Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

lördag 5 november 2011

Köpa soffa är lättare än att säja soffa när spån är inblandade

Lite smått ilsk här, lindrigt sagt.
Dagen började bra, vi packade in katterna i bilen och flydde fältet till Ulfåsa möbler. Det var ju dags för lägenhetsvisning igen. Och denna gång var det riktig tur att vi inte var hemma, visade det sig. Men vi hade vädrat ut riktigt ordentligt så att känsliga skulle slippa KATTLUKT (hur luktar "katt"..?? Det är ju inte så att det stinker piss här riktigt...), fryser fasen fortfarande efter att alla fönster varit öppna. Och jaa, ibland hjälper Ajax men det bör vara någorlunda rent på golvet innan man sätter igång med det. Det blir såna repor i golvet när man drar runt med moppen annars... Sen ser det konstigt ut om golvet är flammigt. Så så var det med det.
Och jädrar vad bröte de hade på Ulfåsa!! Om jag inte sagt det innan så har jag gått i valet och kvalet om jag ska köpa ny soffa eller inte. Om man nånsin verkligen BEHÖVER ny soffa kan ju diskuteras i all evighet men nu börjar mina bli slitna, de har ju ändå hängt med sen jag flyttade hemifrån -04. Och nu kändes det lite som jag vill börja på ny kula helt och hållet, nya fräscha grejer, bra erbjudanden och jag hade faktiskt resurser (man sparar en del med 2 veckors all inclusive på Gran Canaria) så om jag ändå skulle byta så kändes det som det lika gärna kunde göras nu som att kånka ner dessa härifrån, upp i nästa lägenhet, ner igen om några månader när jag verkligen bestämt mig för att byta, upp med nästa lass. Så kul är det inte att bära soffor... Så idag slog jag till ute på Ulfåsa. "Tyvärr kommer den inte hem förrän strax innan jul!". Jamen det gör inte så jättemycket, jag har ingen lägenhet förrän mitten av december ändå... Och som sagt, mycket hade de att välja på! Jag tittade på i alla fall 4 soffor i "min" prisklass som jag mycket väl kunnat tänka mig. Men valet föll på en av dem i alla fall, beslutsångest har jag faktiskt aldrig lidit av nåt avsevärt. Och det blev t.o.m billigare än jag förväntat mig.

Hem och åka förbi porten på väg mot parkeringsplatsen och konstatera att hyresvärden stod utanför porten med några som då säkerligen var de som tittat på lägenheten. Wow, kändisar från vischan... Det var så Fredrik riktigt duckade i framsätet, "jubelidiot från förr" kan man väl lindrigt uttrycka det. Om jag säger som så så kontrollräknade vi datorer och tv-apparater när vi väl kom upp i lägenheten igen.

Sen var det ju hur man skulle göra med sofforna jag har. Chansa på Blocket.se eller tippen direkt?? Återvinningen är jag fan nästan för snål för. Ge allmosor till folk som egentligen inte behöver det... Sån är tyvärr inte jag, sorry ni som blev besvikna. Det blev en annons på Blocket. Och exakt en timme efter att jag publicerat den; "Finns sofforna kvar så får du xxxx:- för dem och jag hämtar dem om en timme, okej??". Hmm, lugn och fin nu... Vill ju gärna ha nån mer hemma när helt okänt folk ska komma upp hit så "Jag godtar absolut budet, vi är hemma efter 19, okej??". Skickade lite fler bilder, vi klubbade ett pris och bestämde en tid. 45 minuter innan bestämd tid ringer nissen och hör sig för lite och jag sa att "Vi är hemma, kom när du vill!" och han "skulle bara hämta släpet" och sen dyka upp. Detta var 18:45. Man kan ju undra om han skulle hämta släpet på Nordpolen för ännu (00:33) har ingen dykt upp eller ens hört av sig. Hur svårt kan det vara???? Och jaa, då får man ett argt blogg-inlägg tillägnat sig för jag tycker det är vansinnigt dåligt!! Ett sms "Hej, jag ångrade mig" hade räckt så bra, jag har ju faktiskt fått fler svar på annonsen. Bara ren tur att jag inte tog bort den då jag trodde att affären var klar oväntat snabbt och smärtfritt.
Så här satt vi och inte vågade gå och skaffa nån mat eller så IFALL nån skulle dyka upp. Och NEJ, jag är inte den som ringer och tjatar på folk. Hade jag fått bestämma hade helvetestyg som telefonen aldrig ens uppfunnits. Konstaterar mest att stackars sate som får sitta på golvet och kolla på tv, och så mailade jag nästa som visat intresse. Men tycker fortfarande att det är galet dåligt skött!! Vi fixade ju här så att det skulle gå så lätt som möjligt att bära ut sofforna, bara ren tur att vi inte gav efter för impulsen att vara så pass tillmötesgående att vi bar ner dem i trapphuset... Men här sitter vi hur som haver, hungriga och dana med möbler i en enda röra. Nån som är intresserad av en 3-sits- och en 2-sitssoffa förresten?? http://www.blocket.se/ostergotland/Soffgrupp_37049203.htm?ca=14&w=1

Nu ska jag försöka sova. Eller peta ner nåt i magen. Får se vilken ordning det blir, det märks.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar