Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

onsdag 23 november 2011

Slutar skriva när besökarna kommer, leverans från ups och Dag 29 - Min favoritplats

Just när jag börjar få upp besöksantalet till en riktigt hyffsad nivå, så slutar jag skriva. Heja mig... Nu är det väl i och för sig så att jag inte jagar läsare med ljus och lykta, kanske t.o.m snarare tvärtom. Skriver ju ganska personligt att jag kanske egentligen t.o.m borde ha bloggen lösenordsskyddad eller kanske helt stängd. Men näe... Ser folk nåt nöje i det jag skriver så får jag väl bjuda på det. Och till viss del vill jag ju faktiskt visa, dels hur JAG fungerar "egentligen", jag har under så många år lyckats "lura" folk att tro att jag är någon jag inte är och nu när det visat sig att det faktiskt finns en förklaring till mina knepiga tankar så vill jag föra fram det i ljuset. Och dels då visa ännu ett sätt som Aspergers syndrom kan visa sig på. Man behöver inte vara dum eller korkad (även om de exemplaren helt klart finns), det behöver inte ens märkas att man har det. Man kan väl säga att detta är mitt sätt att få berätta och förklara utan att bli avbruten. Alltid kanske man hjälper någon, eller alltid kanske man retar någon, båda är ungefär lika skoj :) Sen skulle jag nog behöva en "låst" blogg också för mitt allra innersta som även det kan behöva få komma upp till ytan, men till det har jag vänner istället, så det behöver inte skrivas ner!

Men anledningen till att jag inte skriver så ofta är för jag inte tycker jag har så mycket att skriva om. Eller rättare sagt, inläggen skulle bli vansinnigt tjatiga. Fram tills dess att jag har packat, flyttat och städat nu så kommer det vara mycket ångest, det liksom bara är ju så. I alla fall till vardags, sen kanske det händer nåt småroligt emellanåt som bryter vardagen, vem vet. Ta t.ex. för 10 minuter sen; telefonen ringde *tjoho! :)* "Hej, det var från ups, jag kommer med en leverans till dig! Vad är portkoden??". Ehh, va..? Kan säga att mycket hann gå genom skallen. Det kunde väl för fasen inte vara soffan som kom bara sådär?? Det hade jag INTE riktigt behövt här nu, utöver allt annat... Men den transporterar ju Ulfåsa, inte ups. Hade jag beställt nåt på fyllan?? Tjaa, det var ju bara att vänta och se. Men nu måste jag göra er besvikna och inte tala om vad det var, för jag går i valet och kvalet om det ska bli en julklapp eller inte :) Ganska intressant att ups kommer med så små "paket" i alla fall, man tänker sig ju lite större grejer när de kommer ända till dörren!

Nu blev det ju lite skrivet ändå, men jag kom på att jag har ju min lilla lista att göra klart. Har inte så jättemånga punkter kvar nu!
"Min favoritplats". Hmm... Det var ju inte ens speciellt svårt. Eller jaa det var svårt att bara nämna EN. Gran Canaria har blivit mitt paradis. Speciellt nu när man börjar känna till stället. Man vet vart man landar och vart man ska. I värsta fall är det ett nytt hotell som man ska lära sig hitta på, men man slipper ägna de första tre dagarna av en veckas semester att försöka komma på vart man kan hitta vattendunkar. Ungefär. Och nu när vi dessutom t.o.m vågade ge oss iväg på lite egna äventyr. Jag hoppas verkligen att jag kommer åka tillbaka inom en ganska snar framtid!

Sen så har jag även på senaste fått en liten tillflyktsort. Nämligen denna:

Så länge jag kan minnas så har det varit ett väldigt kul och billigt nöje att kryssa. Man får en hel resa billigare än vad taxin in till stan kostar. (Om man inte bor mitt i smeten som jag gör nu i ett par veckor till). Och sen har de även erbjudanden ibland utöver att det redan är billigt. Nu senast när jag och Marie och jag åkte så fick vi buss, hytt med fönster och frukost för 80:-/person. Fullt överkomligt. Sen går det ju såklart åt lite väl på båten, men för summan man skulle betala i inträde till t.ex. Harry's här får man två öl för där.
Sen började det med att en resekompis fick magsjuka så att jag hade att välja på att stanna hemma och bli av med ett antal kronor (det är inte det lättaste att få tillbaka pengarna om man bestämmer sig för att inte åka) eller att helt enkelt åka själv. Och så jädra gött det var att bara åka iväg för sig själv och "vara". Ligga i sin hytt, läsa bok, lyssna på musik. Knalla upp och gå en runda, lyssna lite på dansbanden, kanske göra taxfree'n en repa. Ingen att behöva ta hänsyn till, ingen att vänta på utan bara göra VAD jag vill NÄR jag vill. Men missförstå mig rätt, det är klart det är trevligt med sällskap också, jag skulle inte vilja åka själv varje gång! :) Men en del verkar inte alls fatta hur man kan åka på kryssning ensam. Det blir ju helt klart en lite annan typ av resa. Bara ta det väldigt lugnt. Det var nåt sånt som jag tänkte mig när psyk-läkaren rekommenderade inläggning. Men riktigt så blev det inte... Nog för det finns många psykfall på Östersjön, men då kan man i alla fall låsa in sig och slippa dem.
*ZZzzzzzz*

Jag och syster-yster. Som sagt, ibland är det trevligt med sällskap! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar