Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

lördag 8 januari 2011

Inte haft något tråkigt jobb, första semlan 2011 och byx-ludd

Det händer inte så mycket på dagarna, som ni kanske förstår...

Fast igår jobbade jag! Härlig känsla :) Ligger helt rätt i tiden när man är närmare 27 år.. Vid den här tiden borde man ju redan börjat, spytt på och slutat en anställning. Men icke då. Jag har fasen aldrig haft något "tråkigt" jobb. Ska möjligtvis ha varit nätterna på autism-kortidsboendet då. Men det var ju mest för att jag inte hade en aning om vad jag skulle göra. "Vill du jobba natt?", "Jaa, gärna!", "Gör det då.", och så gick alla hem kl 21. Jaha....?? Vad gör man, vad förväntas av mig?? Inte en aning... En unge ville att jag skulle läsa Kalle Anka-pocket en kväll. Så det gjorde jag. Tror att klockan var närmare 4 innan jag läst klart. Med facit i hand så gjorde jag mig inte speciellt bra som vårdare på ett ställe där jag hade exakt samma diagnos som brukarna... Så där trivdes jag inget vidare, men det var mest för att jag inte hade en aning om vad jag skulle göra och för att jag logiskt nog såg allt mer ur brukarnas synvinkel, varpå jag ofta tyckte att de andra vårdarna hade rätt korkade åsikter och argument...

Sjukhuset var fasen det roligaste jobb jag haft! Vad med härliga människor jag råkade på! Jag jobbade på strokeavdelningen och där ligger ju patienter i regel en längre tid. Många av dem kan jag fortfarande tänka på, undra hur det gick för dem. Vilket i och för sig inte är så svårt att räkna ut, de flesta av dem lever inte idag. Men vad skoj det var att lattja med gubbarna och tanterna, fick t.o.m höra att de frågade efter just mig emellanåt, då kände man sig både omtyckt och uppskattad och det är fasen inte ofta! :) Men det tog för mycket på kropp och psyke. Tungt fysiskt arbete, jobbiga tider. Åt aldrig, sov aldrig, hade inga vidare roliga arbetskamrater. Var väl egentligen inget fel på dem men jag låg lite efter i diskussionerna om barnbarn, biskvi-bak, hortensior och möbelomklädnad...

Autoliv var perfekta jobbet, krävdes inte så mycket, omväxlande tider, bra betalt- och det verkar inte som man tröttnar i första taget heller *höhöhö*.

Butiksjobben var/är också skoj, där hittade jag nog lite min grej! Något jag både orkade med och klarade av. Man slapp börja dagen 06.45 med att skyffla diarré. Men jag har nog aldrig mött så många besserwissers som i den branschen. "Du jobbar, jag är kund, du ska veta vad du pratar om, du ska ge mig råd, du ska svara på mina frågor, men lika fan är det JAG som vet bäst!!". Det låter konstigt men jag går in i en roll och låtsats vara någon jag inte är mer i handeln än vad jag gjorde inom vården. Får bita mig i läppen betydligt oftare som säljare än som undersköterska. Men trivs, det gör jag i allra högsta grad!

Hönsgården hann aldrig bli tråkigt. Det är mer förknippat med....ångest....eller nåt. Mååååånga lååååånga ensamma timmar. Och en stor portion vilsenhet. VAD ska jag göra, VAR, NÄR, HUR och VARFÖR? Samtidigt som Madde är en av de härligaste människor jag träffat på! Var ofta vi skrattade så vi höll på att gå i bitar :) När vi var två kunde man ta struliga maskiner, krossade ägg, storstädning och ruttna hönor. Men när man var ensam var det inte lika kul... Sen hade jag ju gräsligt ont i ryggen från dag 1 därute så stället förknippas mycket med t.ex. "Hur ska jag få säckkärran med ägghinken över tröskeln?? Hur ska jag komma upp på aviären utan att svimma?? Hur ska jag stå för att klara 8 timmar vid äggbandet??". Och även "Hur ska jag göra för att inte drabbas av värmeslag??". Men det hann aldrig bli tradigt på "det" sättet.

Hur kom jag in på detta...?? Jojust, jag jobbade igår :)

Hem efter jobbet, äta Mc Donald's, dricka ett par glas vin, lägga sig, inte kunna sova, komma på att Fredrik handlat efterrätt till mig :) Så igår landade årets första i magen med en duns:
Men glöm att man fick ha stunden för sig själv...
Damen skulle såklart hjälpa till också...

I morse var det upp tidigt och åka till träningen. Spinning, lyfta skrot (träningsvärk.com imorrn...), löpa. Var ett tag sen jag sprang ordentligt nu så när jag väl stannade så brände det skapligt under fötterna :) Innefotbollsskor är nog inte speciellt lämpade för löpning egentligen :) Sen blir man pinsamt medveten om sina brister ibland. Hur ologiskt man faktiskt tänker och hur ohusmoderlig man faktiskt är. Jag testade träningsbyxorna som jag köpte på mellandagsrean. Klippte lappar och stoppade ner dem i väskan i morse. Efter passets slut så såg jag ut som jag fått någon afrikansk form av vattkoppor på underkroppen. Svart ludd precis ÖVERALLT!! (Utan att säga allt för mycket så kan jag säga att i duschen hittade jag ludd på ställen jag inte trodde man kunde få ludd på...). Hur som helst så sa Tessan "Har du inte tvättat byxorna??", och jag världsvan som få "Haha, näe jag missade det". Medan skallen gick igång "Vaddå tvätta?? Ska man göra det?? Är inte grejerna rena när man köper dem??". Tog ett tag innan jag kopplade ihop att värsta luddet förhoppningsvis försvinner i första tvätten så vill man inte ha det på sig så tvättar man kläderna innan man använder dem... Såja Therese, nu kan du sluta garva... :D

Sen har jag inte gjort så mycket mer. Var nere på stan en sväng, var på Systemet, var inne hos Fredrik en sväng. Min telefon har bråkat lite senaste dagarna, inte riktigt tagit emot sms som den ska. Så om något skickat men inte fått svar så har jag inte medvetet skitit i er :) Hoppas att det funkar nu!
Middag, tv... Och så var den dagen slut :)

Imorrn ska jag ut på Ålands hav. Första gången i år, får väl se om det blir nåt mer... *hrmm hrmm* :) Imorrn är det i alla fall Arvingarna som spelar så syster och jag ska ha lite nostalgisk afton :) (Sen får man ju såklart inte glömma bort nissen i puben... :) ). Tror att senaste gången jag såg dem var också på "Cinderella" och den var 3 december -08. Har jag sagt att jag är ganska bra på att minnas onödiga datum...? :) Fast helt onödigt är det väl kanske inte i och med att jag minns det :)

Och på tal om "Cinderella" så kan jag ju, innan dagen är slut, passa på att säga GRATTIS till "Värmlands stolthet" (det var Pajen som kom på.. ;) ) som blir ett helt år äldre idag! :)

Sänka lite dricka till och sen lägga sig...

1 kommentar: