Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

tisdag 13 december 2011

Luciamorgon och årets tolfte kryssning

Lucia. Och fortfarande ingen snö, det är ju fantastiskt!! :)

I morse gjorde jag som jag gjort de senaste åren; ställde klockan på tidigt och gick upp och tittade på Lucia-morgon på tv. Lite trevligt sätt att börja dagen på. Och i år var tv-tåget lyckat, måste jag säga. Annars brukar de vilja envisas med att ha en massa barn med. För några år sen hade jag bullat upp rejält, värmt glögg och lussebullar och bröte, grejat in mig i en filt och skulle till att se på Lucia-morgon. Då sände de med jämna mellanrum från nåt jävla dagis där 15 snorungar (alltså snoriga ungar) satt runt ett bord och snörvlade och "bakade". Den allra blötaste ungen och med rödast näsa av allihop var de tvungna att köra måååånga närbilder på, och deras "bakande"/kladdande med fingrar och hår överallt fick mig att avstå från min fina frukost som jag gjort. Fy för fan, var på dåligt humör länge efteråt!! Min tradition, liksom!
Då var det bättre i morse! Bara folk som eldade inomhus och traditionella julsånger. Fast då dödades ju stämningen av att det inte finns nån julstämning i övrigt här så långt ögat når istället. Men nästa år! Nästa år... En regelbundet upprepad mening här, känner jag.

Kom på mig själv med att sakna luciatågen i skolan. Gå upp gristidigt och åka iväg till något företag nånstans. Vi hann ju med 2-3 ställen innan skolan ens började. Funderade på vad jag gjort annars på lucia. Ett år var jag på Räddningstjänsten. Hade min "prova på"-vecka då, så jag missade lucian i skolan det året. Sista året, i trean, det var lite moloket! Men hade aldrig velat vara utan veckan på brandkåren! Och jag fick min dos av skola ändå då vi fick larm från just Vätternskolan :) Haha klantarslena hade gjort det i år IGEN!! Lussat klart och lättade över att det var slut så blåste ungefär 60 pers ut sina ljus så fort de kom ut i korridoren. Under rökdetektorerna. Bravo... Blev motbud på det larmet väldigt snabbt, kan jag säga :)

En annan lucia var jag i Västindien; Dominikanska republiken. Minns inte så mycket från dagen i sig. Som med så mycket annat så tror jag knappt att jag vill minnas.

Sen var jag på utbildning en gång. Första steget i hundmassör-utbildningen. Sista kursdagen var 13/12 och då det var en massa häst-lussande i ridhuset där vi varit tidigare så fick vi sitta i en stuga nånstans ute i skogen vid Clarebergs ridklubb. Minns inte så mycket av det heller, ville mest åka hem efter en lååååång helg ensam i Götet.

Förra året var jag på spinning på lucia. I år ska jag ner på stan och vaxa benen, annars vet jag inte. Se om Fredrik kommer hem med lite ljus i skallen sen :)


Kryssning har jag varit på också, kom hem igår. Tror det var årets tolfte. Jajjemän. De har fått för sig att flytta fram allt en timme så bussen gick härifrån vid 10. Lämnade mina snarkande familjemedlemmar och gick ner till busscentralen.

Och Eva och jag hade riktigt trevligt! Handlade tax-free så jag klarar mig ett tag, vi satt i hytten och groggade, kollade på schlager-show, jul-show, dansade till Casanovas (Vi kan dansa vi! :)), satt i puben en stund, drack drinkar, åt "nattamat" och vid 3 stupade i alla fall jag i säng. Andra dagen är bara en enda lång transportsträcka hem, känns det som. Och det är det väl faktiskt också. Satt mest och väntade på att få gå av båten och på bussen. Förundras alltid över folk som tvärstannar precis nedanför rulltrappan, helst vänder sig om och tittar efter sitt sällskap. Och så morrar de när de blir påkörda av folks ölkärror. Jo för det är ju SÅ jävla lätt att stanna i en rulltrappa då...
Korv och mos o Nyköpingsbro och sen var vi hemma!
Henrik och Stefan. Jimmy och Hans gömmer sig bakom pelaren :)

Handlade nåt i tax-free som såg kul ut men jag tänkte att det får nog bli julens bjud-godis :)
Men det var fasen riktigt gott!! Fullt ätbart!
Tack för resan Eva, det får vi göra om snart igen! :)

Nu ska jag leta på nån tjockare tröja, det är riktigt kallt här!! :(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar