Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

lördag 13 augusti 2011

Öppnar morgontidningen och så var den dagen förstörd. Och det blogginlägget räddat!

Man hinner fasen inte slå upp morgontidningen förrän man blir på dåligt humör...!
Snälla Motalabor, hur är ni skapta??? För det första så har nu innerstadsbefolkningen kommit på att det låter för mycket från Harry's. Man kan ju fundera på vad som fanns på platsen först... Sen visst, påfund som "Måndagsklubben" osv har kanske kommit till senare än en del av gnällpellarna, men ändå liksom. Hur kan man tro att man kan bosätta sig så centralt det bara går och ha tyst kl 22 på kvällarna?? Och speciellt på sommaren... Jag tyckte allmänheten reagerade lite väl kraftigt är det klagades på tennisspelandet i Varamon förra året -ett tag var det ju närapå tillåtet att lyncha alla Varamo-bor, det KUNDE ju vara de som klagade- men nu är det så att man faktiskt börjar skämmas över sina "landsmän" på riktigt. Det är fasen fel på ALLT som låter och rör sig. Tennisspel, speedway, Vätternrundan, festivalen som är två dagar EN gång om året, Harry's nu då osv osv. Och NÄE, tänk för att jag inte sitter "i säkerhet" nånstans skyddad från alla ljud och bara gnäller på andra, jag bor faktiskt i centrum jag också. Dock inte precis mitt i, men visst hör vi när det är nåt på gång i stan.

I nästa andetag gnäller man på att Motala håller på att bli en spökstad. Hur ska ni ha det?? Med arbetstillfällen och sociala tryggheter nära så följer människor och därmed fart och fläng. Tror inte det funkar med en jädra massa arbetare, studenter, glada pensionärer osv i en stad, men inte en tillstymmelse till ljud efter klockan 22 någonstans någonsin. Eller 22 förresten, kan ge mig fasen på att här skulle guds hån till....jaa typ alla -BARNFAMILJERNA- ge sig in i leken. Jävlar den som slår i en port eller spelar lite musik efter....kl 20, skulle det vara bra?? 18..? För att inte tala om ifall kommunen någon gång skulle försöka sig på att locka hit lite turister för att höja stadens status och få in lite mer till stadskassan, och RÅKA anordna något trevligt jippo på stan. När lägger vi det...? 13-15 en lördag?? Eller har någon nattarbetare någon invändning? Någon bitter f.d Donus-kärring som fått sadla om och bli undersköterska och tagit åt sig nattpassen i tron om att då är det så lite som möjligt att göra? (Spontant kommer jag att tänka på min morfar, som i princip krävde att omvärlden slutade existera under tiden som han sov middag mellan 12:30 och 15:30...).

Man undrar ju hur folk gör på andra ställen. I storstäder. Vi bodde på hotell utmed Kungsportsavenyn under Göteborgskalaset ett år och det var fasen inte helt tyst någon gång på dygnen! I och för sig så är väl också Göteborgskalaset ett sedan länge skrotat koncept..?? :) Vad jag vill komma fram till är om just Motalas invånare är extra känsliga för allt som rör sig, lyser eller låter?
Nåt fruktansvärt fel är det på folk i alla fall...!

Sen kommer man till nästa artikel i tidningen, som egentligen låg före den om Harrys i tidningen, men skitsamma: "Borreliadrabbad: Skjut fler rådjur". En sketen privatperson i Motala (vart annars, liksom...) fick Borrelia i början av sommaren och TROR att fästingen kom från rådjuren som springer på hans tomt emellanåt. Så därför ska man skjuta av en jädra massa rådjur. Med motivering att "-Det är bättre att ta ned rådjursstammen än att behöva anställa fler läkare och sjuksköterskor på grund av fästingarna". Vad sägs om att istället skjuta av gnälliga Borreligadrabbade..??
Som tur är förkastas förslaget av Svenska Jägareförbundet, och dessutom ganska ordentligt. De kallar t.o.m förslaget "korkat" :) Jag är den första att hålla med. Och det hela är mycket enkelt, det räknade jag ut innan jag ens öppnade tidningen! Är det BARA rådjuren som har fästingar..? Eller ska man skjuta varenda individ i skogen som går på fyra ben?? Och de som har rådjur som naturlig föda, vad ska de äta? Jo, de kommer ge sig på tam/husdjuren istället och då kommer det bli ett JÄVLA liv!! Och en del ska kalla sig "experter"...

Jaa, det är roligt nästan jämt.


Imorrn ska jag njuta lite extra av söndags-ångesten. Fasen vet om jag ens ska ha någon alls. Sista söndagen på länge som jag vet att jag har ett arbete att gå till på måndagen. Känns riktigt tråkigt, rent av sorgligt, som Gustav så väl uttryckte det igår. Visst, det har absolut varit jobbigt vissa stunder och jag känner att jag inte skulle fixa att gå där med de förutsättningarna i längden, men ändå! Bra rutiner har jag fått in, dessutom träffat riktigt bra människor! Även några praktarslen. Hur som helst så kommer det bli tråkigt att gå därifrån!

Idag lyser solen när jag har helg, när hände det senast?? Vi får se vad jag ska hitta på. En sväng till Mariebergs köpcentrum var inplanerad till en början, men då jag fick vara hundvakt åt min egen hund så då skrotades de planerna. Då var det tänkt att ta en fika med min goda vän istället men de planerna fick också skrotas. Nu får vi se. Kanske ta med jycken till något trevligt ställe och bara ha det gött i solen. Vadstena? Askersund? Övralid?
Vi får helt enkelt se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar