Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

tisdag 29 november 2011

Dag 35 - Smeknamn jag har och varför och uppe med tuppen

Egentligen ingenting. Inte nu för tiden. "Fjuttis" kör jag med som lite alias när man behöver användarnamn och sånt. Det kommer från fotbollen, men det var inget jag kallades mer än en eftermiddag och när tränaren blev tjurig :) Jag sköt inget vidare. Lindrigt uttryckt. Nån sa nån gång att jag helst dribblade tills nätmaskorna stoppade mig, och det var så sant som det var sagt det! Vette fasen egentligen varför jag aldrig lärde mig det. Benmuskler hade/har jag gott om, men jag fick helt enkelt inte in tekniken. Jag använde min egen teknik istället och då kom tårna först, då riskerade man inte att missa bollen i alla fall, iväg kom den :) Sen så hade jag en tendens att "sparka i backen" och det var....inte skönt. Kände ju att en dag kommer hälsenan gå, alternativt att benpiporna kommer hamna framför bollen, så då kom lite nervositet in i det hela också.
Så var vi på cup med laget och satt på en Mc Donald's-restaurang och åt (bra mat när man är på cup... :)). Vi pratade om smeknamn och så, och en del hade sina givna. "Och där borta sitter i alla fall FJUTTIS!" sa tränaren och pekade på mig där jag satt bland pommes frites'en. Va? Vaddå? Vad har jag gjort? Ungefär... Men tyvärr, på ett sätt, så hängde det där som sagt bara i under en kort period, samt varje gång vi hade skottövningar :)

I gymnasiet fick en klasskompis nys om det där namnet så då blev det lite aktuellt igen. För två jular sen när jag stod på Lekia här i stan kom det plötsligt fram en tvärskit lång kille och sa "HEJ FJUTTIS!!!!". Ehhh...??? Några såna där känner inte jag och några såna där känner ABSOLUT INTE mig. Men det var ju bara att titta upp så stod mamma Jenny där och garvade :) Jädrar vad ungar växer, hade inte sett Simon sen han var några månader gammal (och vi matade honom med coca cola, det var skoj det! :)), och nu var han väl...5??

Fast jag måste tillägga, när jag kom till Vadstena så fick jag fasen riktigt ordentlig ordning på mitt skytte, jag blev förvånad själv! Hade riktigt bra tillslag ett tag! Inte så att jag blev någon hörn- eller frisparksläggare direkt, men jag sköt i alla fall inte skallen av daggmaskarna längre! Så det var riktigt kul! Men tyvärr fick jag ju sluta när jag var på topp, men senast idag bad jag Fredrik fråga min gamla tränarkollega som är inne och härjar hos honom emellanåt, om de inte ska starta upp dam-verksamheten i Motala AIF, jag är den första som är på! :) Jag hoppas inte att Fjuttis' karriär är över än på ett tag :)



Idag var vi uppe i ottan. ÄNTLIGEN var det fixat så att en hantverkare skulle komma och laga min tvättmaskin som stått i ungefär två år. Men bättre sent än aldrig! :) Uppmanar härmed alla som ska hjälpa till när den ska ner härifrån och upp i nästa lägenhet att vara JÄVLIGT försiktiga!! :) Hur som helst så skulle hantverkaren komma "mellan 7 och 8". Och vi sa väl ungefär att "det innebär antingen 7.05 eller 7.55" :) Och jag passade på att fortsätta i tvättstugan när jag ändå var uppe. Men det var en duktig hantverkare, tror han dök upp vid 7.15 eller nåt. Pillade och fixade en stund, sen mötte jag honom i trappen när jag var på väg upp från tvättstugan. Då var det en liten del till som behövde bytas, men nu funkade det att tvätta i alla fall! Men han skulle kolla upp vad den delen skulle kosta. Så förhoppningsvis slipper jag tvättstugan i nya lägenheten! Den var visst på andra sidan gården så känner jag mig själv rätt skulle jag nog gå utan i alla fall underkläder till slut om jag inte hade en fungerande tvättmaskin i lägenheten...

Nu har jag tvättat från 12 igår till 14 idag. Men inte fasen blev jag klar med allt för det! Hade absolut hunnit tvätta upp det men som jag skrev igår, problemet är att hitta nånstans där det kan hänga och torka! Kl 9 i morse hängde jag upp några toppar och linnen i "torkrummet", som jag lika fan fick hänga upp i lägenheten sen för att det inte var torrt kl 14. T.o.m hyresvärden i "vägbulan som Gud glömde/övergav" Skänninge fixar att ta in väldigt effektiva torkskåp, hur svårt ska det vara för en av de största hyresvärdarna här i stan?? Det är ju helt odugligt med dessa "torkrum"!!
Men jag får som sagt ta en dag till och tvätta det sista. Även lakan och täcke och sånt ska tvättas tills jag flyttar.

När vi ändå var uppe tidigt så gick vi ner till stan och åt frukost. De har gjort så fint i Gallerian med sin julskyltning! :)
"Jag höll på att snubbla över en räv i Gallerian när jag skulle hem!" sa Fredrik när han kom från jobbet häromdagen. Är pojken dum i huvet?? tänkte jag då. Lindrigt sagt... Men nu fick jag ju själv se :) På översta bilden till vänster syns farthindret :)

Så det blev en salami/brie-macka och coca cola till frukost, inte dumt alls! :)

Jag har sagt det förut men nu vill jag bara flytta. Komma ifrån allt, börja om på nytt. Kan inte sova på nätterna, i morse var klockan 06.20 när jag tittade sista gången, tror jag. En massa olustiga tankar kommer upp och ligger och gnager. Hur har det varit, hur är det och hur kommer det bli? Som sagt, vill bara starta om på ny kula nu så får väl alla hållas med vad de känner för. Lite olustigt att inte veta om jag flyttar i nästa vecka eller inte, får väl ta och höra av mig till tjommen snart, även om jag inte gillar det!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar