Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

onsdag 20 juli 2011

Varför vill man hem från jobbet?, bilder på damen, hur uppsöker man sjukvården? och en valp kanske?

Vad intressant det är egentligen, kom vi underfund med på jobbet idag... Man går där timme ut och timme in, man tjatar "Nu vill jag gå hem, hur lång tid är det kvar??" och man räknar ner timmar och minuter. Så blir klockan 15:54, man stämplar ut, åker hem, tar av sig jobbarkläderna, sätter sig i soffan. Och jaha, vad fan gör man nu då?? Långtråkigt är ju bara förnamnet! Sen FINNS det ju såklart hur mycket som helst som man skulle kunna göra, men absolut inget som är värt att räkna ner minutrarna tills man får sluta jobbet för! Jag jobbade ju över förra onsdagen och det var faktiskt den främsta förklaringen till tanterna som aaaaaaldrig skulle få för sig att gå EN MINUT längre än absolut nödvändigt; vad fasen ska jag göra hemma då?? Kan lika gärna sitta här och göra nytta, underlätta för andra och tjäna pengar som att sitta hemma i soffan och jobba på att skavsåret i röven ska bli större!

Jag har i alla fall roat mig med att leka med lite bilder!

Först en bild på Peter och Mats från den härliga kvällen i Medevi Brunns kyrka i måndags:
Kvalitén är under all kritik men det var vad min mobilkamera kunde åstadkomma. Mch då har jag ändå försökt redigera bilden i ett program. Men men...

Sen visade Hedwig upp sig från sin bästa (???) sida igår, hon satt så fint så då passade jag på:
Damen har helt klart hållning! :)

Så det är vad jag har pysslat med här...!

Sen har jag funderat på en sak i ett par dagar: Hur FASEN gör heltidsarbetande människor om de behöver besöka vårdcentralen/läkare/you name it??? "Ring, få en tid, ta ledigt!", men eller hur... För EXAKT så enkelt är det ju. Om vi ska börja med telefontiderna... Då ska man först ringa för att ens få en telefontid. Sen de införde nytt system så får man nu en tid då de ska ringa, men den tiden har visat sig kunna vara väldigt flexibel. De kan lika gärna ringa 40 minuter före som 40 minuter efter utsatt tid. Och vart får man sen prata ostört?? På muggen?? Fy fan, oavsett åkomma så vill jag helst vara MIL från Autoliv när jag pratar med sjukvården. Man behöver inte mycket tid där för att lära sig att folk pratar om ALLT. Snappar upp småsaker, forskar vidare, det man inte får fram som ren fakta fantiseras ihop istället. Ett ryggskott skulle med största säkerhet kunna utvecklas till cancer i hörselgången på det där bygget. Så näe, jag vill helst prata med sjukvården i "enrum".

Och sen, säg att man ringt och fått en tid, då ska man dit. Ta ledigt och krångla. Även sommarjobbare FÅR såklart ta ledigt, men jag har jobbat så pass lite i mitt liv att jag har hysteriskt ekonomiskt tänkande. Jag har ungefärlig koll på vad varenda kvart på eller inte på bygget gör i lönekuvertet. Och på sjukan vet man aldrig hur lång tid det tar, ska man vidare, får man tid en annan dag osv? Och man vill inte "vara jobbig" osv. Speciellt inte om när man inte är "sjuk" (eller det vet man väl i och för sig inte förrän efteråt) på riktigt, utan bara har problem med något! Slutligen så kanske de tänker stickas, fast det har ju inget med jobbet att göra, men dock. Ett kraftigt dock :)

Så hur gör man?? Och "del 1" i det jag skrev ovan är besvärligare än "del 2", är bäst att tillägga. Och NEJ, det är inte skavsår i röven p.g.a för mycket stillasittande i soffan som är problemet!
Näe, det får väl ordna sig. Får kanske helt enkelt stå ut i drygt 4 veckor till!

Slutligen; någon som är sugen på en liten valp?? *STOLT* :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar