Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

måndag 7 november 2011

Telefonförsäljar-"dumheter" igen

Telefonförsäljare - vilka kioskmongon!!!!
Eller visst, det är väl inte privatpersonernas fel att de har sinnessjuka jobb, och NEJ jag köper inte argumentet att "de har i alla fall ett jobb". Det är såna nickedockor som tar telefonförsäljar-jobb som gör det fullt möjligt att en ny Hitler skulle kunna dyka upp. "Gör så, annars..!!", "Yes, sir".

Hur som helst, jag ser en liten hobby i att driva med såna där terrorister, utan att vara otrevlig på nåt sätt utan snarare att försöka få dem att själva fatta hur jävla fel ute de är. Nåt måste man ju ägna sin lediga tid, sin oftast ganska snabba hjärna, sin rappa trut och sin begåvning åt och man kan ju inte sitta hela dagarna och försöka lista ut bästa sättet att ta livet av sig på.
För några veckor sedan berättade jag om när en nisse ringde och skulle sälja tvättmedel på hink till mig som just då "bodde på behandlingshem". Idag blev det lite samma tema. Det ringde en pigg och överdrivet glad norrländsk tjej som gör det till julafton redan från början genom att inleda med "Nu ringer inte jag för att pracka på dig något eller för att få dig att köpa något, MEN....". Så skapar man förtroende mellan säljare och köpare, mina vänner...
Nu var det något grönt te som hon undrade om jag hört talas om. Jag kände att det var dödsdömt men jag testade med "Näe för jag dricker inte te" men såklart funkade inte den lätta. Det här var extrakt i tablettform och man skulle äta ett antal per dag, och de var SÅ bra för de ökade ämnesomsättningen, minskade hungerskänslor, ökade fettförbränningen osv osv, århundradets produkt givetvis! Och om jag tackade ja så skulle jag dessutom få ett gäng Omega 3-preparat också. En månads förbrukning och det enda jag betalade var, vilket jag säkert förstår, postens avgifter, och jag band INTE upp mig på något, INGET köptvång osv osv igen, "Visst låter det bra, det kör vi på eller??". "Ehh näe tack, jag hoppar över det". Nu var det en tjej som ringde men man kan väl säga att hon riktigt vände upp pungen i vädret med fri yta för mig att ta sats på genom att säga "Jasså, och varför tackar du nej till ett sådant bra erbjudande??". "Jo jag skrevs ut från en ätstörningsklinik i förra veckan så jag tror inte det blir så populärt om jag skulle börja stoppa i mig en massa preparat som ökar förbränningen och minskar hungerskänslorna.". Milt sagt så blev hon....lite trälig. "Jaha... Då önskar jag dig en trevlig dag!".

Alltså tilltaget är så omoget gjort så man nästan skäms över sig själv. Men jag kan fasen inte låta bli! Det HADE kunnat vara sant och det FINNS bra många som befinner sig i den här situationen, som hade fått en halv orgasm om någon ringt och erbjudit den "gratis" "bantningspreparat".
Men lite hjälp att öka ämnesomsättningen kanske...??
Vilket helvete de skulle kunna ställa till för folk!!! I just detta fall skulle det rent av kunna bli livsfarligt. Man måste fasen införa nån regel för det där, bara för man äger en telefon (mobiltelefon dessutom, som ungarna snart föds med) så behöver inte det innebära att man har så pass koll att man kan säga ifrån till försäljare, som kan vara JÄVLIGT påstridiga, ha koll på vad det är de verkligen erbjuder, se igenom att inget är gratis i slutänden oavsett vad de säger. Jag vill våga låta mina föräldrar ha mobiltelefon även om 20 år när de är riktigt gamla och gaggiga (eller kanske om 2 år... :P ) så att de kan få tag i oss oavsett vart de är om det skulle vara något, UTAN att riskera att hamna i nån tvist för att de råkat tacka ja till 100 kg tvättmedel i månaden, en årsförbrukning nylonstrumpor, och vi ska inte tala om alla dessa el- eller abonnemangsförsäljare!! Ofta är de ju så fula att de inte ens frågar om man vill ha produkten utan bara talar om att man är "speciellt utvald" och frågar vilken adress man har.
NIX eller vad det heter är en bra idé. Så länge det fungerar. Idag finns ju alla vägar runt det. Annars ska det väl vara om alla kör med oregistrerade nummer men är det så vettigt...?

Slutligen, varför svarar jag då när försäljarna ringer, jag ser ju faktiskt på skärmen att det är ett ganska skumt nummer... Tjaa, dels så kan man aldrig vara helt säker, jag har ju att göra med alla möjliga myndigheter, sjukhusmottagningar och allt vad det är och fler och fler blir privata så man kan inte längre ta för givet att de har ett visst riktnummer t.ex. Och jag har lärt mig av erfarenhet att de flesta INTE "ringer upp igen om det var nåt viktigt". Ringer a-kassan för att påminna om nåt papper de inte fått in så ringer de bara en gång om ens det, sen är det mitt problem.
Och sen så kan jag inte rå för det, jag är en ganska ensam person, jag blir fortfarande barnsligt glad varje gång det ringer i telefonen...! Inget jag är speciellt stolt över och jag försöker komma över det, men...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar