Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

tisdag 13 december 2011

Here we go again - "Vit jul" och hycklandet bland svenskar

Sitter och har fantastiskt tråkigt. Tittade t.o.m i skafferiet om det fanns nåt att göra nåt kul av men icke.

Kollade runt lite på nätet istället. Och kan väl sammanfatta det som så att Here we go again. Jul, barn och alkohol. Återkommande varenda år. Folk som ska lägga sig i hur andra lever. PK-eliten som är så skitnödiga så de knappt vet vilket ben de ska stå på när ämnet kommer upp. Jag brukar kunna skratta åt det. Till nyss, då jag blev kallad BITTER av ett totalt jävla främmande fitt-helvete på "Fakebook" (lägga ner var det...) och av den anledning att jag fick en inbjudan till en sån vansinnigt patetisk grupp om "Vit jul för barnens skull!" och jag gick in där och skrev nåt i stil med att "Det är lätt att sitta här och bry sig, men öppna ögonen och se er omkring, se hur världen ser ut istället för att sitta här och BRY ER så förskräckligt! För när nåt verkligen händer är det minsann ingen som sett eller hört nåt!". Bitter...? Jag slår vad om att det jävla kioskmongot är exakt en sån som om 20 år springer på grannungarna på stan och säger "Jaa, vi hörde ju att ni skrek, men vad skulle vi göra..??". Tjaa, startat Facebook-grupp kanske..?


Just vad gäller jul och sprit; till att börja med så kan ju nån stoppa upp nånstans att "julen är BARNENS högtid". I helvete att det är. Jag blir snart 28 och firar hur mycket jul jag vill, och främst HUR jag vill och det finns inte en snorunge i närheten!! Och för det andra; det här med att någon ska tala om för folk hur de ska leva. Pelle 48 år i Arvidsjaur ska inte dricka en droppe på julafton för att Stina 5 år i Karlskrona har alkoholiserade föräldrar, för något PK-helvete nånstans har beslutat något om "Vit jul" och det har inget med snö att göra. Näe nu ska man visa barnen som har det svårt hänsyn och respekt genom att hålla sig nykter. Min fråga är ju då - blir något bättre av det??? Mår Stina bättre när pappa ramlar i trappen för att Pelle dricker julmust?

Det är så typiskt svenskt så det finns inte. Så små medel som möjligt och blåsa upp som att man gör världen något riktigt stort. "Bär en röd t-shirt för de utsatta munkarna i Burma!". En röd t-shirt och JÄVLAR vad jag gjort världen en tjänst nu...!! "Tänd ett ljus för alla kvinnor som blir slagna av sina män!". Tänd ett ljus och var stolt och dra på stereon så man inte hör skriken från lägenheten bredvid. Eller "Skänk pengar! Skänk, skänk, skänk så mycket ni bara kan, ju mer desto bättre, visa vilka goda människor ni är! Ändamålet har vi inte riktigt bestämt ännu men skänk på, vi lovar att det går till något bra!". Skänk pengar och känn er mer generösa än jultomten. "Vi hörde ju att ni skrek, men vad skulle vi göra...?". Klä sig i röd t-shirt, tända ljus och skänka pengar. Jag härsar ofta upp mig i bloggen för det blir lite roligare då, men sånt här berör mig fasen på riktigt, jag mår illa!!


Kan man inte låta bli glöggmuggen på julafton så har man problem, då är man alkoholist! För att inte tala om nubben... Herregud, nubben till maten! Det är illa nog att ta den nu när vi ska ha en VIT JUL men JÄDRAR om det finns barn i närheten...!! Spöstraff vore för lindrigt. Hur hysterisk får man bli?? Låt folk fira och dricka hur de vill!! Man hoppas väl att var och en kan ta sitt ansvar och speciellt om det är barn inblandat, utan att det ska behövas löjliga kampanjer från BRIS och Rädda barnen som drar precis ALLA över en kam. Men just detta med olika "grupper" på nätet där man sitter och ojar sig över hur en del barn har det, man ska ABSOLUT deltaga i "Vit jul" FÖR BARNENS SKULL, jag kan spy mig grön på eländet. Så är det JAG som är "bitter"... Tror minsann man råkade träffa en öm tå på den lilla fittan, hon kom väl av sig lite i sitt hycklande!


Likaså allt sånt här trams som cirkulerar "Är någon villig att publicera det här meddelandet på sin logg? Under den här veckan försöker man öka medvetandet om Autism, ADHD, Aspergers syndrom och Dyslexi. För att hedra alla barn och vuxna som kämpar varje dag för att lyckas och för de som biträder dem. ♥". 
Som "drabbad" kan jag ärligt säga att jag faktiskt tar rätt illa upp av sånt där. För det första så är det ju var och varannan vecka, okej kanske om det vore EN dag/vecka där man ombads tänka till lite extra, men det är ju bara skit som cirkulerar och så kommer de här djupt deltagande hycklarna fram igen. 
Varför är det så irriterande då?? Jo som sagt, hyckleriet. Man retar sig på någon på stan som beter sig illa/konstigt och så blir man skitsur för att väninnan man släpat med sig in på KappAhl svarar "Jaa" när man frågar "Ser jag tjock ut i den här??". Och så går man hem och deltar i "Öka-förståelsen-om-dolda-handikapp"-grupper på internet. Okej, men familjen framför dig på Ica då, som hade en väldigt bångstyrig och högljudd son? Ouppfostrad unge?? Den brutalt ärliga väninnan? Elak och oförskämd?? Jomen såklart... "Öka förståelsen" var det ja... Och "Hålla sig undan från Fakebook var det ja"... :)

Näe men ta ett exempel som alltför många idag kan relatera till: Personen som pekar och fnissar i simhallen går hem och skapar en grupp om att man ska vara snäll mot överviktiga människor! Det är synd om dem de kan inte rå för hur de ser ut, de kämpar varje dag och bla bla bla, och går sen som sagt till gymmet och skrattar gott åt dig för att spinningcykelsadeln inte ens syns när du satt dig på den, utan man får bläddra några valkar upp för att hitta den. Förstår ni ungefär känslan?? Och det är ju egentligen exakt samma princip som det här att anse sig vara vän eller bry sig om någon genom att klicka på en "Gilla"-knapp. Denna enastående falskhet. Svenskar är ett riktigt hemskt folk egentligen, undra hur de är i andra länder! Kan ju tycka att t.o.m Nazityskland i så fall var bättre, där var det raka rör och inget hycklande med hur man tyckte och tänkte! Sen var väl den tankegången rubbad på andra plan, men ändå. Hellre det än att säga en sak och göra nåt helt annat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar