Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

lördag 31 december 2011

Sammanfattning av 2011: Årets.....

Årets bedrift:  Att jag ens gick in på Punktionsmottagningen på US i Linköping när jag hade en knuta i bröstet i början av året, och faktiskt la mig på britsen. Sen tog det stopp. Känslan av misslyckande var enorm men jag försöker intala mig att för bara några år sen hade jag inte ens åkt in till Linköping, hade protesterat väldigt högljutt redan på vårdcentralen.

Årets bittra: Det enda jag kan komma på bara såhär är att jag inte begärde lite mer betalt för Elliots senaste parning. Inte visste jag att lill-skiten var kapabel till att leverera sex stycken valpar i en och samma kull!! Sen såklart att livet inte utvecklats till nåt vettigt i år heller, men jag börjar bli van.
Årets bästa semester: Det får blir Gran Canaria. Trots sjukdom, en något trasslig civil situation och spyende barn så är det ändå helt fantastiskt därnere!! Sen såklart mina kryssningar. Både såna ihop med vänner och de när jag åkt ensam och bara kunnat "vara"! 
Årets nytillskott:
Oskar såklart! ♥ ♥ ♥

Årets förlust: Jag går händelserna i förväg en sådär två veckor och säger; en av mina två absolut bästa vänner flyttar 100 mil ifrån mig!! :(
Årets vuxenpoäng: Jag försöker hitta en vettig hemförsäkring till min nya lägenhet samt att jag önskade mig en kaffebryggare i julklapp..
Årets fysiska förändring: Inget abrupt hos mig i alla fall. Började väl skapligt hälsosamt, gick lite utför över sommaren då jag jobbade en massa, även om jag sprang en del. Spinnande tre gånger på en vecka under hösten, that's it. Vågar inte ställa mig på vågen nu...
Årets läsupplevelse: Ann Olivecronas "Mitt Afrika", Anders Roslunds och Börge Hellströms romaner.

Årets tårar: Måste fasen ha varit sista kvällenGran Canaria. Satan i gatan vad jag inte ville åka hem till allt kaos och vad jag var övertygad om att allt skulle gå åt helvete för mig!!
Årets skratt: Skulle vilja komma på ett sånt tillfälle då jag bara inte kunde sluta garva, såna är så underbara!! Som typ "taxöron" på Egyptiska muséet i Kairo, men jag kommer inte på nåt. Snälla, hjälp!! Det enda jag kommer på är när jag och Fredrik satt på Mc Donalds sent en kväll i somras, det regnade lite så vi fick klämma ihop oss under taket ihop med ett gäng 18-åriga "Volvo-raggare" som pratade minnen. Och vilka historier...! Till slut gick det inte att bita ihop längre, vi satt och garvade hysteriskt allihop! :)
Årets insikt: Späckhuggare än fantastiska, jag lider mer av min Asperger än vad jag trott, väldigt få människor går att lita på och man behöver inte alltid vara artig och trevlig.
Årets ansiktsuttryck: Fredrik, när han kom upp med grejer till mig på Avdelning 8 och såg de andra intagna. "Vad fan har du gjort eftersom du hamnat här???". Tror pojken har men av det än... :)

Årets tv-besatthet: Jag och tv... Näe, jag passar på den, finns inget jag glott på sådär riktigt slaviskt.
Årets musikupplevelse: Mats Lideborg. Att man haft en så duktig musiker alldeles inpå knuten hela uppväxten!! (Nåja, nästan i alla fall...).
Bilden ärligt stulen från Mats Lideborg's Facebook-sida.
Klicka på den och köp Mats' album "In the Sunset"!

Sen kommer ett gäng semesterfirande svenskar på Gran Canaria's "hallelujah"-rörelser till "Bögarnas fel" på klar andraplats. Jag har detta på film, om ni kommenterar riktigt snällt så kanske filmklippets upphovsrättsmakare (vi gav generöst bort rättigheterna till den som i huvudsak medverkar på filmen) tillåter att jag visar det..? ;)
Årets fest: Kräftskiva i hönshuset!! Polacker som inte direkt spottade i glaset, behöver jag säga mer...? Har än idag inte kommit på varför jag hade blåmärken på hela högra sidan av kroppen i nån vecka efter.

Årets upptäckt: De bästa vännerna finns där man minst anar.
Årets ord: "Men Hedwig, för helvete!!!!!". Eller nåt...
Årets misstag: Vet inte om jag gjort nåt så extremt. Sen kan man alltid göra saker bättre.
Årets underbara: Mina vänner som varje dag ställer upp för mig, både psykiskt och fysiskt! ♥
Årets hetaste: Plåten när jag gjorde Dumlekakor häromdagen.
Årets rumpa: Årets arsel?? Jag kan inte släppa det; snorungen som spydde på bussen till Teneriffa. Jag skiter i att det var ett barn (7-8 år), så totalt onödigt och jag tror aldrig jag mått så dåligt i hela mitt liv!!
Årets kropp: Det jag spontant kommer att tänka på är Elliots. Jädrar vilken träningsvärk JAG fick när HAN parade...!! Han väger när man ska hålla upp honom med en arm i 20 minuter...
Årets baby: Det får bli Oskar det också! Jag var med när han blev till, jag höll ihop Iza och Elliot (han låter som en riktigt häradsbetäckare! :)) tills de lossnade, träffade valparna första gången när de var 4 dagar, sen 6 veckor och 8 veckor och sen har han varit våran!! Gosige "lille" killen, han måste fasen ha fått det bästa både från mamma och från pappa!

Årets besvikelse: Man vill ju såklart att förhållanden ska hålla. Det är alltid en besvikelse på ett eller annat sätt när det tar slut, oavsett om det är till det bättre eller det sämre.
Årets one-night-stand: Har ju inte blivit störande många under året då jag haft förhållande tills nyss. Inget alls, för att vara exakt. Men visst, året är ju inte riktigt slut ännu.
Årets bästa händelse: Se späckhuggareLoro ParqueTeneriffa!!

Årets värsta händelse: Jaa det måste väl varit vägen dit då; ett antal timmar i buss ihop med en kasadspyende snorunge.Som sagt, jag släpper det inte...!
Årets I-did-it: Punktionsmottagningen. Hoppas jag har nåt roligare att komma med nästa år....
Årets julklapp: Blir lika förvånad varje år över hur snäll jag måste ha varit! Fick inget sånt jätte-wow, men sånt jag verkligen behöver nu! Presentkort, köksgrejer, handdukar, kaffebryggare. Fick en jättefin tavla av min syster, den kommer bild på så snart jag fått hem den till mig!
Årets hårfärg: Anna var snäll och gjorde mig lite mer blond inför Gran Canaria, det var också allt som gjordes med håret i år. Så typ.....blond med smått råttfärgad utväxt.
Årets svikare: Det finns allt några stycken men jag är så snäll så jag hänger inte ut nån.
Årets bakfylla: Efter kräftskivan i hönshuset. Tror inte jag gick ur sängen dagen efter. Är väl i och för sig ingen ovanlighet, men då hade jag spytt om jag rest mig.
Årets babe: Får väl säga Måns Zelmerlöw efter "Allsång på Skansen" då :) Verkar vara en genuint trevlig kille och går ju helt klart att titta på!
Årets sämsta resa: Det ska väl vara resan genom vår separation. Den har inte varit rolig men förhoppningsvis kanske det leder till nåt bra i slutänden
Årets bästa resa: Gran Canaria. Sen är det alltid kul att åka på kryssning med syster-yster.....har jag för mig... :D
Årets bästa låt: "What are words" - Chris Medina.
Årets vinst: Hårfint mellan biljetterna till landskampen mellan Sverige och Mexico och danskvällen i Folkets park med Wahlströms, Casanovas och Hub Caps.
Årets händelse: Det får bli hela dagen den 13/6. Min riktiga tur-dag! Det började med att jag fick mail om att jag vunnit en tävling som jag glömt att jag deltagit i, vi bokade resan till Gran Canaria och jag fick jobbet på Autoliv. Allt på samma dag!
Årets Par: Det får nog vara Humlan och Elliot, som trots att båda är av dvärgraser ändå producerat tio valpar i år, fördelat på två kullar.
Årets folk-jag-klarar-mej-utan: Det tar emot att säga men det får väl bli de som jag uppenbarligen klarat mig utan under året. Ingen nämnd, ingen glömd.
Årets nyårslöfte: Jag ger aldrig nåt, det är så tråkigt när de inte håller :) Men då jag vet att det finns de som tror på mig riktigt mycket så ska jag försöka göra det bästa av mitt liv nu. Mitt egna boende, mina insikter, min träning. I övrigt törs jag inte lova nåt.
Årets frisyr: Sidbena med hästsvans. Jädrar så fantasifullt och originellt... :) Vore skoj att göra nåt radikalt men då måste jag ju nästan klippa mig kort och det vill jag inte!
Årets bild:

Årets mest spelade låt: "Kom änglar" från Lars Winnerbäcks skiva "Live - För dig"
Årets krog-replik: Har ändå varit en del på krogen i år i och med att vi lyssnat på Lideborg. Men jag tror det måste ge den till en liten kille som heter Oskar, som köpte ett riktigt mörkt öl på Harrys och utbrast "Det smakar som när man äter en hel brödlimpa!!". För det gör man ju ofta... :)
Årets konsert: Rolandz på Torget i somras - absolut!! :) Fast när jag tänker efter, så "absolut" är det faktiskt inte. PM's' unplugged-spelning i Medevi kyrka var något utöver det vanliga också! De återkommer säkert nästa år så jag rekommenderar alla i närheten som kan att gå dit och lyssna!

Årets community: Får väl bli Facebook. På gott och ont. Sen vet jag inte om Twitter räknas som community, annars väljer jag den! Som Magnus Betnér så väl uttryckte det; "Som Facebook, fast utan all skit!".
Årets människa-jag-är-glad-jag-träffade-detta-året: Det är faktiskt Gustav. Tack vare honom stod jag ut hela sommaren bland tanterna på Autoliv!
Årets pizzeria: Champs Elysées är väl den vi beställt mest från i alla fall
Årets snabbmat: Det är och förblir Mc Donald's. Får jag välja så blir det det. Faktiskt. Möjligtvis Hakepi i Linköping men vet inte om vi ätit nåt där i år. Vi skulle dit efter Magnus Betnér-showen men då hade de slut på kebab. Bra kebab-hak...
Årets tack: Till Glenn Ohlsson som gav mig sommar-anställning på Autoliv och till Lena på "Lenas it-café" i San Agustin för att hon lät oss se hela GP-deltävlingen, trots att stället "egentligen" var stängt osv. Och så till Marie och Janne bara för att de helt enkelt har funnits för mig i vått och torrt under året! Till Therese och Karin för att de varit flitigast och gulligast kommenterare i bloggen :)

Årets "Hej!-jag-har-världens-sämsta-immunförsvar": Vet inte om man kan kalla nån ständigt-utsatt-för-dagisbaciller för att ha "dåligt immunförsvar" men går man och snorar ta mig fasen hela året så är det nåt som inte riktigt är som det ska. Den som känner sig träffad kan ju ta åt sig... :)
Årets trend: OnePiece, helt klart!! :) Dock så hoppas jag att "trenden" stannar där den är nu; som mysplagg som man inte går utanför dörren i. "Ettan kom, tvåan kom, trean kom, fyran kommer så småningom!!" :)  

Årets smak: Häver till med tzatziki, det funkar alltid, till allt!! :)
Årets befrielse: Få ny lägenhet. Nödvändigt ont. Att Oliver blev frisk i sin mun. Men nu är det visst dags för medicinering igen... :(

Årets wow: Det finns faktiskt folk på sjukhuset som på riktigt bryr sig. Faktiskt både genom att lägga in 'en på sluten psykavdelning för de ansåg att jag var så pass dålig, men även att jag blev utskriven för att den bästa läkaren jag träffat ever förstod att jag inte mådde bra av att vara där, oavsett vad kollegorna sa.
Årets sporthändelse: Greg Hancock. Allt vad karl'n tagit i har ju förvandlats till guld i år, om man får vara lite snitsig, gör om det, den som kan!! :) Piraterna's SM-guld. Det är inte ofta jag ligger på golvet och gnager på mattkanten av nervositet.
Årets klasskompis: Vet i fasen om jag ens sett någon klasskompis i år.
Årets bästa present: Klättring i Radiomasterna! Hade varit ännu roligare om det blivit av också...
Årets värsta present: Kan man få "dåliga" presenter?? Eller det kan man säkert, men i regel ligger det ju en tanke bakom allt. Något jag skulle bli galet besviken om "jag" fick är det här som verkar väldigt inne nu; "Ge bort en get". Symboliskt skänka något till en familj i Afrika, skänka pengar hit och dit i någon annans namn och känna sig som världens räddare. Jag har inget emot välgörenhet men jag anser att det är var och ens' personliga val om, hur mycket och till vad man vill skänka. Eller sånt som så tydligt har enbart eget vinst-syfte, som "Ge bort en stjärna", "Köp en bit land på månen" osv. Ingen av oss här äger ju varken stjärnor eller månen så vem sitter och har det gött för pengarna som betalas in av folk som tycker de är romantiska och köper en stjärna till sin älskade??
Årets smeknamn honom: "Pung-Bertil". Allas vår egen Sune. Som inte ens har någon pung. Eller det har han men det är inget i den. Men ni kan ju tänka er innan kastreringen, en pälslös katt med två jätte-ballar...
Årets smeknamn henne: "Fru Fräs". Kommentarer överflödiga...?? Sen gick jag under namnet "Speedway" i två veckor på Gran Canaria, det var nånstans lite gulligt :) Framåt slutet av semestern sa jag till Lena att "Jag tror du och jag har missat en liten detalj.. Sandra heter jag, trevligt att träffas!" :)
Årets Oj-skämde-jag-ut-mig-nu?: Jag skämmer aldrig ut mig! Det är nog andra som bör svara på den :) Fast det är klart, helt tillfreds med situationen kan man inte riktigt påstå att jag var när vi stod och pratade med trubadur "Loverboy" - Andreas Hedenskog - efter en helkväll och det kommer fram att han googlat på sitt eget namn och hamnat i min blogg... Men visst, jag står för att han har en sjuhelsikes sångröst men att det inte känns SÅ seriöst med bakgrundsmusik, textpärmar och fejkade gitarrsolon.
Årets mysigaste: De varma kvällarna på Gran Canaria, absolut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar