Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

söndag 14 november 2010

Protesen fortsätter att värka, annars mest "Cornelis"

Har inte riktigt varit min vecka detta. För ca en vecka sen var det ju migrän som hette duga, i början av veckan bestämde sig magen för att dö en smula och igår var det dags igen... Skallen började bulta, ljus var jobbigt, mörker var jobbigt, ljud var jobbigt, tystnad var jobbigt, blixtar for framför ögonen. Dock gick jag och la mig och lyckades somna innan det blev riktigt jobbigt, så det var ju skönt. Så jädra lökigt att det aldrig kan få vara helt bra!! Som Cornelis Vreeswijk uttryckte det "För var dag blir det bättre, men bra lär det aldrig bli." ("Ballad på en soptipp"). Och det är väl ungefär så det känns.
Det var ju osökt att jag skulle komma in på Cornelis... :) Igår var vi nämligen på bio och såg just "Cornelis". 


En söt film om en trasig man med ett tragiskt livsöde. Dock var jag och Fredrik säkerligen yngst i salongen, men vad gjorde det... :) Det mäktigaste av allt var när filmen var slut och eftertexterna började rulla. Oavsett vad det är för film så störtar alltid folk upp ur sina stolar som skjuta ur en kanon när "I rollerna:" skymtar i nederkant. Men denna gång var det helt knäpptyst. Okej, några bakom oss var ju tvungna att förstöra stämningen i alla fall lite genom att börja skruva på sig, men i övrigt, folk satt som tända ljus och lyssnade på "Turistens klagan" och såg hur bilder ur Cornelis' liv rullade ihop med eftertexten. Verkligen mäktigt!!
"Felet" jag gjorde var att när jag kom hem som kollade jag runt lite på internet, bl.a. på Wikipedia (säker källa... :) ) och insåg hur mycket "viktigt" de ändå valt att inte ta med i filmen. Dock vill jag minnas att han någon gång satt inne på Skänninge-anstalten (blev ju några resor in och ut ur galler-bunkrarna...) men det hittar jag inga källor på (pappa....??) så det låter jag vara osagt :)
Och "I natt jag drömde", tidigare nämnda "Turistens klagan", visan med den onödigt långa titeln; "Balladen om herr Fredrik Åkare och den söta Cecilia Lind", lätt anskrämliga "Jag hade en gång en båt", "Somliga går med trasiga skor", "Hönan Agda" *ryser*, "Mördar-Anders" etc etc etc i all ära, men som det heter - "The first cut is the deepest"... Detta är Cornelis Vreeswijk för mig:
Hackig inspelning och allt, precis som jag minns det! :D

Sen måste jag även ta med denna:
Nu har jag aldrig varit dödsdömd, men om jag skulle bli det skulle det inte förvåna mig om min inställning till spektaklet vore nåt liknande :) Lite så jag är skapt, "Men gör som ni vill om det roar er, va' fan, tro inte att jag bryr mig!! Inte så jag erkänner det i alla fall..."

Och sen, denna tänkte jag bojkotta å det grövsta, men "videon" var för skön för att undanhållas :) "Less is more", som man säger. Sen kan jag inte neka till att låten bär med sig ganska många minnen...


Men sammanfattningsvis då - filmen var helt okej! :)

Vad blir det idag då...? Jaa inte en aning. Blir väl en sväng ner till farsgubben i Västra lund vad det lider, även om den "riktiga" festen blir på tisdag... :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar