Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

lördag 1 januari 2011

Lugn nyårsafton med god mat och tv, raket-tankar och knutan under armen

Nytt år. Det var nästan att jag missade att skriva 2011 istället för 2010 på mina bilder :) Det är sanslöst vad tiden går...!! Jag minns millennieskiftet när jag gått in lite väl hårt (läs trampat snett...) på fotbollsplanen ett par dagar innan och hade foten i paket. Då fick jag åka pulka till nyårsfesten. Det är 11 år sen... Tänk om man vetat då hur livet skulle arta sig, vad många val man hade gjort annorlunda! Men men...

Detta har varit den lugnaste nyårsaftonen på många många år. Vi har gjort absolut ingenting, bara suttit och tittat på tv. Men det funkade allt det också! :) Fredrik visade prov på sin mästerkock-talang och lagade trerätters och jag höll mig undan. Dock så spelade jag lite piano och även gitarr för honom, bl.a. "Teddybjörnen Fredriksson". Kan ju inte påstå att applåderna haglade direkt... :) Men mat fick jag ändå! Det var bara förrätten som kom med på bild, sen var jag för snabb med kniven och gaffeln :)
Efter det så blev det ostfylld kycklingfilé med klyftpotatis och sen glass och hallon. Så nu är det knappt att jag ser mina tår och det brukar jag göra i vanliga fall :) Suveränt gott var det i alla fall! "Någon" drabbades av en smärre middags-koma... :)

Jag tycker ju om ljus så ikväll hade jag tänt "några", närmare bestämt 29 stycken, såg jag nu när jag räknade :) Så vi behöver inte frysa i alla fall... 
Två av ljusen, bambu-pinnar, hyacint och en
halv-vissen.....krukväxt...
Och så tv, som sagt. "Agnes Cecilia", "Sällskapsresan 2 - Snowroller", "Skavlan" och sen "Tolvslaget på Skansen". Lagom till raketerna så gick vi ut på biotaket och tittade. Undrar just hur många som blev skadade av bångstyriga raketer detta nyår för jädrar vad det blåste!! Och jag måste tillägga; fast jag har en väldigt fyrverkeri-rädd hund så tycker jag ändå om fyrverkerier. Vad vore 12-slaget utan lite bomber, färg och granater liksom?? MEN det bör räcka att skjuta 15 minuter före och 15 minuter efter midnatt. Man behöver inte hålla på två dagar före och två dagar efter, då blir det för mycket. 30 minuter om året får faktiskt jyckarna stå ut, eller man får hitta på något för att distrahera dem. Tycker jag. Likaså ungar. Vet en "kompis" som förbannar smällarna för att hans unge blir livrädd och tjuter. Bry sig då... :) Hört talas om hörselkåpor?? Skulle vilja se en hund med såna... Det är jättesynd om de hundar som blir skräckslagna, men jag som hundägare och i minoritet tycker inte att hela världen ska anpassa sig efter mig och min hund, utan att vi kan mötas på mitten istället. Skjut med måtta!
Och hur som helst, det blev en bild på taket. Och fyrverkerier är inte det lättaste att fotografera, så då får man göra egna... :)
ETT av ljusspelen är äkta, gissa vilket...! :)
Ganska snart gick vi in och fortsatte titta på tv. Såg "Hotet", kom på att jag inte sett den förut. Hur nu det är möjligt, filmen handlar ju om Sveriges Gripen-affärer med utlandet, det borde jag ha koll på *skäms* Men NU har jag det i alla fall :) Och filmen var riktigt bra, även om planen och flygbilderna hade stor del i det hela. Nu har det varit "Jurassic park" och precis nu började "Jurassic park 2". Den första såg jag -04 senaste gången. Läste att delar av den är inspelad på Dominikanska republiken så jag studerade lite dagarna innan vi skulle resa dit :)

Och nytt år är det som sagt. Har inga direkta förväntningar. Jag får ju nya handläggare både på Arbetsförmedlingen och på Försäkringskassan. Det är inte dåligt vad folk kommer och går där! Men jag förstår dem, fy fasen vilket arbetsklimat det måste vara...!! Ingen människa med samvete och känslor står väl ut en längre tid. Om jag räknat rätt så kommer jag nu på Arbetsförmedlingen att få min femte handläggare på två år... Jomen aspergare behöver trygghet och stabilitet i vardagen och det är sånt LAN FK är extra noga med, absolut...! Sen kan man ju såklart inte hindra folk från att skaffa nya jobb. Men jag har ju i alla fall fått förlängt på Lekia till 28/2 så jag slipper tänka på det ett tag i alla fall!

Det som mest tar upp mina tankar nu är nog knutorna som jag fått under armen. Nu sa ju farbror doktorn att det "antagligen inte är något farligt", men det växer, blir mer ömt (vilket i och för sig man får se som positivt) och liksom "skaver" mot kläder och så. Så här ser det ut:
 Jag gissar att ni ser utbuktningen... Det kommer säkerligen inte att gå över till 10/1 så jag ställer sakta men säkert in mig på nytt besök på vårdcentralen. Men det känns ändå ganska lugnt, han sa ju att jag skulle få sova när de ska in och sticka i armhålan så då är jag nöjd! :)
Men alltid ska det vara nåt, är det inte skallen som spökar så är det nåt annat!

Nu har jag strax druckit ur vinet och ska krypa till kojs. Imorrn blir det förhoppningsvis en låååång sovmorgon!

Gonatt med er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar