Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

onsdag 3 november 2010

Alarmsignalen from hell, strömavbrott, kärring-as i badet, hur var det nu då i Malmö...? och bilder

Tänkte jag skulle blogga, och så vill man ju göra det lite trevligt genom att lägga upp lite bilder, så laddar jag upp dem och sen "ska bara" fixa till dem lite och så blir jag sittande i mina redigerarprogram och så går kvällen... Tur att jag inte har så mycket att skriva idag :)

Vaknade av den mest fasansfulla alarm-signalen jag någonsin hört (eller det är möjligt att en klockradio i Grövelsjön -92 var värre, det är fasen hårfint!), men det skramlade och skrålade och bara ökade och ökade i volym och halva Motala vaknade säkerligen av det. Utom den som låg närmast; Fredrik. En kärleksfull armbåge i magen med dold förhoppning om att i alla fall krossa ett par revben fick klock-fan till slut att tystna. Sen var det ju lögn att somna om, läste tidningen och gick upp. Kollade lite på tv när det knäppte till i lägenheten och allt blev tyst. Och svart. Så svart det kan bli vid 11-tiden på förmiddagen... Trodde det var en propp som gått igen, men rapporter från Fredrik på jobbet sade att halva stan var mörk. (Alltså även då på andra ställen än Ekön, Charlottenborg, Väster och Bråstorp, HAHA. Fan vad lågt....). Hur som helst, efter en stund kom strömmen tillbaka. Diskade lite (med betoning på lite...), packade väskan och gick sen iväg till sjukhuset och badet.

Det var riktigt höstväder ute, snålblåst och jävligt. Inte ett dugg obehagligt att krypa ner i varmvattnet då. Fast jag vet inte, badet börjar kännas sådär, har mer ångest än vad jag ser fram emot det nu för tiden. För det första så är vi tre patienter plus en assistent i vattnet. Precis lagom. Aspergers syndrom har vi gemensamt, men där tar det slut. Den ena säger ingenting, jag kan prata när jag har nåt att säga och inser när jag ska vara tyst och den tredje babblar på som om det gällde sin överlevnad. Då blir jag lite sådär att Vad ska komma nu som man bör bemöta på ett någorlunda trevligt sätt?? Jag försöker att inte bry mig, men är uppfostrad att i alla fall svara på direkt tilltal... En gång kom ämnet politik upp och det ska man INTE diskutera med Sandra... I alla fall inte i termerna "Ni röstar väl på bla bla bla, det måste man ju göra om Sverige ska fungera, allt annat är ju hur korkat som helst!!". Då gick Monica (sjukgymnasten) in och avbröt, skönt det :) Näe men det blir allt annat än avslappnat när det ständigt är en massa tjatter. Och sen, som jag var inne på förra gången jag badade, vi hinner inte mer än "vakna till liv" och tända lamporna förrän det störtar in kärringar. Alla vet känslan när man vaknar och upptäcker att man försovit sig. Först händer inget, sen händer inget, sen går allt i 200. Ungefär så känns det. Och medan vi ligger och flyter runt och försöker tänka på ingenting så knallar nästa grupps ledare omkring och förbereder, plockar fram grejer, slår i dörrar. Och idag skulle kärringarna in nästan 10 minuter innan deras tid började, öppnade stans mest gnisslande dörr, dunkade igen den, stapplade in med badskor (säkert foppatofflor...), sen vet jag inte vad som hände men jag gissade att Monica "slängde ut" dem då jag på nytt hörde slapprande steg, en dörr som gnisslade och slog igen med en duns. Jomen att slappna av var det ja... Efter det låg jag mest och väntade ut tiden. Och sen rasade alla kärringar in och skulle ner i bassängen innan man ens hinner tänka "Jurassic park"... Så som sagt, är ju fasen mer stressad och uppjagad när jag går därifrån än när jag går dit nu för tiden.

Sen har jag inte gjort mycket mer. Fredrik kom hem från jobbet och vi åt middag och kollade på tv. Läste en hel del intressant om "Lasermannen ӀӀ" på nätet. Nån mer än jag som regagerat på hur tyst det har blivit om det sen det om fram att "offer" varit så nära gärningsmannen att de kunnat ge ett signalement...? Skotten kanske inte helt och hållet beror på Sverigedemokraterna, eller vad tror ni? Va? Va? Va? Och sen glider det runt en sönderpundad ökenråtta i en Chrysler grand voyager i Malmö och uttalar intelligenta saker som "Jag är storen än polisen. Vi ska ta han, och ta hans familj, och ta hans namn efternamn vem efternamn och samma efternamn till han -alla de på en gång ska dö. Vi ska skära av honom öron och tunga, sedan halshugga honom och därefter överlämna honom till polisen. Jag vill inte att ni ska säga något, men jag har grejor i bilen" och allt detta smarta till ett norskt kamera-team. Och svenska polisen jagar fortkörare... Blir allvarligt talat lite mörkrädd.


Efter intressanta läsningen satte jag igång med mina bilder och nu är det strax läggdags. Och det var min lediga dag det... Imorrn blir det att åka till leksakerna igen, och på kvällen blir det nog träning!


Här kommer då bilderna som jag fixat med:
Behövs ord...?? :D
Satt och lekte lite med olika inställningar och det slutade med lite propaganda....eller vad man ska kalla det...

Och sen sista bilden... Fredrik lekte med mobilkameran. Det är ju så sällan jag själv är med på bilder här, men man får väl taga det man haver... :) Och ifall man annars missat bildens alla pinsamma detaljer så har jag, snäll som jag är, märkt ut dem:
Jaa såhär har jag det när jag ska sova...! Brukar dock vara mindre svullen i
ansiktet, ser ju ut som jag gråtit ordentligt! Men som sagt, solarie...
Gonatt världen!

1 kommentar:

  1. Tro fan att jag vaknade av ett ryck i morse. Jag trodde det var klockan som fick mig att flyga i luften, men det var uppenbarligen lite mansmisshandel som fick mig att vakna till. :P

    SvaraRadera