Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

lördag 24 december 2011

Dagen före julafton och jag som föreläsare??

Så kom julen i år också. Hur många känner sig som lille Teddy på bilden här..? :) Själv är det ganska lugnt faktiskt, är mest skönt att julen kommer så den kan ta slut nån gång och allt kan bli som vanligt igen!

Är hos mor och far. Har ätit julmat. Det var gott, äter det ju inte så ofta så jag har hunnit längta efter det ordentligt! Och hos oss får ALLA sitta med vid bordet och äta! Och är man inte tillräckligt stor för att nå upp när man sitter, jaa då får man helt enkelt stå:

Efter maten blev det den obligatoriska mat-koman. Även såklart för djuren:
På övre bilden är Elliot, på den nedre Oskar. Inte så värst stor skillnad på dem va... :)

Så spelade vi Bingolotto. Vann såklart ingenting. Eller pappa vann visst nån lott av nåt slag. Hade ju inte suttit helt fel med en resa till Barbados eller en flashig bil eller så :) Men nix...

Robert

Har haft en rätt bra dag. Gårdagen och kvällen var jobbigt, men stabilt just nu, tycker jag. Som sagt skönt att julafton kommer nu. Och om en vecka lite drygt får jag börja flytta, knappt att jag fattar det!

Och alla postpaket-problem jag hade har löst sig. Har t.o.m fått mer än jag ska, verkar som de trasslat ihop det och skickat dubbel uppsättning av en produkt. Så om nån vill ha en poster på späckhuggare så finns det här... :) Lite kläder hade jag beställt från Zazzle.se och det hade kommit. Hel-häftigt ställe, det finns hur mycket som helst!! Man letar på ett tryck man gillar bland ungefär flera miljoner, man kan även ladda upp egna bilder, sen väljer man vad för plagg man vill ha; t-shirt, långärmad t-shirt, skjorta, hood osv, väljer färg och så, man kan få det precis som man vill! Så två t-shirtar har det blivit, med risk för fler när ekonomin tillåter.

Jag får ju kommentarer ibland och jag vet inte om ni ser att jag "svarar" på dem? Kommenterar man själv så kanske man håller utkik, men annars är det nog väldigt lätt att missa. Man kanske skiter totalt i det också, vad vet jag :) Ibland svarar jag här i ett inlägg om jag tycker att det är nåt viktigt.
Nu fick jag frågan om jag inte funderat på att skriva en bok om mitt liv. Hihi, tanken har väl slagit mig... :) Och många andra också, det är många år sen som jag och Anna diskuterade det där! :) Men jag vet inte, jag har ju ingen vidare fantasi. Skulle ha väldigt svårt att göra det fiktivt, hitta på en sammanhängande handling, en historia. Jag kan berätta om jag går och funderar på nåt eller vad som hänt under dagen, men skulle nog ha jättesvårt att få till en bra berättelse. Och ska jag då ta med ALLT, som jag anser att jag nog behöver göra för att det ska vara någon mening med det, så finns det väldigt många som skulle bli "uthängda" även om jag inte skulle nämna deras namn. Tror det skulle röra upp en himla massa känslor överallt.

Samma person tog även upp föreläsningar, men trodde inte att det var något för mig med tanke på de problem jag har. Föreläsa har jag funderat på lite på senaste faktiskt. Visst, jag har diverse problem med människor och så, men det är inte riktigt "på det sättet". Jag har ju sjungit, spelat och stått på scen ungefär hela livet så sånt är jag inte ett dugg nervös för. Man går liksom in i en roll, och den rollen är allt annat än osäker och blyg :) Alltid när jag kommer till en grupp med människor så är det jag som tar på mig ansvaret att spela apa, roa alla andra. Väldigt få människor som träffar mig "bara sådär" förstår att det är nåt "fel" på mig. Det var ju därför det tog nästan 25 år innan allt det här med Asperger kom upp, jag har mest spelat min "roll" medan det har varit kaos inombords och jag har inte förstått nånting. Det är när jag måste vara personlig som det blir jobbigt. När allt kommer för nära. När jag måste vara Sandra.

Det svåra med att föreläsa tror jag skulle vara att till att börja med få in att det finns folk som är intresserade av vad just jag har att säga. Och sen såklart ta tillvara på det intresset. Få folk att förstå hur brett gebitet Aspergers syndrom faktiskt är. Det finns en tjej i Värmland som har Asperger och som föreläser och det vore intressant att åka och lyssna på henne nån gång. För när jag läser i hennes blogg så tycker jag ofta det låter lite "Vi Aspergare...", "Jag är ju Aspergare så jag är såklart på det och det viset". Vore som sagt intressant att se om hon är så på föreläsningar också. Man är ingen faktabok. Jag kan bara förklara hur MIN Asperger påverkar MIG, hur MIN vardag ser ut, hur JAG tänker och känner. Och ska jag jämföra mig med tjejen i Värmland så är vi totalt olika! Hon har accepterat sin Asperger på ett helt annat sätt än vad jag har! Sen kan jag såklart rabbla upp en del ren fakta, men man kan inte gärna applicera det jag säger på någon annan. Två personer med Aspergers syndrom behöver som sagt inte vara ett dugg lika varandra!
När jag läste till undersköterska - innan allt det här med min egen Asperger kom upp - så gjorde jag praktik och senare även jobbade lite på ett korttidshem/fritids för ungdomar med Autism/Asperger. Och dem var det ju verkligen "fel" på, om man får uttrycka sig så. Även personerna i min bassängträningsgrupp är också väldigt.....speciella. Jag gick inte nåt på badet nu under hösten för jag orkade bara inte med dem.
Men det vore väldigt kul att "testa" att ha en föreläsning så om nån är intresserad så är det bara att hojta till! :)


 Slutligen önskar jag och några av mina små vänner er alla (jag tar er allihopa idag, jag är snäll! :)) en riktigt 
God Jul


Det kanske är i absolut senaste laget men korten är gjorda på en väldigt kul sida som heter piZap. Man behöver inte göra just julkort, man kan göra precis vad som helst så kika gärna in där och var lite kreativa medan ni smälter julmaten imorrn! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar