Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

fredag 31 december 2010

Då var ännu ett år till ända...!

Dags för min årliga krönika, eller vad man ska kalla det!
I år består den av två delar: Först så snor jag listan som jag använde mig av förra året, lägger även in lite bilder för att det ska bli roligare att läsa. Sedan så sammanfattar jag året i bilder. Håll tillgodo!


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Testade spinning :) Åkte tåg själv. Klappade höns. Hörde "Tusen bitar" i San Agustin.
* Höll du några av dina nyårslöften? Jag gav inga nyårslöften. Vad jag minns... Men har ett stående löfte till mig själv att inte gå upp i vikt igen. I alla fall inte utan anledning.
* Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Tror inte det. Däremot blir nog nästa år ett ordentligt babyboom-år! Snart är man smalast i bekantskapskretsen, hihi :)
* Dog någon som stod dig nära? Näe, inte i år heller. Det får man vara glad för!
* Vilka länder besökte du? Gran Canaria (Spanien??), Norge och Å-land

Till Sofia i Oslo
Bahia Feliz, Gran Canaria
Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011? Ordning i hemmet. Skulle inte vara fel att spela lite fotboll igen, det saknar jag!!
* Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? Jag minns ganska många "konstiga" datum från året:  17/2, 17/3, 18/4, 18/5, 15/6, 15/9, 24/10, 16/11, 14/12 - årets Ålandskryssningar (nödvändigt vetande...!). 20/8 - jag åkte till Oslo, 21/9 - vi åkte till Gran Canaria, 1/6 - jag blev fast anställd för första gången i livet. Tyvärr varade det inte så länge :( Kommer säkert på fler betydelsefulla datum om jag får tänka lite, men jag går vidare...!
* Vad var din största framgång 2010? Jaa det var väl att jag fick ett fast jobb då... 

En av mina 20.000 polare som jag
hade i somras.
* Största misstaget? ....som jag inte klarade av... Och att flytta igen var väl inte det bästa att utsätta nerverna för. Men bor fasen så mycket bättre här!
* Har du varit sjuk eller skadat dig? Njaa... Fick barnsjukdomen "tredagars-feber" i maj, jädrar i havet vad det snurrade i skallen!! Kvaddade ryggen i våras så det blev några svängar hos en sjukgymnast. Annars så har jag varit frisk som en nötkärna! :)
* Bästa köpet? Datorn dog ju så det får väl vara nya datorn... Även mobiltelefonen är jag lite kär i :) Sen fick Fredrik några födelsedagspresenter som vi haft kul med! :) (Det där lät inte bra...)
* Vad spenderade du mest pengar på? Fredrik... :)
* Gjorde någonting dig riktigt glad? Jag fick praktik på Lekia igen, en "favorit i repris". Sen blir man ganska smickrad när en arbetsgivare själv ringer upp och frågar om man vill vara hos dem... :) Och alla äventyr vi varit på! Allt från hockey till Gran Canaria och Rondo

Rondo
* Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? Oj, det är ganska många...! Men "Hero of war" är nog nr 1. "En dag på stranden" - inte varje dag den spelas på Gran Canaria :) Eller det kanske den gör... "In a moment like this" - en av de bättre schlagerlåtar som gjorts på bra länge! Sen gör jag mig själv orättvisa om jag inte säger "Dötappt i gryninga" :)
* Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Det har som vanligt varit en ordentlig bergodalbana.
* Vad önskar du att du gjort mer? Man kan alltid tillbringa mera tid på gymmet. Även ute på dansbanorna.
* Vad önskar du att du gjort mindre? Åkt vattenrutschbana... 
* Hur tillbringade du julen? Lång sovmorgon, sen hos mor och far med "Trolltyg i Tomteskogen", "Kalle Anka", julklappar och många fina julklappar!

* Blev du kär i år? Japp, jag skrev ju det - mobiltelefonen! :)
* Favoritprogram på TV? "Så mycket bättre". Det var väldigt gulligt! Även en snygg comeback av "Fångarna på Fortet".
* Bästa boken du läste i år? Robert Gustafssons memoarer: "Från vaggan till deadline"

Bästa boken
* Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Mobiltelefon! Fast upptäckte att touchskärm mest framkallade dampanfall hos mig...
* Något du önskade dig men inte fick? Västindien-kryssning... Men fick ju åka med "Cinderella" en vecka senare, inte fy skam det! :)
* Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Haha det var nog den "tråkigaste" födelsedag jag någonsin haft, gjorde inte ett dugg!! Men två dagar innan hade jag och pappa gemensam födelsedagsfest och DÅ var det fart på't, vill jag lova...! :)
* Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Stabila nerver. Ett mer "normalt" liv.
* Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Mysig och slapp. Träningsbyxor, stickad tröja och raggsockar på vintern, långa shorts och linne på sommaren. Jag hoppas att priserna går ner på "One piece"-kollektionen nästa år, då är min stil komplett! Men ibland får jag mina ryck och snofsar till mig lite, men de rycken är sällsynta!
* Största musikaliska upptäckten? Gunnar Skogs orkester hjälpte mig genom många långa dagar i hönsgården och genom många kilometer på löpbandet. Annars så konstaterade jag väl mest återigen att svenskar är ett sinnesslött folk när det gäller att plocka ut låtar till schlagerfestivalen... Och sen är "Rolandz" toppen!! :)

* Vad fick dig att må bra? Komma iväg på resor och äventyr, slippa gå och bara glo hemma. De trevliga sommarkvällarna med PM'sSjöbris. Få komma tillbaka till Lekia.
Sjöbris
* Vilken kändis var du mest sugen på? Hmm... Klart det finns att titta på, men steget till handling skulle vara väääääldigt långt...!! :)
* Vem saknade du? Gamla vänner som man tappat kontakten med av olika anledningar.
* De bästa nya människorna du träffade? Madde i hönsgården! Jag fick inte bara en bra arbetskamrat, utan även en ny vän och även snudd på en ny lillasyster :) Sen en tidigare "ytligt bekant" har under året blivit till en av mina bästa vänner, det är lite häftigt! :) Och man råkar alltid på kul folk på kryssningar. Susanne är en riktig pärla som jag hoppas få kryssa med fler gånger! :) Folket på Lekia i Linköping som tog emot mig med öppna armar, kommer inte bli kul att lämna dem! :(



Och här kommer bilderna! Klicka på den för att förstora den och sen står det om bilderna under här:
1. En riktig varga-vinter fick vi. Kallt som satan och snö överallt! Denna bild är från Boren.
2. Sol-åaradiset Varamon. Och visst skiner solen, men...
3. Vår flytt i början av året. Fredrik skruvar isär sängen.
4. Inte den smidigaste årstiden att flytta... (Passar på att ännu en gång tacka Marie och Peter så enormt mycket för hjälpen!! Utan er hade det aldrig gått! KRAM på er!)
5. Såna här blev det ett antal under säsongen. Och snart är det dags igen...! Mums!
6. Mindy och Maximus hälsade på oss i början av året! Trevligt, tyckte inte minns Hedwig som fick resterna av Maximus' risifrutti :)
7. Några hockeymatcher här i Cloetta center har det blivit. Det är kul att gå på hockey!
8. Våren kom till slut i alla fall. Grabbarna grus i solen... :)
9. Här fyller jag 26 och pappa 60. Vilken fest vi hade!!
10. Fick bl.a. en resa till Göteborg i present! Här är en vacker ViggenAeroseum.
11. Vi såg "Lotta på Liseberg". Sitta i solen och dricka öl och bara vara, fasen vad gött det var!!
12. Göteborgshjulet var en höghöjds-upplevelse! :)
13. Jag fick jobb i en hönsgård, som hönsskötare och äggplockare/packare. Några av de 20.000 hönsen...
14. Arbetskläderna inne i hönshuset. Lägg till 40-gradig värme...
15. Som sagt, en riktigt varm sommar! Skönt att årstiderna i alla fall är som de ska nu! Snö och kallt på vintern, sol och varmt på sommaren.
16. Jag trivs inget vidare med att bada, men Elliot ogillar det ännu mera... :)
17. Årets kräftfiske. Pappa och Fredrik agnar burarna.
18. Jag slänger burarna i sjön :) Linne kl 24, som sagt en varm och skön sommar...!
19. Årets fångst blev dock den sämsta någonsin, tror jag.
20. Pernilla och Jennifher drog med mig ut i svampskogen, är nog 20 år sen senast som jag plockade svamp! Men jädrar vilket äventyr, man kan ju skratta ihjäl sig för mindre när man är med de där två :)
21. Hittade en hel del svamp också!
22. I slutet av augusti bar det av till syrran i Oslo. En öl på Aker brygge.
23. På kvällen var det Lars Winnerbäck-konsert på taket på operahuset. Himla häftigt ställe att ha konsert på!
24. Gran Canaria. Bilden säger väl egentligen det mesta... :)
25. Utsikt över Maspalomas - stranden och sanddynerna.
26. Separationsångest sista dagen...
27. Hem till Sverige där hösten kommit på allvar.
28. Fick för mig att virka lite under hösten och detta är en av kreationerna.
29. En annan liten hobby jag hade under 2010... :)
30. Och jag fick praktik på Lekia igen, glädjen var stor!!
31. En "mysig" bild från Allhelgona.
32. Vi var på Rondo och såg Robert Gustafssons 25 års-jubileum.
33. "Så ska det låta"-inspelning i Stockholm.
34. Viggen-simulator i Årsta. Dit ska jag återvända, så det så...!! Funderar även på att betala medlemsavgift till föreningen som fixat simulatorerna så att de kan fortsätta med sin verksamhet.
35. Julkort från hela vår klan.
36. Julen kom även i år...


Så det har varit mitt år, både i ord och i bilder. Jag har säkert missat en mängd upplevelser, men det är som det är :) Det har varit ett roligt år, har hittat på mycket. Har kommit på att jag mår bättre av att röra lite på mig (bortsett från resfebern innan...) och att ha något att se fram emot hela tiden. En nackdel är väl att tiden går ofantligt fort när man ständigt räknar ner till något. Men jag hoppas äventyren fortsätter nästa år! Och Ålands-kryssningar är ju ett lätt och billigt sätt att komma iväg så såna blir det förhoppningsvis några, sen ska vi till Stockholm och se EM-kvalet mellan Sverige och Moldavien. Det fick vi i julklapp av kära syster-yster! Sen hoppas jag att det kan bli en solsemester igen!
Annars har väl året varit som vanligt; ibland upp, ibland ner. Ibland väldigt upp och ibland väldigt ner. Men jag börjar lära mig att det är så nu, det verkar som att det är så det "ska" vara.


Så nu ska det bli spännande att se vad 2011 har att erbjuda...!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar