängande till och med, det tycker jag faktiskt är ganska imponerande! Har även hunnit med att vara handledare när Fredrik tog körkort, usch vad jag kände mig gammal då! :)


Sen så fyller Fredrik år idag, GRATTIS till honom!! :) Jag hoppade över sjungandet men hade i alla fall lite presentutdelning! :) Biljetter till Magnus Betnér för ungefär tredje året i rad, nån bok, kalsonger i så psykedeliska färger och mönster som möjligt, inget direkt jätteotippat! :) Men vad fasen...

På förmiddagen var jag hos Joakim. Vet inte om vi kom fram till så jättemycket men det gör nog sitt att gå dit i alla fall, skulle jag tro. Om inte så får jag ju i alla fall det jag redan vet bekräftat och det kan vara ganska skönt!

Om man skulle ge sig in i nyheternas värld då...
Tjejer och fotboll. Arne Hegerfors anser att fotboll är för komplicerat och därför inget för kvinnor. Just att det skulle vara för "komplicerat" vet jag inte vart han har fått ifrån, men annars är jag på hans linje. Jag har själv spelat så länge jag kan minnas men jag har alltid sagt det och kommer nog alltid göra; Tjejer borde inte hålla på med sport!! Det både ser dumt ut och känns dumt. Sen är det förbaskat kul så det är ju tur att det ändå finns :) Men ärligt, hur kul är damfotboll att titta på?? Okej, en sak om man är manlig åskådare och det regnar, men annars...?? Är det en slump att herrfotboll är förbaskat mycket större än damfotboll?? Är det för att "alla" är kvinno-diskriminerande svin som det finns betydligt större ekonomi inom herrfotboll än inom damfotboll?? "Utbud och efterfrågan" är ett ganska välkänt begrepp... Alla företagare som inte är helt korkade väljer att satsa på det som säljer bäst. Och vad väljer man att sponsra; ett herrlag som snittar med kanske 1000 åskådare per match eller ett damlag med 65 åskådare per match? Är det ens svårt..??  Jag tycker mest det ser fånigt ut när tjejer far runt på plan med sina välfixade naglar, figursydda shorts, sina välkammade frisyrer och härjar som småhundar. JAPP, jag överdriver såklart till viss del, men ni som är insatta kan inte neka till att jag har i alla fall en liten poäng...? Fotbollstjejer; vilken kö är längst innan match - kön till toaletten eller kön till spegeln..?? Det hela blir nån slags parodi på fotboll.
Sen ligger väl mycket i att män och kvinnors fysik skiljer sig väldigt. Kvinnor har helt enkelt inte förutsättningar för att bli lika bra på fotboll och göra sporten lika publikvänlig och underhållande som män kan. Kvinnor tänker och män köttar, kort sagt. Det ena är kanske rent smartare, men det andra betydligt roligare att titta på. Om jag inte misstar mig totalt nu så vill jag minnas att någon undersökning någon gång visade på att kvinnlig fotboll på landslagsnivå kan jämföras med manlig division 3-fotboll. Och jag tycker det låter rimligt. När jag spelade i Borens 15-årslag så vann vi cup efter cup, blev distriktsmästare, tog hem serien överlägset, kom till kvartsfinal i Gothia cups A-slutspel, vi var helt enkelt skitbra!! Tills vi mötte klubbens 12-åriga grabbar... De flesta av dem nådde knappt de flesta av oss till hakan (medan varenda snorunge var längre än mig...) men Tack och hej, leverpastej. Vill minnas att vi fick pisk med 12-1. Det kan ha blivit 15-1, jag är inte säker.
Sponsorer sökes...
Sen är alla som "rasar" mot såna här uttalanden hemskt underhållande. Det ena konstruktiva efter det andra dyker upp, och det mesta går ut på att "Det är så dumt så jag tänker inte ens bemöta det!". I gammal hederlig SD-politik vs. PK-politik-anda. Om det nu är så jädra korkat, varför då inte bara fläska på med konstruktiva argument och visa hur hjärntvättat det är?? Vore inte det mycket smartare än att inte säga ett ord, utan gömma sig bakom "Det är inte ens värt att debattera om, jag diskuterar inte med idioter" osv..??


Ett par rader om barnboken också då...
Som vanligt blåses allt upp till extrem överdrift. Innan boken ens har släppts så kommer rubriker som "Barnboken: 'Smal är lika med lycklig'" osv. Hemskt hemskt att förespråka bantning bland barn osv. Sen läser man några rader ner i artikeln: "– Den här boken handlar om en 14-årig flicka som bantar och förvandlas från mycket överviktig och osäker till en normalviktig flicka som blir skolans fotbollsstjärna. Genom tid, träning och hårt arbete blir Maggie mer och mer självsäker och utvecklar en positiv självbild, skriver en nätbokhandel.".
Jaa, jag tycker då inte att det är nåt fel att uppmuntra barn att röra på sig och må bra istället för att sitta framför sina datorer, käka chips och få farliga kolesterolvärden innan de ens börjat högstadiet. Alla väljer ju att tolka fritt men håller man igång så mår man bättre och med motion följer i regel en något smalare kroppshydda. Det handlar ju liksom inte om att "Du dagisbarn - ät kaninmat och bli kung (drottning..??) i dockvrån!!" direkt. Att förespråka ett sunt leverne från tidig ålder, är det fel..?? Jag kan inte tycka det. "Banta" innebär faktiskt inte att man äter två tomater och dricker en kopp grönt te om dagen under fyra veckors tid, utan att man lägger om kost och livsstil för att må bättre, förebygga sjukdomar osv.
Men här kommer de flesta mobbarna (=de vuxna) fram och rasar för att "Barn ska lära sig att man är fin som man är!!". Yeah, sure... För visst är det så, alla människor är vackra och bla bla, men HAR NI SETT hur pass Gunilla har gått upp i vikt över sommaren??? Och SÅG NI, Bettan tog TVÅ bitar tårta!!! Det spelar ingen roll hur man ser ut men i söndags satt Lotta och hennes familj på Mc Donald's IGEN!!!! (Märks det att jag spenderat sommaren på ett kärring-dagis eller...).

Och tänk vad bra det är när man har något att skylla ifrån sig på, det brukar jag också försöka ha! Jag tror inte något barn tar skada av att denna bok står på en hylla i bokhandeln, om vi ska börja där. Tror inte det finns något barn som TVINGAS läsa denna bok. Men det är ju suveränt att det kommer en bok som tar upp ett kontroversiellt ämne, så kan man ju alltid skylla på boken OM nu nån unge skulle få anorexia! Att mamma stått framför spegeln och ojat sig över kläder som inte passat och "fett" som "vällt över" så länge barnet kan minnas, det har nog INGET med barnets egna kroppsuppfattning att göra, nej då! ALLT är den där JÄVLA BOKENS fel!!!!
Att barnfetma är ett problem som stadigt ökar är samhällets fel. Så skrivs en bok om problemet som vänder sig direkt till barnen, då är det fel det också!
Och sammanfattningsvis, tyvärr, "Man duger som man är!", det finns ingen värre bullshit!! Det låter så fint och det är absolut så det BORDE vara, men vi har allt ganska långt dit, eller hur... 

Anna; "en del intressanta åsikter" - du har fått så du klarar dig ett tag nu eller..?? ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar